Full fart i ankdammen

    Vi gjorde en liten avstickare mot ankdammen igår . Men det var sovtid 💤, så vi gick. Sussa sött! 

På vägen tillbaka tog vi vägen förbi de små igen och nu var det verkligen full fart. Det är faktiskt ingen lätt match att fånga de små livliga på bild. Än simmar de hit, än dit  med små snabba rörelser. Helt tydligt var det att ankmamman ville ha dem till ett lugnare ställe, bort från springbrunnarna som båda var igång. Pappan låg uppe vid det lilla huset och sov. Det tar på att vara småbarnsförälder

    Så där ja, nu har hon dem äntligen på ett och samma ställe där vattnet är lite grundare.

    Men ett av syskonen är ett litet bestyr...

Den lilla från igår som klättrade på stenar och undersökte rostiga krokar drog iväg på egna äventyr igen bort från syskonflocken. Hej världen, här kommer jag! 

Upp på stenen skulle den förstås där mamman stod. Det finns tydligen mycket gott att plocka i sig bland de gula blommorna som har fallit ner från träden runtomkring


    Plask! Så där ja, nu var den i den stora ankdammen igen medan de andra fanns i den lilla 

    Där lämnade vi den söta familjen för att gå vidare .

    Hoppas ni alla får en skön helg!

    Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Ama de casa sa…
Dom är verkligen både söta och roliga att titta på dom små liven :-)

Ha en fin start på helgen!
Ama de casa,

det är roligt att ha dem att titta på när vi ändå har vägarna förbi. Få se hur länge de får vara i fred. De brukar gå åt de små liven.

Ha detsamma!
Susjos sa…
Så himla söta dessa små ungar, tack för fina bilder och ha en trevlig helg!
KRAM
Susjos,

tack och tack detsamma!
KRAM
BP sa…
Så himla söta dunbollarna är. Du som kan sånt vet säkert också vilka av sötingarna är killar respektive tjejer. De har ju lite olika färger. Kul att de hittills har överlevt och inte fallit offer för rovdjur. Fortsättning följer hoppas jag:-)
Ditte sa…
Så gulliga! Hoppas nu bara att inga större fåglar, vildkatter eller ev. faror ska hota dem. Lätt hänt. Tycker du lyckades fånga dunbollarna på bild för de är ju inte direkt stilla.
Önskar dem alla lycka till och er önskar vi en trevlig helg-
Kram
De är så söta! Det går så klart att spendera långa stunder och betrakta dem, se hur livet är i ankdammen :)
BP,

ja, egentligen skulle jag kunna sitta där vid ankdammen och bara se på dem men...
Nej, jag kan inte säga vem som är kille och vem som är tjej. Måste se dem i baken först ;). Men spontant känns det som om de gula är flickor och de brunare är pojkar men det finns inget seriöst belägg för att det är så. Nej, jag vet inte. Tyvärr.
Idag fredag gick vi förbi igen och alla har överlevt än så länge. Och givetvis så kommer det rapport om läget i ankdammen.
Ditte,

vi har ju varit med om ankungar tidigare i den dammen och många flera samtidigt än nu. De gick åt, en efter en. Bara någon enda blev kvar. Rovfåglar och katter är nog största hotet mot dem.
Ja, vi får hoppas på att de lyckas klara livhanken och bli stora snigelätare i framtiden. Idag när vi gick förbi levde de alla.

Kram
Anna i Portugal,

smått är gulligt, så enkelt är det!
Idag levde de alla, tack och lov, men de lever farligt när de är så små som de är.
Märtha sa…
Ja den ankdammen, ja... Den minns jag också, främst statyn. Visst alla ankor också, men hur det var med ungar då minns jag inte. Visst är det så att mammor har tålamod och lyckas till slut "krafsa" in alla småttingar. När de blir större får de "krafsa sig själva...!
Märtha,

alla som har varit till Funchal undgår knappast den här ankdammen.
Statyn, Meninos/Pojkar är ju bara för härlig. António Maria Ribeiro skapade den år 1943.
Mammor har tålamod, det syns bra på mamma-ankan.
Vi får se hur länge de små får leva. De brukar gå åt, tyvärr och bara någon enstaka klarar sig
Söta dom där små . Hur ska jag göra för att följa din blogg nu går jag via din kommentar på min blogg . Borde finnas något annat sätt ,allting förändras ! Ha det fint där i värmen här är det ca 8 grader nu 10 på dagen ,kyliga vindar . Kram Nette
Nette,

javisst är de söta. Jättesöta. Söker du på den gamla adressen http://pettasblogg.blogspot.com kommer du till Äventyret framtiden genast. Det är bara rubriken som är ändrad, så hittar du mig! :) Många kallar mig fortfarande till Pettas blogg.
Ha det fint du med Nette, här är det runt 20 grader varmt just nu, mulet men skönt.
Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...