Överlopps-pikanterier


I  Hoppa på tåget under april, så lade Tove  ut ordet pikant att skriva om.
I god tid innan så sökte jag bilder i mitt arkiv 👀 som jag tyckte att var lite pikanta, 
bilder som jag ev. kunde använda i det inlägget. 
Ingen av de ihopsamlade bilderna kom till användning då,  jag hittade på annat pikant istället...

Nu visar jag den pikanta kossan, stor och fin, liggande i ett lantbruksmuseum någonstans i Skåne.
Hon är stor kossan, nästan i naturlig storlek. Jag tog fotot i nov-13. Nu kommer det till användning och visst är hon ju fin eller hur?  Jag gillar kossor..😊


    Den här sängen med himmelstak tycker jag också är pikant på något sätt. Över bädden ligger en 
    hemvävd matta. Sängen står i ett s..k. Santanahus i Santana här på Madeira. 
    Mattan på golvet bredvid sängen är också ett pikant inslag i mitt tycke.

   


   Så hamnar vi i Botaniska trädgården där kaktusarna rumsterar om åt olika håll.
   Se men inte röra denna pikanta varelse! 


          Hos barnbarnen fick jag ofta steka plättar när de var små. Jag hittade ett foto från den tiden
          då de , ja, vi också förstås, fortfarande bodde kvar på Åland. 
          Det pikanta inslaget för min del är trämåttet  med sina inristade bomärken 



Av någon festivalanledning hänger man den här typen av dockor lite överallt i Santana på norra sidan av Madeira. Av vilken anledning vet jag inte men en tradition är det av det mera pikanta slaget


    Väldigt pikant var den huvudlösa som hängde utanför någons balkong


Vänner som har renoverat en gammal ruin och gjort allt väldigt fint både ute och inne, har lämnat kvar detaljer som sticker ut lite. Här och där i en stor stenmur så har de hängt ut de gamla ventilationsluckorna från huset som fanns innan de renoverade. Pikant och härligt! 


                   På andra sidan gränden ser jag ofta pikanta saker...


Under senaste påskhelg tyckte jag att "vår" köksgardin var av det pikanta slaget. Grannen tvättade och julen var slut, det gick det inte att ta miste på. Så vi fick plötsligt julgardiner så där lagom till påsken.


Ett minne från Malaga (-18)  flöt in i inlägget. Vi vandrade under broarna en dag. Mycket flöt rakt ut i Medelhavet som inte borde ha flutit ut där alls från storstaden. Paraplyet var rätt så oskyldigt i jämförelse med all latrin och annan gegga som inte togs om hand enligt EU-normer! En liten fågel flöt med, med paraplyet som vägg/tak. Pikant på sitt sätt...


Det här fotot har jag inte tagit själv utan det är mäklare J. H. på Åland som fick Uffes fjälluggla från slutet av 1800-talet  med sig som gåva hem en dag, innan vi flyttade hit till Madeira. Han gillade ugglan som vi försökte få något museum på Åland att ta hand om men icke det, sa Nicke. Arten hörde inte hemma på ön så...
Glada blev vi när vi såg att det uppstod kärlek från mäklarens håll. 
Vi ville ju att ugglan skulle kännas rätt hos någon ny ägare.
Nu är han den goda förvaltaren av den unika gåvan som Uffe fick för många år sedan, då han studerade botanik och biologi, av en av sina professorer. J sände fotot åt oss när Fjällis och han åkte iväg från oss. Den ser ju ut att trivas riktigt bra eller hur? Ett pikant tillfälle, ett pikant minne blir det på något sätt. 

Så där ja, nu var det slut på det överloppspikanta! Fotona är raderade, finns endast här på bloggen.
Skönt med lite pikantstädning nu och då. Ni får nog stå ut med olika slags städningar ett tag framöver ännu. Om ni vill förstås. Det går ju att titta bort. För min del märker jag att  arkivet inte är lika "dammigt "längre. Men nog finns det hur mycket som helst ännu att "ta vara på". 

Tack för titten in! 

Kommentarer

znogge sa…
Du hade verkligen många pikanta bilder på lager och bilder som hade platsat redan då. Nu blev det inte så men vi fick ändå njuta av dem och ett trevligt inlägg! Kossan är väldigt fin och lite fantastiskt att den är naturlig storlek. Måttet intill pannkakorna tycker jag är både pikant och vackert. Så roligt att ugglan fick ett nytt hem för det hade verkligen varit synd om den hade hamnat bland soporna.

Önskar en god kväll nu!
Znogge,

jag samlade på mig ett antal, medan jag ändå höll på att "städa", hade genomgång. Det blir flera liknande inlägg så småningom. Jag vill ha bort det gamla men jag vill inte radera det gamla så där bara utan låter det hänga kvar här på bloggen.
Kossan är fin och ett väldigt fint hantverk.
Ugglan hade nog fått flytta hit om det inte hade ordnat sig på detta sätt. Soporna skulle de aldrig ha fått se ;).
Tack Znogge!
Önskar dig detsamma!
BP sa…
Upp till för några minuter sedan när jag började läsa ditt inlägg var ordet "pikant" för mig endast förknippat med matupplevelser. Det blev det ju snabbt ändring på nu;-)
Nu har jag aningen svårt att associera pikant med en ko, en uggla eller en huvudlös fotbollsspelare, men jag tackar för din härliga bildsamling:-)
Så härliga bilder på allt möjligt du bjuder på idag! Jag sitter här och ler, och samtidigt blir jag så arg på spanjorerna som skickar ut all möjlig skit i Medelhavet.
Anna i Portugal,

tack!
Exakt! Du kan tänka dig att det osade där under broarna i Malaga...hela långa floden som går där, var full av skräp som hade samlats i utloppet mot Medelhavet. Det du! Vi hör alla till EU.
BP,

jag skrev redan svar på din kommentar men skrev så många fel så jag gör om det:
BP,
Pikant betyder bl.a. angenämt sinnesretande som t.ex en pikant smak, ett pikant utseende, lätt sensationell, lätt skandalös, vågad, en pikant historia, en pikant klädsel och många olika saker till. Jag själv skrev en pikant historia då min granne H. och jag blev på lyran ;) i pikantinlägget i april.
Kons utseende och sättet den har mejslats till på är för mig pikant. Ugglan som så är inte pikant, det pikanta är att den har säkerhetsbälte på sig och nog tycker jag att en fotbollspelare utan huvud är smått pikant alltid, i all synnerhet som det inte är en riktig fotbollsspelare, utan en fantasi av något slag.
Men vi tänker olika, så enkelt är det.
Jag tänker kanske lite väl mycket utanför boxen ibland?
Jag kanske är lite pikant i mig själv rent av?
Jag vuxit upp med ordet pikant i vardagstal vilket användes i många olika sammanhang, inte enbart i matsammanhang, kanske allra minst då, för i min barndomsfamilj använde vi i stort sett bara salt, kryddpepper och vitpeppar. Inte särskilt pikant alls. ;)
Tack själv BP!
Roliga udda situationer.
Hanneles bokparadis,

:) Tack!
Gunnel sa…
Mycket kan anses pikant. Det beror helt på betraktaren. Vilka härliga bilder du hittade. Kossan och ugglan är mina absoluta favoriter. Kram
Tove sa…
Pikanta ordgivaren fröjdas. Fröjden är fröjdefull pikant.🤗
Pikant 2!
Finns säkerligen pikant 3 och flera i dina arkiv Karin!
Tack Karin Pikant!

Gunnel,

så är det och det beror på betraktaren, helt rätt. Ordet har många områden
Tack! Kossan och ugglan är nog faktiskt mina favoriter också. Kram
Tove,

du pikanta ordgivare, risken finns att det blir en trea också :)
Tack själv Tove!
Annika sa…
Vilket SVÅRT ämne att illustrera och skriva om ... MEN som du fick till det!!
BRAVO!!
Ja, du hittade pikanta bilder i arkivet. MEST tycker jag om UGGLAN!! Vad fin den ÄR. Fantastiskt fin.
Så bra att den nu bor hos mäklaren.
Fotbollsspelaren som pinkar, hahahahaha!!!
Pikant, jag hade nog bara kommit på mat, haha. Pikanta smaker, eller möjligtvis ngns utseende, typ- hon ser så pikant ut.
Men du fick till MVG!!
Kramar!!
Annika,

Tack, tack! :) Livet i sig är ju rätt så pikant om man tänker efter ;)
Ugglan blev nästan som en familjemedlem, satt där på hyllan och tittade på oss varje kväll när vi satt framför tv-n. Vi är jätteglada att mäklaren gillade den så där rakt av och på stubinen men sade inget då..men senare när vi nästan var på väg så fick han den.
Jadu, fotbollsspelare är ju människor de också även om de blir dockor av olika slag ibland. Haha..

Kramar!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio