På Annas begäran

Tzatziki, det vet väl i stort sett alla människor vad det är? Om inte så kan jag berätta att det är den traditionella såsen från Grekland som man kan få serverad som förrätt och som tillbehör till grillade rätter. I vårt hushåll använder vi mycket tzatziki, inte enbart som en smaksättare utan också som ett pålägg på vårt frukostbröd (istället för smör), som en god extra klick på soppan etc. Vi har mera eller mindre blivit tzatziki-beroende. Det hör till att ha tzatziki hemma helt enkelt. Sen är det ju som det är, ett eget recept har vuxit fram under årens lopp och det ska jag dela med mig av i bild och förklaring så gott det går i detta inlägg. Anna i Portugal har varit här på Madeira i två veckors tid och vi har ätit middag tillsammans ett par gånger, samt också en lunch. Anna och Roger, Annas man, blev väldigt förtjusta i vår tzatziki så jag lovade att dela med mig av receptet men slår då två, kanske flera, flugor i en smäll och delar med mig åt alla som är intresserade. Det är ing