Husdjur...

Vi har blivit med höna! 

"Den vill jag ha!" sade jag spontant när Uffe och jag var ute för att köpa glas. Hans min går inte att beskriva när han såg vad jag ville ha, sen såg han att jag var såld och svarade "att det drabbar väl ingen fattig"😉, just efter det att jag själv hade insett att hönan nog var lite väl dyr och jag redan hade backat i tanken på att köpa henne. Det var Snåla Manda som gjorde sig hörd förstås, hon på höger axeln. Praktiska Manda var tyst och helt med på noterna...det är ju praktiskt att ha ägg i en snygg höna.

En portugisisk höna med portugisiska ägg från Madeira. Jag bara föll pladask...

Jag tittade på en annan höna, sex euro billigare, men hon var ju inte alls lika fin som "min" höna var. Då vaknade äntligen Vilda Matilda, hon som huserar på min vänstra axel! "Du  Karin, han sade att det inte drabbar någon fattig, då betyder det säkert att du ska använda hans pengar!" Smarta Matilda! Så blev det, Uffe köpte hönan och nu står hon här hemma hos oss och förvarar våra ägg på det mest förtjusande sätt

( Ok, sanningen är den att vi har gemensamt konto, men på Uffes del av kontot har det försvunnit slantar för ett köp av höna) 😉. 

Hönan har flugit hit från Muro-(Trofa) i norra Portugal. Den andra hönan jag tittade på hade flugit hit ända från Kina. Jag hade inte ens tänkt höna när det blev en höna helt plötsligt. Så går det när Vilda Matilda får övertaget. 
Den portugisiska hönan kom alltså med hem till oss. Faktum är att de gav 20 procent rabatt i affären om man handlade för minst 20 €. Dessutom så missade de att ta betalt för två vitvinsglas, något jag märkte först när vi kom hem. "Dit går vi igen" tyckte Uffe, haha.😏.Nå, de missade 3,08 €. De överlever nog, tror jag. Om inte så var de nog redan på fallrepet....

(jag har inte tid att gå dit just nu, språkkursen börjar idag)


Orsaken till att vi var ute i glasaffärer var för att jag har fått fnatt på något sätt. Jag krossar glas med jämna mellanrum. Inte så att jag gör likadant som Diskkasterskan här ovan gör, på den tavla som Gittan Jönsson har målat, men när sju olika glas på raken bara går sönder i mina händer trots att jag håller i glasen som om de vore ägg, då blir jag förstås lite orolig. Har jag fått en släng av någon Uri Geller-kraft? 

Troligare är att våra glas har nått bäst före datum. Vi köper inte dyrt, vi köper praktiskt och fyller på när behovet uppstår. Jag diskar för hand och vattnet får gärna vara ordentligt varmt, snudd på hett. Då blir glasen renast. Är de av lite sämre kvalitet så...klirr, klirr.





Sagt och gjort, en nyanskaffning/ påfyllning behövdes och nu har vi fyllt tomrummet efter de glas som har gått sönder under de två senaste veckorna. Vi har några glas till, av bättre kvalitet och lite dyrare, som vi ska inhandla men de finns i en helt annan affär här i Funchal och dit går vi en annan gång. 


När vi kom hem så bestämde jag mig för att laga en Pasta alla Puttanesca. Så enkelt och snabbt det går. Det gäller att ha sardeller, kapris, oliver, tomater, chili, lök och vitlök hemma, parmesan och persilja..

 Gott blev det och mätta blev vi, rester fick vi till en annan dag. 

pst. Geckoödlorna jobbade bra mellan söndag och måndag...inte en enda liten stinkbagge syntes till igår.

Ha en bra tisdag alla!


                                    Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

LillaSyster sa…
Självklart att den söta hönan skulle bo hos er- helt ljuvlig.
Kanske är hon själv värpande också? Ska bli spännande och höra var Rulltorna tycker om nytillskottet då de vaknar upp ur sin sommarsömn.
Här går det att köpa glas galet billigt i secondhand butiken om man vill. För det verkar inte som om folk tar tillvara på det efter dödsbon.
Din mat ser mycket god ut, skönt att ha maten klar när du kommer hem idag. Ha en bra dag i skolan!
LillaSyster,
ja, nu gör hon det ! 😊 Bor här...det skulle vara toppen om hon var självvärpande. Ägg i olika färger, wow.
Ja, de där två...haha. Snart så blir det full fart här igen närmare jul.
Vi har inte många secondhand-affärer här och dessvärre så är de dyrare än i andra affärer. Men de finns och det finns flera antikaffärer. Där hittar vi de där speciellt vackra sakerna, glasen.
Ja, det är skönt att bara värma och sätta sig ner ikväll.
Tack ! Ha det bra du med 1
Znogge sa…
Klart att den fina hönan skulle följa med hem. Ibland måste man helt enkelt unna sig.
Trots att vi har diskmaskin så går det sönder ett glas lite då och då. Vi skulle verkligen behöva fylla på med vinglas i vardagsmodell. Det gäller bara att komma till skott...

Kram
Znogge,

ja, hon skulle ju göra det!
Glas i kras hör till vardagsmelodin. Det handlar om att komma till skott. Igår kom vi till skott efter en del funderande ...

Kram
Annika sa…
Ibland är det bara så, man VILLHÖVER en sak. Japp, då köps den! Jag vet precis hur du kände när du såg henne, hon skulle bara hem till er. Hönan är supergullig. Du har ägg i rumstemp alltså? Vet ju att det går bra, men här säljs de i kyl och jag har mina i kyl också.
Glasen Karin, du kanske är less på dem undermedvetet, haha. KRAMAR till den blommade ön från mig!
Annika,

ja, så är det. villhöver tar över!
Jag har ägg i rumstemperatur, om jag har många, ibland får jag ägg, så lägger jag ett gäng i kylen. Här säljs äggen i rumstemperatur.
Ja, kanske det är som du säger Annika😊Jag blir glasskrosserska, så där bara.
KRAMAR till dig med!🎀
BP sa…
Hönan som jag gissar kommer att döpas till Agda eller den portugisiska motsvarigheten till Agda är hur rolig som helst. Så du förvarar dina ägg inte i kylskåpet, eller så får Agda sitta instängd i kylan - hahaha!
Märkligt med dina Uri Geller egenskaper vad gäller glas. Lika bra att då inte köpa dyra glas. Jag menar - vem ser skillnaden;-)
Pasta Puttanesca älskar jag. Har aldrig lagat den själv, men väl ätit den ofta på min favo lunchrestaurang. Yummie, yummie!
BP,
tänk jag har inte ens tänkt på att hon ska ha ett namn. Få se vad jag hittar på...eller om hon gör det själv. Agda blir det inte, hon måste få ett helt annat namn. Här förvarar man sällan ägg i kylskåp..inte i affärerna heller. Under hetaste sommarmånaderna då jag har mycket ägg, så då lägger jag en del i kylskåpet men inte annars. Som vanligt knäcker jag ett ägg i taget i en kopp...och sällan händer det att något ägg är dåligt.
Ja, inte visste jag att jag är släkt med Uri.😉.
Till vardags så duger enkla billigare glas..de fina får bli till festligare tillfällen.
Pasta Puttenesca är gott...vi gillar den pastan hos oss.

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande