En lite dittan och dattan- tisdag

blir det idag

Mest foton, mindre text. 

Jag textar verbos och conjugacões, på ett annat ställe idag 😊



Vår papaya, som egentligen är en mamaya "väntade" många barn, sen blåste krukan omkull och nu är det inte lika många barn kvar men likväl så blir vi inte utan. Jag brukar ha trädet fastbundet i räcket men så ändrade jag ställe åt papayan och dumt nog så band jag inte fast växten. Jag trodde att det skulle stå stadigt men så vände vinden och kom från andra hållet runt knuten. Pang...där låg papayan, men som sagt, vi blir inte utan..några småttingar finns kvar

En vacker regnbåge visade sig här för någon dag sedan. Skatten tycks ligga längre ner i hamnen mot Ronaldos museum till..


Ett så vackert fenomen det är



   Det händer nu och då att man kan få sällskap av en forsärla..


   när man är ute och vandrar


    Eller så kan man få träffa en get..vilket händer nu och då


Och jag är i väntans tider...Ta det lugnt, jag heter Karin och inte Sara ( hon var väl 96 år när hon fick ett barn har jag förstått, så står det i Bibeln, men de hade säkert ett annat räknesystem på den tiden? ). 
Uffe har beställt två bambustolar åt oss, precis likadana som på bilden och vi väntar på att få hem dem.

När lilla Freja kommer på besök så ska hennes farmor och hon sitta i en av dem och farmor ska sjunga för den lilla sötnosen.
Tänk att hon blir en månad imorgon redan...vart tar tiden vägen? 
Hon äter som bara den, hon går upp i vikt, medan hennes mamma minskar i vikt.. Det gäller att hålla balansen😍

Snart får jag vara mormor på heltid, bara om några dagar, då barnbarnspojkarna kommer hit💗
 
Nu over and out..Mera än så blir det inte idag! 

Ha en fin tisdag alla! 

                                            Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Stefan sa…
Jag såg den första regnbågen förra veckan. Tyvärr från sovrumsfönstret, men jag hann hämta kameran innan den bleknade bort. Av bågen att döma torde skatten legat vid Coop-butiken. Inte lika spännande som Ronaldos museum, men ändå...
LillaSyster sa…
Tur att några små papayor klarade sig- för smaka det man odlat vill man ju gärna. Höstlovsbesök förstår jag- mysigt! Nästan alla mina lov tillbringade jag hos farmor och farfar eller mormor och morfar. Lycka till idag =) lugnt och fint en fråga i taget, hoppa över om du kör fast och gå sedan tillbaka. Men du kommer inte att köra fast, du fixar det och snart har du certifikatet i din hand. Kram på distans funkar bäst.....ff förkyld.
Anonym sa…
Vilken fin regnbåge och frestande frukt på träden. Härliga bilder på fåglar och andra djur, jag njuter av dina bilder och texter. Vad härligt att få träffa barnbarnet och bara njuta och ha kul.

Ha nu en skön tisdag
Kram från Malin Öppen Ridå
Vilken tur att en del papayor klarade sig. Och vilken fin regnbåge. Snyggt fångad! Forsärla var roligt att se, lite lik sädesärlan. Härliga stolar. Blir fint när du ska sitta där med Freja. Och så roligt att du får barnbarnsbesök om bara några dagar!
Lycka nu till idag!

Kram
Znogge sa…
Vilken tur att det finns några frukter kvar på papayan i alla fall. Visst är regnbågar vackra. Det är bara den där skatten som är lite lurig...
Så mysigt med besök av barnbarnspojkarna!

Kram
Karin sa…
Mmmm ... nyplockad papaya med lite citron på till frukost, det mår man bra av!

Vilken fin mor(far?)morsstol! Perfekt för lässtunder, mys och gos!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande