Skyltsöndag 485

Bloggvännen BP är förvaltare av Skyltsöndagen och jag hänger på idag igen med "skyltar" som jag har "fångat"  under veckan som har gått...


Ett lite längre stenkast från oss så ligger Praia da Barreirinha. Badstranden är välbesökt under dessa varma dagar som vi har nu under augusti. 

   
    Ägarna till sandalerna simmar i den blå Atlanten...

   
                            
Tala om dubbelt budskap! Här har man tydligt visat var folk ska lägga sina sorterade sopor och vad visar den kvinnliga statyn? Nej, nej, jag vill inte se och kom inte hit med soporna! Så tänkte jag när jag gick förbi..

   
    Som ni ser, det har varit tävling nere i stan...

   

              " Så bra att de får köra av sig", tyckte Uffe. Motorcyklisterna i Funchal har svårt att hålla 
              hastighetsbegränsningarna. 
              De saknar ljuddämpare också, märkligt nog så tycks de få köra utan sådana.
              Många av dem är verkliga dödsföraktare, tyvärr, samtidigt också en stor risk för andra som
              är på vägarna och går på trottoarerna.

             

Vi satt nere på muren i hamnen och tittade oss omkring när den här lilla killen kom vandrande på densamma tryggt förankrad med sin hand i sin pappas. Vi behövde inte stiga upp, pappan sade nog nej när vi visade att vi tänkte göra det, men vi sade ja! "Thank you" sa den lilla åt oss och log så jag smälte rakt av.  Gud, jag och barn...puh! 😊💗De golvar mig totalt i den åldern, då de fortfarande är helt öppna i sina sinnen. 


Till slut en liten uppdatering. Jag skrev Catan förra skyltsöndagen då jag visade det här. Det kändes väldigt bekant.
Vi har spelat Catan och det är riktigt roligt att göra det men...

   
    Jag såg det jag ville se. Catari ska det vara och inget annat. Rätt ska vara rätt. 

    De övriga som brukar delta i Skyltsöndagen har jag länkat till här : 


   Konst  el. konstigt, LillaSyster,  Paula, Susjos ,Stefan , Åke 



                                                         Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

LillaSyster sa…
Underbara unge....väluppfostrad dessutom. Tänk vad man gått balansgång både på brett och smalt som liten. MEN det var absolut förbjudet att gå på stensättning/sockel/murar till andras trädgårdar. Jag fick bara på på morfars, något jag tänker på än idag då jag kliver upp här ute på min egna kant- så kan jag höra morfars röst. Ha nu en fin söndag, här regnar det- det gör inget jag klippte och trimmade allt igår.
Znogge sa…
Vilken härlig och väluppfostrad liten kille. Det bådar gott!
Snyggt skyltat men det ser onekligen lite roligt ut hur soptunnan är placerad. Budskapen krockar onekligen :D

God söndag!
Härliga foton, det blåste rejält, flaggorna lever hejvilt!
Jag skulle kunna tänka mej att damen (statyn) välsignar alla som sorterar sina sopor... ;)
Bada i Atlanten...härligt! Hos oss är det också många som saknar ljuddämpare å låter förskräckligt.....
Ja barn låter även mitt hjärta smälta, finns inget härligare!
Ha en underbar söndag!
LillaSyster,
Ja, underbar är namnet. Ja, säg inte annat, balansgång gick man överallt. I Mariehamn hade vi inte murar att gå på däremot men det gick bra att gå på utsidan av balkongräckena..när inte föräldrarna såg då. Vi gick från balkong till balkong, var som apor. Milda Matilda! Nu skulle jag få dåndimpen om jag såg en unge göra så..klättra upp och ta ner den.
Så fint med din morfar vars röst du fortfarande kan höra💗De går aldrig ur de de kära...
Ha detsamma, här har branden bedarrat, allt är under en kontroll, solen skiner.
Znogge,
ja, det bådar gott. Vanligtvis så skulle han troligen ha sagt obrigado men vi ser ju ut som turister så det blev Thank you.
Budskapen krockar..absolut😊
Tack detsamma!
Professordeutsch,
Tack, här blåser det för jämnan, det är sällan helt stilla. Lika som på Åland, där folk har danats framåtlutande på grund av blåsten😉
En fin tanke om välsignandet av soporna och sorterandet. Men bindel för ögonen? Många tolkningar kan man göra absolut.
Barn är det finaste man kan tänka sig..
Ha detsamma Christian!
byblixtra sa…
Underbar första bild med blå himmel och blåttvatten. Är det hiss ner till stranden?
Kul bild med badgästernas sandaler.
Undrar just vad statyn symboliserar?
Gillar de röda och vita däcken även om det kan ha varit en prövning att ha mc-tävling i stan. Kan säga att motorcyklisterna i Norrbotten har också svårt att hålla sig till hastighetsbegränsningarna och en del kör runt i Luleå centrum och buskör på kvällar och nätter.
Guldkryckan sa…
Väluppfostrade barn är ju riktigt trevligt, blir väl knappt bättre än så kan jag ana.
Sådana där tävlingar ser jag gärna på tv, på plats är det ju svårt med någon översikt men kan ju vara spännande på plats också.

