Skyltsöndag 489

Bloggvännen BP är förvaltare av Skyltsöndagen. 

Jag hänger med idag igen och stannar kvar hemma i köket med smaksättningar och annat smått och gott att visa. Det roliga är att jag har fått två frågor via e:post och en muntlig förfrågan på stan här i Funchal, "när tänker du visa nästa kryddlåda.?" Aldrig trodde jag att det fanns ett sådant intresse för de kryddor jag använder men naturligtvis så tänkte jag "dyka ner" i nästa låda den här söndagen. 

Nu blev det inte så, för jag fick syn på några småsmåsmå myror i ett annat skåp i köket och då lämnade jag allt jag hade för händer och så åkte allting ut ur skåpet, innan rengöring och sanering av myror. Det går inte att vänta, det måste ske med en gång om man själv ska vara herre på täppan. Jag brukar säga att myror är nyttodjur, vilket de är men också i den bemärkelsen att jag städar skåp och andra utrymmen oftare än annars just nu samtididigt som jag gör en Skyltsöndagsinsats för egen del.

Ett par flugor i en och samma smäll här eller kanske ett par myror i en och samma smäll.

Den här årstiden är de mera på gång än annars. De är inget stort problem alls men de måste "skötas om" och hållas efter.

                                
                                Sweet Chilisauce för kyckling och Sriracha chilli sauce

Sweet chilisauce känner ni säkert till allihopa så den säger jag inte något om men Sriracha Chilli
Sauce kanske inte är så vanlig i alla hem. Sriracha är baserad på chili, vinäger, vitlök, socker och salt. Den är bra att använda i skaldjurssås, till nudlar och vårrullar. 

                                
Squid Brand Fish Sauce är ett måste i vårt hushåll.

Det är en äkta thailändsk fisksås, gjord av färsk ansjovis och salt. Den är naturligt fermenterad, mjölksyrad (ungefär som surströmming) i 18 månader för att få den höga kvaliteten. Den är rik på protein som i sig ger en doftande arom och en klar, rödbrun färg. Jag använder den till både det ena och det andra, till stekt mat, för marinering osv.

Sesamolja och soyasås...


                              Mera sesamolja plus Ketjap Manis och Teriyaki...
                             


    Tidigare köpte vi en Arabicaböna med Robusta i...men nu går det kaffet inte att få tag på längre så 
    Uffe som är om sig och kring sig som det heter har köpt Novell, via spanska Amazon åt oss. 
    Nu har vi kaffe rätt så länge. 
    En hylla i frysen är fylld av kaffe...kaffet är jättegott och gick att köpa till ett humant pris
    Nescafé´utan koffein finns också för vänner som vill dricka koffeinfritt kaffe under kvällstid. 


    De här burkarna står aldrig så här nakna inne i skåpet. De är tätt förslutna av rejäla plastpåsar.
    Utifall att något av det söta innehållet finns på dem så blir det genast myrvandring på rad till skåpet. 
    Men när de skulle fotograferas så fick de givetvis klä av sig..
    DanSukker, ljus sirap. Den sista flaskan jag använder mig av. 
    När den är slut så blir det Mel-de-Cana Sacarina för hela slanten. En fin produkt från Madeira.  
    Honung från Madeira är också ett måste. 






Fécula de batata=  potatismjöl; Aveia= Havregryn, Pão Ralado, Clássico och Pão Ralado com alho e salsa.= brödsmulor klassiska, och brödsmulor med vitlök och persilja

Någon av er har säkert lagt märke till att det är gurkburkar jag återanvänder ...
Jag är gift med en GURKOMAN...utan en inlagd gurka i det här huset fungerar inte livet särskilt bra...
Det blir många många tomma glasburkar..



    Gurkorna kommer från Tyskland...
    Vi äter massor av bönor i det här huset, många olika sorter, både färska, frusna, och konserverade.
    Några extra burkar finns alltid på lager.
    Feijão Branco = Vita bönor, Feijão Preto = svarta bönor 
    Det återstår att se när jag öppnar en burk om de svarta eller bruna.


    Nu ändrar jag lite inriktning...jag tar mig upp på taket vid Sé-katedralen. 
    Det måste till en lyftkran som omväxling, inte bara flaskor och burkar...


   En lyftkran till nere i hamnen...Ventura ligger inne. I och för sig så ser hon ut som en konservburk😉

   
De övriga som brukar delta i Skyltsöndag har jag länkat till här nedan: 


                       Karin Eklund, Funchal, Madeira




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande