En vardag i november
Vi fick fisk av grannarna ovanför oss här i huset. Deras son fiskar hur mycket som helst och de får fisk hur mycket som helst och vi får fisk, inte hur mycket som helst, tack och lov, måtta med allt, trots att vi mera än gärna äter fisk och att äta fisk som har simmat i havet här utanför är det bästa förstås. Vi fick en lagom stor facaio och en liten pargo . Vi har rökt den sortens fiskar tidigare, läs U. har rökt, men den här gången ville jag filéa dem och steka dem. Pargon är godare än facaion men båda fisksorterna är goda beroende på hur man tillreder dem. Jag har aldrig sett facaio i fiskdiskarna här trots att det är en väldigt vanlig fisk, ofta i hamnen där fritidsbåtarna ligger. Smaken är lite speciell men med lite knep och finter så brukar den bli riktigt god och läcker. "Ja , sade U. . ..inte hoppar man upp i takkronan och slår volter precis" Jag brast ut i skratt och skrattade så tårarna rann. Tala om att vara uppriktig! Jag har fått många betyg på det jag har