Tillönskar dig nu en fin eftermiddag. :)
byblixtra,
uppriktigt sagt så vet jag inte om det finns hiss ner; jag har aldrig varit där och simmat men jag antar att det finns. Vad statyn symboliserar har jag känt till men tro inte att jag minns det längre och jag har letat och letat..det finns även en teaterpjäs som heter likadant, en bok osv..Helt klart betyder Cabra Cega någonting rent symboliskt men jag får återkomma när jag har fått reda på den rätta betydelsen. Konstnären heter Sílvio Cró. Han har lyckats med att få igång mångas funderingar och tankar tack vare statyn.
Fortkörning tycks vara melodin just nu, här kör folk ihjäl sig titt som tätt...alla har så bråttom, bråttom..
Guldkryckan,
ja, man får tacka och ta emot när de uppenbarar sig de där barnen.
Jag gör som du, ser helst den typen av tävlingar på tv. Man blir döv av mindre...
Tack detsamma!
byblixtra, nu kommer jag ihåg...
Statyn i brons är för att hedra fiskarhustrurna som fanns i Gamla stan..och refererar till spelet Blind Goat...de visste ju aldrig om männen skulle komma tillbaka igen. Nu förstår jag statyn och symboliken.
Susjos sa…
Visst smälter man när man ser de små barnen...och ett artigt Thank You på det ...<3 Samuel fick sin lilla ryggsäck på ryggen när de skulle gå till bilen igår kväll, vinkade hejdå men ville att fammo skulle följa med i hissen ner, och såklart smälte fammos hjärta och följde med ner i hissen, han är såååå söt!!!
Just nu pågår Formel 1 på TV:n, och jag sitter inte bänkad, det gör däremot min man...ljudet av dessa fordon gillar jag inte...
Ha en fin kväll!
Kram
Åke sa…
En massa sandaler där :) Härligt med tävling på två hjul :) Jag tolkar lite: Stopp! stanna släng ert skräp ;) Önskar dig en fortsatt fin söndag :)
Susjos,

de där småttingarna är det bästa tänkbara som finns. Självklart så skulle du bli hissällskap.
Ljudet av Formel ett och liknande är inte alls kul. De kör som vanvettingar här nere på stan idag...har tävlingar på gång. Tur att man kan hålla sig hemma eller gå högre upp i periferin.
Ha en fin kväll du med!
Kram
Åke,
ja, hur många som helst, bara att välja på.
Här tävlar de på fyra hjul idag...det hörs över hela stan.
En tolkning till, kul! Där ser man hur man kan se olika på saker och ting.
Tack detsamma !
byblixtra sa…
Tack för informationen om statyn. Jag kan tänka mig att den väcker tankar. Jag har svarat dig på min blogg om leken och tänker på blindbock.
BP sa…
Praia da Barreirinha är det en praia med sand? När vi var där, vilket iofs är ett antal år sedan fanns det endast "rocky beaches" eller hotellpooler. Strandens logotyp är riktigt läcker!
Älskar bilden med alla sandaler och flip-flops:-)
Håller helt med dig om att skulpturen absolut inte bjuder in till sopsortering. Den soptunnan är helt klart malplacerad;-)
Motorcykelloppet - det ser inte ut att vara moderna MotoGP cyklar utan veteranmodeller. Och de lät ju och spydde ut avgaser. Okej, även moderna hojar låter ju. Min man har alltid haft motorcykel, och jag gillar "oljudet".
Catari - spontant tänkte jag på Atari, en dator som var inne på 1990-talet.

Tusen tack för alla länkar och en härlig skyltmix från Funchal:-)
BP,
nej, det är inte en praia med sand. Det finns trappor som går ner till havet..Praia Formosa är den med svart sand från ön, den naturliga stranden, sen finns badstränder med sand från Marocko utanför Funchal, fyra till fem olika..och Porto Santo förstås.
Det är vanliga motorcyklar kanske av lite lägre klass, lite kross-stuk över dem. Veterancyklar är det inte, helt säkert..Veterancyklarna tävlar de inte med, de visar upp dem på ett annat lite mera sofistikerat sätt. Har nog några på lager..
Tack själv BP!
Snyggt skyltat som vanligt här hos dig =)

Men wow för den lilla killen som var så artig och även lärt sig prata engelska.. Hoppas han fortsätter vara lika när han blir äldre med! =)

Denna statyn med soptunnor är inte logiska för fem öre.. Hade jag varit på plats så har jag nog struntat i detta o slängt sopor där ändå..

Kul med motorcyklar mitt i stan, Men skulle inte skada att de har samma regler världen över då det gäller körkort på MC.. Då har alla lärt sig hur man INTE skall göra med en MC i trafiken!

På den tiden jag tog MC kort så fick man köra mellan väg korner i serpentiner både sittandes och stående position, även så skulle man lära sig balansera och köra efter kanterna i en parkeringsficka, detta för att lära sig balansera i olika situationer så man kunde handskas med sin MC. Allt handlade inte om att köra rakt fram och fort - Det kan de flesta.. Men att hantera hinder är svårare för väldigt många!

Jag tränade detta på min fritid då jag hade egen MC före jag fick körkort, men då på egen mark. Placerade ut hinder i uppför/nedförs backe för att klara olika situationer. Kul var det! =)

Men nog om det.. Du har fångat väldigt fina skyltar och omgivningar! Bra jobbat!!

Önskar dig en härlig vecka! =)

Kram
Angelgirl, så mycket intressant du berättar för mig om din träning med MC. Jag har testat det mesta men aldrig kört MC...i och för sig är det inte för sent ännu men jag tror ändå att jag låter bli. 😉
Kvinnan med bindel för ögonen står där hela tiden och det var första gången hon hade fått sällskap av soptunnor vad jag vet..det blev lite lustigt.
Tack Åsa!
Jag önskar dig detsamma!
Kram
Paula sa…
Flaggorna vajar friskt i vinden, kanske ni haft det lite extra blåsigt ? Här har det varit stormvindar flera dagar, men i inlandet är det bara anledning till lite irritation, inget mer. Annat för sjöfarten...
Härligt foto med alla sandalerna! Har ni över 30-gradersstrecket om dagarna? I så fall hoppas jag det fortsätter blåsa friska vindar på er! Den där tuttmadamen ser verkligen bestämd ut, vilken finurlig tolkning du kom på! Kram från pörtet
Paula,
här blåser det i stort sett hela tiden vid havet..det är ju en ö. Likadant var det på Åland. Det är sällan det är vindstilla. Vi har runt trettio grader helt rätt. Det har varit mulet idag och det känns bra, mycket med tanke på branden som har varat i ca 2 veckor nu.
Tuttmadamen symboliserar fiskefruarna som väntade på sina män som var ute på havet...kommer han hem, kommer han inte..
Kram från gränden!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande