Skyltsöndag 484

Bloggvännen BPs skyltsöndag är inne igen. Jag har ingen röd tråd idag, utan blandar det ena med det andra.

    Vi har gjort inköp av diverse nödvändigheter under veckan som har gått..

    
        
Den gamla vattenkranen till bevattningsslangen vid täppan läckte, men nu är den saken fixad. On Off skyltas det på vredet...


Fiskröken har varit i användning. Jisses så god grisfisken blev, den som också heter åsna...peixe porco ou burro. Det lustiga är att även den här peixe porco-n hade en fiskkrok i sig, liksom den första hade som jag slaktade. Den kanske ska heta fiskkroksfisk istället? Få se hur det är med den tredje grisfisken, den enda fisk vi har kvar i frysen av de tio fiskar vi fick som gåva?  Mustang står det på handtaget.


Från marknaden i Santo da Serra en söndag. Alltid på söndagar. Då har slaktaren på tv-n så att han inte missar gudstjänster och mässor. Praktisk måste man vara även om kyrkan är ett stenkast bort från marknaden. Det finns ett par tre skyltar på sågen..

                                
                                Klockan på väggen kanske kan räknas till skylt? Det var förstås katten
                                som fick mig att ta fotot...det är till att veta sin plats, att ha det bra. 

                               

   "Åh, jisses, vad är det du försöker säga? Vadå querido? 
   Jag är inte din älskling och du, din portugisiska!! Träna mera människa!" 
   Jodå, vi börjar bli bekanta med varandra den där tussen och jag. 
   På svenska sade jag åt den att "Du är en så typisk portugis!" Styvnackad och stolt." 
   Då tittade den upp lite extra och kattkvinnan sade, "att hur är det med din svenska då? 
   Kanske du också ska träna lite mera?" Och du är min querido! .
.
Så minns jag plötsligt när sonen var liten, ca 4 år och lekte med grannflickan som var ännu yngre. Hon gick efter honom titt som tätt dagarna i ände och sade att hon älskade honom, tills han en dag inte stod ut med all den kärlek hon öste över honom. Han kom in i köket, med henne i släptåg och beklagade sig bekymrat för mig . Jag tyckte att han själv skulle säga till åt henne. Prata med henne! "Jag älskar dig inte A!"  "Spelar ingen roll, jag älskar dig ändå , sade den söta lilla A och sken som en sol...och så fortsatte hon att vara som en papegoja. Jag antar att det är så katten känner det när det gäller mig också😉

  

   Sen sov Tussen som en snork igen och jag tog inte foto av den, utan av de båda staketen.

  

Hemma på gränden sker det bra saker. Jag har varit lite orolig för att väggen på låga huset på andra sidan skulle bli kritvit. Tack och lov så blir det inte så. Mina ögon blir inte bländade.
Catan skymtar under den gula västen. Rim känner ni till...

Det ni också behöver känna till är vilka de andra är som brukar vara med i dagens tema: 
 

   Konst  el. konstigt, LillaSyster,  Paula, Susjos ,Stefan , Åke , Åsa



                                                         Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Läser ditt inlägg med ett leende på läpparna ... villkorslös kärlek dräller det minsann inte av här i världen, den där katten är säkert en äkta guldklimp! Nyrökt fisk, så gott det låter - fast grisfisk har jag aldrig hört talas om. Men nyrökt makrill som man kan få i Bohuslän, det är mums!
Klimakteriehäxan,

Exakt, kärleken är sällan villkorslös. Katten är ljuvlig, personlig och mycket egensinnig. En älskvärd katt.
Faktum är att fisken smakade sik, när vi hade rökt den. En höjdare i våra munnar.
Nyrökt är en liten bit av himlen!
Guldkryckan sa…
Vi rökte alltid fisk förr när vi bodde i hus, det blir inte så ofta numera när vi bor i lägenhet på femte våningen men ibland så...jättegott det där.
Verktyg är ju alltid bra att ha till hands, gäller bara att hitta dem när man ska använda dem, fungerar lite halvdåligt här ibland. ;)
Katten där, jösses va söt den var.

Ha nu en fin söndag.
Guldkryckan,

tillsvidare har vi ordning på verktygen...eller maken har det om jag ska säga som det är.
Katten är härligt personlig precis så där som bara katter kan vara. Därför älskar man dem också. De äger en, inte tvärtom och det vet förstås du om någon.
Ha detsamma du med!
LillaSyster sa…
Underbara katt! Snyggt skyltat Karin och perfekt med fungerande vattenkran till nästa gång du ska vattna dina odlingar. Du ska se att du snart får mer fisk att ta hand om.
LillaSyster,

ja, den är underbar och så där som katter är, personliga personer..ungefär.
Tack! Ja, jag har nyss varit och vattnat, här har vi ca 30 grader i skuggan varje dag...så vatten behövs.
Ja, mitt i allt så finns det ännu mera fisk att ta hand om.
Znogge sa…
Här var det som vanligt en härlig mix och en bra variation på skyltarna.
Det är inte alltid så lätt att vara kille och ha en trånande flicka efter sig ;-)
Så skönt att huset inte blir bländvitt!
Kram och god söndag!
Znogge,

tack!
Det var inte lätt för sonen...han var så hänsynsfull den lille killen, var lite bekymrad för att han inte skulle göra lilla A. ledsen men hon blev ju inte det..hon sken som solen ändå och älskade honom i alla fall. En underbar inställning i mitt tycke.
Ja, det är skönt, bländvitt är jobbigt.
Kram och god söndag till dig med Znogge!
BP sa…
Ni har besökt den portugisiska motsvarigheten till Claes Ohlson ser jag. Älskar ju verktyg, även om jag aldrig använder dom;-)
Hos slaktaren ser jag bara benet eller vad det nu är framför tvn med gudtjänsten - hahaha. Snacka om kulturkrock eller inte. Beror ju på hur man ser på saken.
Skrattade gott åt din konversation med katten (som ser ut att leva relativt farligt) och din sons "flickvän" - såååå gulligt:-)
Nu återstår bara att se vilken färg RIM väljer att använda för väggen. Vit hade varit ett korkat val, då vit inte är vit så länge på Madeira. Inte vid Medelhavet heller. Husen målas om i stort sett varje år...
En rolig Skyltsöndag, som alltid här hos dig. Tusen tack för den och alla länkar:-)
BP, ja, här inhandlas verktyg lite nu och då. Från att ha haft ett jättestort utrymme på Åland har vi ett par lådor idagsläget...behövs inte flera heller.
Ja, kulturkrock men ändå inte. Vardagen som den är även om den råkar vara en söndag. Enligt hemsidan hade RIM en helvit vägg men den blir inte så, tack och lov. Om någon vecka kan jag säkert visa hur det blir...de lägger panel nu..Techlam heter materialet.
Tack själv BP!
Susjos sa…
Vilken trött och avslappnad katt, ljuvliga foton! Å en fin lite historia om din son och grannflickan <3
Ha det gott!
Kram
Susjos,

ja, minst sagt avslappnad, så avslappnad en katt kan vara. De är ju alltid lite på helspänn ändå, trots lojheten.
Ja, kärlek är inte alltid så lätt..men A. tog det som det ska tas, tycker jag. Vem ger sig..haha. Sötnosar var de båda två. Barn💗 finns det något bättre? Fånig fråga till dig egentligen, du som hjälper ut dem till världen.
Ha det gott du med!
Kram
Anonym sa…
Bra att datera upp med verktyg så man har när det behövs. Jag har själv en egen liten verktygslåda för jämställdhetens skull ;) ;). Vilken gulligt minne när din son var 4 år ;). Härligt inlägg som vanligt och fina bilder.

Ha nu en fin början på veckan
Kram från Malin Öppen Ridå

Gillar dom fint tagna kattbilderna precis i rätt sekund.
Malin, Öppen Ridå!,
Vi hade mängder, verkligen stora mängder, av olika verktyg då vi bodde på Åland, men vi sålde, vi gav bort och vi lämnade massor kvar till de nya ägarna. Bara ett fåtal tog vi med oss hit och nu är det aktuellt med lite uppdatering, nu när vi vet mera om det verkliga behovet för vår del. Tack, barn är ljuvliga och vissa minnen fastnar mera än andra. Kärlek finns från början till slut i våra liv.
Tack Malin,
Kram
Nä nu blir jag ledsen i ögat...mina kommentarer syns inte :(
Professordeutsh...nu syns du, torka tårarna. Jag vet, så där har det varit hos mig också när jag har kommenterat. Vi skyller på Blogger..Många har samma problem. Men du har tittat in..tack för det!
byblixtra sa…
Coolt namn på fiskröken. Men fiskkrokar i fiskarna lät ju inte så bra men tur att du upptäckte dem så de inte hamnade i någons mage.
En riktig snygging fick du på bild och då behövs inga skyltar, räcker med röda kissen. :-)
Det gäller att inte ge upp sin kärlek och fortsätta som söta lilla A gjorde. ;-)
Snygga räcken där kissen ligger och vilar.
Bra att husväggen inte blir kritvit för det är jobbigt att bli bländad.
Byblixtra,
Jag blev försiktig redan med den första fisken..idag ska jag rensa den sista så få se om den också har en fiskkrok i sig.
Röda kissen är härlig. Att ge upp sin kärlek så där bara det går ju inte för sig. Nu är de dock gifta båda två men inte med varandra😊
Jag är tacksam för att husväggen inte blir kritvit. Då skulle jag nog smyga dit om nätterna och måla om alltihopa.
Paula sa…
Vilken söt fiskrök! Apropå fisk, https://www.gardsfisk.se/vara-fiskar har sett detta i butikerna runtom o inte begripit vad i hela friden en gårdsfisk är. Nu har jag googlat och lärt mig nytt, kanske är det nytt för dig också? Vilka annorlunda prycklar ni har inhandlat, jag skulle inte begripa vad man gör med dem ens. Däremot blev jag kär i strykarkatten! Kram från stökigt pörte
Paula,

vi är så glada för fiskröken som Uffe beställde plus en stor säck alspån. Här röker vi fisk som omväxling till all annan fisk. Tack för länken, jag googlade och läste. Nej, det är inte nytt för min del men det är ingenting heller för min del, inte så länge det finns fisk i havet här utanför och jag får lite norsk lax och sill ibland. Men jag gissar att det är många som gillar konceptet. Jodå, mojängerna är inte såå komplicerade, t.om. jag kan hantera dem. Strykarkatten gillar jag också, tror dock att han är rätt tam..men okastrerad. Kvarterets skräck, haha..
Kram till ditt stökiga flyttningsberedda pörte från ett stökigt hem i Funchal. Här har jag allt mellan himmel och hav på gång och gör ingenting, bara tittar på högarna ungefär. Men i morgon så😉

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande