Veteranbilar nr 23 o 24


Måndag här på bloggen handlar några gånger ännu om veteranbilar som ställdes ut i Jardim Quinta Magnôlia i slutet av juli i år då Uffe och jag var där på besök. Jag närmar mig slutet av alla bilar jag har fotat där, 33 stycken och idag visar jag nr 23 o 24. De övriga som jag redan har bloggat om har jag länkat till allra sist här i inlägget. 

Idag står den långe mannen mellan dagens bilar. 

Till vänster i bild står en Austin MN 41-65 
(den är egentligen mitt eget dåliga samvete i det här sammanhanget, för jag gick nästan förbi den utan att notera desto mera fakta om den och hur  jag än har sökt och letat nu i efterhand så hittar jag inget mera personligt att berätta om den. 
Att den är från början av 1900-talet är ett faktum men vilket år kan jag inte säga med säkerhet. Det fanns inte en skylt framför den med information på utställningen. Ägaren kanske vill vara lite mera anonym än de andra utställarna?) 
Men några bilder kan jag i alla fall visa av den: 


Ett foto lite snett bakifrån. Bredvid sitter två damer under varsitt parasoll.


    En bild av framdelen också förstås men dock i lite motljus.

   

Den här bilden har jag inte tagit själv utan någon helt annan är fotograf. Jag vet inte vem som är fotograf i det sammanhanget, tyvärr. Jag hittade den på Internet när jag sökte information om den vackra röda Austin. Fin bild på fin bil! 

_______________

Veteranbil nr 24

   
En Chevrolet-confederate BA Phaeton ( eller Chevrolet Confederate) köpte den nuvarande ägaren
    från Sydafrika. När de kom "hem" till Madeira gjorde Rui Cirilo en del små förbättringar på den.


   Det är ett amerikanskt fordon tillverkat av Chevrolet år 1932 för att ersätta 1931-serien AE Indepence.
   Den sköna är alltså 90 år gammal i år. 
   

    Färgen den har är ljuvlig i mina ögon...

    Och som vanligt, vill ni, vågar ni och kan ni så ses vi här igen nästa måndag !

Kommentarer

Älskar också den blå färgen! Annars är jag en person som älskar svarta bilar, tycker det är så otroligt elegant. Men den där blå är absolut vacker!
Bosse Lidén sa…
Mycket nice ögongodis. Eftersom min favoritfärg är blå så...
Kram från ett blåsigt Gotland
Anna i Portugal,

den är så vacker just den där blåa nyansen.
Bosse Lidén,

den bilen borde du ju ha då och köra med på Gotland, tillsammans med Solveig. Jag är på väg rent visuellt till er och era äventyr, börjar få ordning på mig själv och ro i kroppen för att ta tag i allt det fina ni brukar bjuda på!
Kram från Funchal!
BP sa…
När jag kollar dina bilder med en engelsk och en amerikansk klassiker så kan jag inte låta bli att undra vilka bilar jag gillar bättre - de brittiska eller de amerikanska. Vad gäller dagens fordon är svaret absolut de brittiska, och det är dt faktiskt även för veteranbilar. Allt är mjukare och mindre skränigt vad gäller bilar och mycket annat också för den delen;-)
Ditte sa…
Fastnade för båda två. Stil och elegans. Och just båda färgerna. Rött och blått. Vad gäller svarta kan de i mitt tycke var "fina" men lite sorgligt över dem. Lite begravning.
Kul att läsa din info om bilarna och båda kan jag gärna ta hand om. Om de nu skulle behöva en extra ägare.
Kram och tack för dagens titt.
BP,

den brittiska i det här sammanhanget är precis som du skriver, mindre skränig. En cheva är alltid en cheva, stor på ett annat sätt även om jag tycker om den också. Men Austin-en är mera smakfull. Amerika är Amerika...det går inte att komma undan the big apple!
Ditte,

stil och elegans finns hos dem allihopa. Svarta bilar har aldrig varit mina..jag vill ha färg även om de inte ser så eleganta ut som de svarta.
Vi kan väl dela på dem eller hur?
Kram
Veiken sa…
Tänk om dessa gamla läckerheter kunde berätta om vilka som åkt med och hur det var en gång! En tidsmaskin kanske för några timmar! :)
Karin sa…
Åh, den fina lilla Morrisen – tur att du inte missade den! Min mamma hade nästan en sån, kanske något årtionde yngre. Hon behövde en bil för att ta sig till jobbet och ropade in en Morris minor på auktion på 1950-talet för 500 kronor. Den var lite rostig, men det dolde hon med klisterlappar som en omtänksam släkting fixat åt henne, med texten: "Stolen from the British Motor Museum".
Gunnel sa…
Riktiga solskensbilar! Skulle vara kul att få ta en provtur och då gärna i tidstypiska kläder. Ha det bra
Annika sa…
Härliga bilar!
Så kul att vandra runt bland dem för er.
Ibland ser man någon riktigt gammal rulla omkring på gatorna här, och så oftast iom ngn utställning, alltid kul att se.
Kramar!
Veiken,

ja, vilka historier det kunde, skulle bli. Någonting helt makalöst skulle jag tro. :)
Karin,
jag är nog rädd för att jag missade den fina lilla Morrisen, för på bilden bredvid Chevan är det en Austin. Men efter diskussion med Uffe så säger han att de kunde se väldigt lika ut, Austin och Morris.
500 kronor var kanske rätt mycket pengar på den tiden?
En underbar historia detta med klisterlapparna och texten på dem.
Undra på att du har glimten i ögat med en så underbar familj som du har haft och har. Här skrattar vi hejdlöst och glatt!

Gunnel,

ja, tänk så fina vi skulle känna oss om vi åkte i kläder från den tiden, bekvämt placerade i en så tjusig bil. Det du Gunnel! :)
Annika,

ja, de är härliga. Faktum att i dagarna har jag fått veta att veteranbilsföreningen här har noterat att det finns ca 2000 veteranbilar här på ön. Fantastiskt!
Härliga bilar!
Kramar!
Susjos sa…
Tjusiga bilar att titta på!
Ha det gott!
Kram!
Susjos,

ja, och de kostar ingenting att bara titta på. En stor fördel! :)
Ha det gott du med!
Kram!
Nästan så man längtar till åren långt innan jag föddes. Dagens bilar är så förtvivlat stela och saknar all charm. Tack för nostalgin.
Stefan Karlsson,

du har så rätt, ibland önskar man att det fanns en tidsmaskin som kunde ta en till tiden då dessa bilar rullade på överallt.
Tack för titten in! :)
LillaSyster sa…
Torsdag idag.....mycket den här veckan - men nu har jag spanat i de fina veteranerna! Vilket djup det är i den röda färgen. Ha en fin kväll, jag ska strax på en föreläsning - tack och lov digitalt =)
LillaSyster,

dagarna går och jag har full förståelse för att du upplever att måndagen plötsligt blev torsdag. Så är det här också. Man kanske borde tänka på det där med att klona sig? ;)
Ha en bra digital föreläsning!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio