Några försök att nå (hitta) toppen 😉

Vi har verkligen haft en skön och varm sommar under flera dagar, så pass att det känns naturligt att ta lite lättare kläder på sig. Efter en titt i garderoben visade det sig att jag inte hade ärmlösa toppar att ta på mig. De gamla välanvända fick respass redan under hösten men det hade jag förstås glömt bort. 

Så i måndags gick vi ut på toppjakt för att titta vad som fanns av det önskvärda i affärerna. Och affärer finns det gott om i den här stan. Vi besökte fyra olika klädbutiker. Uffe var med och tittade givetvis efter någonting nytt åt sig själv samtidigt. 

Det fanns mycket vackert att ta på sig men jag är lite kinkig på mitt sätt. Kläderna ska helst vara i bomull samt lättvättade. Det är inte det allra enklaste att hitta i den här stan till ett rimligt pris. Här hittar man kläder av alla möjliga sorters konstmaterial. Hittade jag någonting i bomull så såg plagget inte riktigt klokt ut (kan man säga så?) eller så var färgen absolut inte min. Man ska ju trivas eller hur? Så den första butiken kammade hem noll %, den andra likaså och nästan också den tredje. Uffe hittade lite kläder där som det blev affär på.  På vägen till den fjärde butiken gick vi förbi Cristalandia. När jag plötsligt kom på vad jag hade sett i deras skyltfönster, så där i ögonvrån, så backade jag ett steg bakåt rakt in i Uffe som hade stannat upp utanför fönstret.-" Såg du?", sade vi samtidigt. Vi gjorde slag i saken, gick in i butiken och kom ut med vadå?

Vi föll båda, liksom unisont,  för den portugisiska vinkaraffen, ( ingen topp alltså men toppen ändå för oss) och så blev det 8 glas till att fylla på skåpet med därhemma. 

Sedan gick vi till butik nummer fyra och vad kom vi ut med därifrån då? Inte en endaste liten topp åt mig men tomhänta var vi inte. Det blev en plastkruka för gurkmejan som jag nu har planterat och en vattenkanna. 

Nå, skam den som ger sig. Vi gick ut på tisdagen igen för att söka toppar åt kvinnan i det här hemmet. Som vanligt tog vi omvägar, inte alltför lätta bara för att vi känner för att få flera meter backe upp och backe ner bakom oss för motionens skull. Man måste vara praktisk och slå flera flugor i en smäll när man ändå är på språng Vi kikade in i affärerna längs vår vandring men icke sá Nicke.

Vi köpte medicin på vårt favoritapotek och när vi kom ut därifrån fick jag se min frissa Dora (man uttalar det dåra)  som inte hade något annat för sig just då än att prata med en kollega, så vips gick jag in till salongen där hon jobbar och frågade om hon hade tid med mig och det  hade hon förstås. 

Under tiden gick Uffe omkring på egna vägar inne i gallerian på La Vie, medan mitt hår blev tvättat, klippt och fönat. Under den halvtimmen fick jag lite språklektioner och så berättade Dora att hon inte tar kortärmat på sig ännu; inte förrän det blir sommar. Ja, så blev det förstås diskussioner för jag tycker att det är sommar nu (22- 25 grader varmt) men hon tyckte det förstås inte .- "Men ni tycker det naturligtvis ni som är vana med isbjörnar på gatorna där ni kommer ifrån". Hahaha.Vi har roligt och jag lär mig hela tiden någonting nytt medan hon klipper till mig. Hon lär sig också. Nu vet hon att isbjörnarna inte springer på de åländska vägarna i alla fall och jag fick veta vad getpojkar heter på portugisiska. Om jag nu bara skulle komma ihåg det. Men mitt i allt så faller polletten ner. 😉

Vår ambulerande helkroppsspegel som kan stå för sig själv och är lätt att flytta 

När jag hade betalat för klippningen och sagt "Até logo /Vi ses igen" åt Dora, väntade Uffe på mig utanför. -"Nu måste du komma med och se på vad jag tror att vi ska köpa." Så iväg till Gato Preto, där en självstående spegel väntade på att bli godkänd.-" Japp", sade jag. "Nu bär vi hem den genom stan". Och så gjorde vi när vi hade betalat och fått den inpackad.  Det blev ingen topp dag två heller, konstaterade vi när vi gick tillbaka exakt samma lite småkrångliga väg bara för att slippa alla turister som stan tycktes vara överfull av. Två bamsestora kryssningsfartyg låg vid kajen och då blir Funchal som en myrstack nere i hamnkvarteren. Vi tar omvägar för att slippa myriaderna.

Onsdagen tog vi bussen till Declathon. Där hamnar vi hur vi än försöker något annat, har det visat sig. Eller på Sport-Zone. Ungefär som det där med likförbannat så hamnar vi i Hudiksvall.  Sportkläder är melodin och nu har jag ärmlösa toppar, t-skjortor, underkläder, solglasögon, shorts och så vidare. Nu klarar jag sommaren. (eller vintern som Dora säger)  Kanske en klänning till och ett par sandaler inte skulle vara helt fel det heller. Men det får bli en annan gång, en annan dag. 

Är ni likadana? Hittar ni på en massa annat när ni ändå är på gång? 

Önskar er alla en trevlig helg! 

Copyright: Karin Eklund, Funchal/Madeira.

Kommentarer

BP sa…
Hahaha!
Alltså jag klarar inte av att gå och leta efter ett plagg jag behöver. Har aldrig lyckats med det. Jag kan visst bara hitta saker spontant och inte när jag behöver dom. Är lika "knepig" som du. Klarar inte ens av syntetmaterial och får utslag. Å det är inte bara i Funchal man säljer syntetmaterial, det är exakt likadant här.
Decathlon finns ju i Spanien också, men inte här. Men vi har ju Stadium, Intersport och XXL. Jag köper mina toppar mest hos Stadium. Ja, förut handlade jag ju också hos Desigual, men de har ju stängt alla sina butiker. Att köpa på nätet är vanskligt på grund av storlek och material, så...

Kul att ni kom hem med nåt helt annat än ni hade tänkt er, visserligen ingenting man kan ta på sig men spegeln kanske ger inspiration till nästa inköp - efter att ha druckit en vinare eller två med de nya glasen ur den fina glaskaraffen;-)
BP,

s.k. normalt så fungerar jag precis likadant. Saker/kläder kommer till mig spontant, jag har svårt för att shoppa helt enkelt bara för att jag ska shoppa. Jag hittar sällan någonting alls om jag har det som ett mål.
Syntetmaterial och jag gillar inte heller varandra.
Vi kom hem med sådant som nog fanns i bakhuvudet att vi borde införskaffa men någon gång längre fram men nu har vi det hemma. Ja, spegel, spegel på golvet där, ger du mig inspiration för att handla här? Får kanske ta en vinare först, haha..
Annika sa…
GILLAR er vinkaraff. MYCKET!!
BRA köp där!
Bra också att ta alla möjliga och omöjliga vägar till och från affärerna. ALLT för stegens skull, såklart :-D
Det är svårt med kläder.
Bomull(viskos/rayon (alltså bomull indirekt också) är det enda raka är på sommaren. Med konstmaterial mäktar man inte med eftersom det är så hett och fuktigt.
Linne funkar såklart, men det är ju som det är med det materialet också ... snyggt, men skrynkligt direkt.
Vandringskläder är en femma, då vill ja ha ett material som suger upp och inte gör en alltför varm, kall. Bomull funkar inte då.
Jag brukade vara the queen of shopping, men beställer alltmer online.
Men jag gillar att gå i affärer och hittar bra grejer, även sånt jag inte tänkt köpa från början.
Både du och jag har våra har fixade nu, skönt.
Kramar till dig på din blommande ö!!
Annika,

vi bara föll för den, rakt av! :) En tvåliters karaff som kan användas på flera olika sätt.
Konstigt nog så klarar de flesta konstmaterial här och jag har undrat varför i många år. Nu när vi bor här inser jag att det är det material som drar minst med fukt i sig och fuktigt är det både inomhus och utomhus under vinterhalvåret. Jag kan tänka mig att det är enklaste materialet att inte få mögel i kläderna när de finns inomhus. Ska skriva om det där lite längre fram.
Linne blir så snabbt skrynkligt, stora problemet med den kvaliteten, annars gillar jag linne jag också.
Vandringskläder ska kunna andas och där har vi redan garderoben full av sådana :) . Bomull fungerar inte då, helt rätt.
Vi börjar inse det enkla med att beställa online, åtminstone det som vi inte hittar här. Vissa saker bara måste man beställa, har det visat sig.
Ja, nu är vi hårfixade Annika!
Kramar till dig också där det blommar ljuvliga träd!
Ditte sa…
Nog känner jag igen mig. Och det blev ju bra inköp även om de inte fungerar just så bra som toppar. Karaffen med glasen till var ju ett måste och likaså den ambulerande spegeln. Blev glad av att de vattenkannan och krukan var också glada köp.
Dechatlon i Stockholm ligger en bit söder om stan, vid IKEA och kUngens kurva och där brukar jag få napp. Vill inte heller ha syntetmaterial men det kan vara helt ok när jag åker skidor eller tränar. Om det andas. Det suger ju upp svetten/fukten bra. Men inte annars.
Perfekt också att du fick klippt och fönat håret och samtidigt en liten språkkurs.
Bra att Dora nu vet att isbjörnar inte rör sig fritt på Åland.
Kram!
Ditte,

jag kan tänka mig det! :) Att du känner igen dig.
Jag håller med om att vissa material är bäst för vandringar och sport, där passar inte bomull in på samma sätt eftersom den suger upp vätska.
Ja, nu vet Dora att det inte finns isbjörnar varken i fritt eller ofritt tillstånd.
Kram!
Märtha sa…
Jaa-a, det där med kläder... Jag är alltför simpel med sånt. programmerar in i hjärnan vad som kan behövas, köper ofta på torg eller i pop-up-butiker. Märkesfixerad är jag minst av allt. Just nu verkar jag vara utan lättare arbetskläder, å andra sidan syns jag sällan när jag är runda Rabattkryparen, så jag kan vara halvnaken vid behov! Man har ju inte behövt uppdatera garderoben på två år, så... Och det som hänger i garderoben har krympt. Jag ger mig aldrig ut i avsikt att köpa kläder, det fungerar inte. Sommaren blir kanske ett klädproblem, vi får se... Men karaffen är häftig!!! Vill ha!!! Ha det gott!
Märtha,

ja, det är ett litet bekymmer även för mig det där med kläder. Jag gjorde mig av med en hel del kläder som också hade krympt i garderoben innan vi reste hit. De for till Lettland, kläderna.Jag for hit. Så det var ett måste den här gången att hitta något att ta på sig. Och det lyckades till slut. Karaffen är häftig, vi är jättenöjda med att bara titta på den, har inte fyllt den och vet inte när det blir dags men den finns här hos oss.
Ha det gott både du och Bernt!
Lena i Wales sa…
Vilken fin karaff, förstår att ni föll för den.
Jag har också hört, i Spanien, säjas att folk fortfarande tror att det finns isbjörnar på gatorna i Sverige 😊.
Ha det skönt och trevlig helg!
Karin sa…
Toppen! Vilka effektiva shoppingrundor och vilket finfin karaff. Men vart tog du vägen? Jag hade tänkt mig att få se dig fotograferad i den nya spegeln, nyfriserad och fin med nya toppen. Ser fram mot det!
Lena i Wales,

ja, den är fin, två liters. Pladask så där bara så köpte vi den, rakt av.
Ja, det finns vanföreställningar som man kan skratta gott åt men säkert har jag också sådana om hur andra människor har det i världen runtomkring mig.
Ha detsamma du med Lena!
Karin,

Ja, vart tog jag vägen? Försökte få till det men utrymmet var lite väl trångt där spegeln stod men den är ju flyttbar, flyttade den ju genom hela stan, från ände till ände, så jag ska nog få till det någon dag. Bevis på att jag finns ska komma ;)
wiper sa…
Vad bra att dom har så många butiker där och jag hoppas du hittade lite toppar. Ni får verkligen motion där i backarna. Bra att ni då kunde titta in på lite andra ställen också. Vad härligt att du fick håret fixat på vägen och har en favoritfrissa. Jag svettas alltid så mycket i ansiktet av fuktig värme så jag blir nöjd med 22 grader men torr värme går bättre.

Jättebra när man kan ta död på myter som isbjörnar på gatorna ;) Vad bra med en sån spegel som man kan flytta. Jag måste kolla om vi har plats för en sån när vi är ute i storstan

Jag och min man är likadan för när vi åker ut så hittar vi på mer än vi hade tänkt. Då händer det ju nåt och man behöver omväxling

Tack för ännu ett härlig inlägg

Ha en fin helg
kram
Lisbet sa…
Det låter så bekant detdär... Men nog borde du ju hitta en topp. Kan du beställa via nätet? Det har jag börjat med. Fast det har blivit så att jag sist och slutligen inte hittar åt mig själv, utan plagg åt barn och barnbarn.
Ha ett fint veckoslut!
kram
Wiper-Malin,
någon brist på affärer är det verkligen inte. :)
Ja, backe upp gäller varje dag för hälsans och konditionens skull. Backe ner också förstås
Här är luftfuktigheten hög, ibland högre, sällan torrt här.
Spegeln är bra när den kan stå för sig själv eller luta på en vägg. Bara att plocka fram när helbilden ska ses.
Låter bra att ni är lika också på den fronten. Idag kom vi hem med en ko, fastän vi inte hade tänkt det alls. Den fick rum i ryggsäcken så du behöver inte bli orolig. ;)

Tack Malin!

Ha en fin helg du också
kram
Lisbet,

kan nästan gissa det :)
Jodå, jag hittade några toppar och det blir säkert någon till så småningom. Får passa på när jag springer på dem. Vi kan beställa via nätet och gör det också när det gäller vissa saker som inte går att få här. Bekvämt att få varorna hem till dörren. Känner igen det där med barn och barnbarn men nu för tiden så blir det pengar åt dem istället så de kan köpa själva vad de vill ha.
Ha detsamma, tänker på dig!
kram
Susjos sa…
Svarar BP här, jodå vi har Decathlon här i stan, väldigt nära oss ,nämligen på Mall of Scandinavia!
Underbar läsning om "jagandet" efter en topp, så hittar man istället andra grejer, visst är det så! Eller som min man säger när han kommer hem efter en shoppingrunda och inte har handlat något: "jag fick ingen köpsignal"!
Vilken härlig vinkaraff ni hittade, och spegel!

Så det är inte sommar ännu tycker portugiserna? Är det när det blir +30 grader eller? Hihi!
Ha det gott!
Susjos,

Ditte berättade det också, att det finns Decathlon också i Stockholm, toppenbra!
Det där med köpsignal saknar jag också ibland. Måste vara något fel i trådarna eller hur?;)
Det måste vara över + 30 grader innan det är sommar åtminstone för Dora. Pust, pust..
Ha detsamma!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio