Tio poäng och ett papegojmärke
Jag konstaterade att det var längesen vi åt gris till middag. Det har varit många olika maträtter med kyckling, malet kött , grönsaker och fisk ett tag så när vi var till vårt "hål i väggen", Mercadinho Brasileira på rua Conde Carvalhal, så köpte jag porco lombo, grisytterfilé. Jag vitlöksspäckade den, lade den i marinad drygt ett dygn och stekte en knaprig yta på den innan den fick gosa sig klar i ugnen till 72 grader...Till det "beställde" U. råstekt potatis med vitlök (vi är vitlökomaner här). Jag fixade en tomatsallad med rödlök och broccoli till samt en sås delvis gjord av marinaden. Jisses så gott det blev. Som alltid räknar jag på vad maten kostar och allt i skålarna på bordet blev ca nio euro + elen till och vi hade helt säkert en middag för högst tio euro för två, alltså fem euro var. Ja, egentligen minst en middag till, troligen två för så mycket orkar vi inte äta som är uppdukat här ovan. Jag behöver bara fixa mera potatis och sallad till för e...