Skyltsöndag 480

Bloggvännen BP håller i skyltsöndagstemat och jag hänger med idag igen med några skyltar från Madeira. 

   
Ojski, ojski...så det kan gå. Skyltar på fallrepet...Någon överförfriskad? vettvilling tog ett varv upp på övergångstället mellan de båda gatorna och mejade ner skyltarna. Tack och lov så hände det när de flesta andra inte var där utan var hemma och sov. Förövaren gick upp i rök har jag förstått. Men något borde förstås synas på bilen...


En Ceremoni för utdelning av förtjänsttecken. Madeiras ingenjörsorden delade ut diplom och meritpriser till de bästa studenterna på kandidat och master-kurserna i teknik vid Madeiras universitet.




Casa do Povo de São Roque do Faial höll ett infomöte för att öka människors medvetenhet om skogens betydelse och den försiktighet som man bör iaktta när man tar dessa vägar i Faial, nämligen att inte slänga skräp på de omgivande sluttningarna. Det finns behållare att lägga soporna i. 
Samtidigt fick de som ville vara med möjlighet att lära känna faunan och floran på platsen med tonvikt på de inhemska växterna. 
Ett nog så viktigt möte !


    Så en bild av lite äldre modell, nämligen sedan 25 april i år...jag har helt enkelt glömt bort den...
    Celebert besök fick Funchal. 


    Till slut, något att släcka törsten med...
    Utan socker, mera passionsjuice...

    De andra som brukar vara med i skyltsöndag har jag länkat till här: 


   Konst  el. konstigt, LillaSyster,  Paula, Susjos ,Stefan , Åke , Åsa



                                                         Karin Eklund, Funchal, Madeira



Kommentarer

LillaSyster sa…
Att inte slänga skräp hur som helst är ju en självklarhet.... men tydligen inte för alla. Ja, det borde vara skador på bilen efter den kraschen, tur att ingen utomstående blev skadad. Härligt skyltat! Ha en fin söndag@
LillaSyster,

det borde vara det ja, men det är långtifrån en självklarhet. Både turister och madeirenser kastar fortfarande skräp lite varstans men det är på bättringsvägen i och med att myndigheterna tar i det alltmera.
Antagligen vet polisen vem som har kört på skylten...de är duktiga på att ta reda på här men inget har framkommit. Helt klart så är bilen lite kvaddad.
Tack och ha detsamma du med!
byblixtra sa…
Oj, där har det gått vilt till för det ser ut att vara stabila skyltar och visst måste bilen ha rejäla skador.
Det lät som ett bra möte med information om skogens betydelse, faunan och floran, och hur man beter sig i naturen.
Finbesök i hamnen i april. Det är lätt hänt att glömma bort skyltbilder, särskilt om man har ett antal att välja på. :-)
Sista bilden är färgglad både på väggen och på marken (är det kanoter?) och så två glada grabbar i mitten som kanske dricker juicen?
Guldkryckan sa…
Hoppsan, en skylt på fallrepet ordentligt, tur att ingen stod där, verkligen.
Viktigt möte där förstår jag, borde man ha här också kan jag känna ibland.

Tillönskar dig nu en jättefin kväll. :)
Byblixtra,

ja, verkligen.
Här händer mycket fint hela tiden, annat också förstås men jag försöker att inte se det som jag inte vill se. Jag tittar allra mest på det jag gillar. Prioriterar...men skyltar på fallrepet..javisst.
jag tror att det är kanoter...ser så ut. När jag paddlade kanot såg de lite annorlunda ut.
De kanske dricker juicen...åtminstone gör de reklam för den. Tror jag.
Guldkryckan,

ja, det kan man lugnt säga, att skylten/skyltarna är på fallrepet. Nu uppe på plats igen.

Tack detsamma!
Znogge sa…
Oj, det var verkligen en vild framfart där får man väl säga. Inte oväntat att bilisten smet kanske...
Snygga bidrag även det övriga.
Önskar en god söndagskväll!
Znogge,

ja, det kan man lugnt säga.
Tack och tack detsamma! 😊
Märtha sa…
Jag är ju lite underlig, tycker att de fallna skyltarna är en verkligt rolig bild, speciellt med den funderande mannen med - hur skall jag nu reda ut det här, funderar han ju. Skyltutmaningen har jag deltagit i en gång, jag ser bara inte skyltar, tror jag. Vi hade en effektiv kurs under studietiden där vi gnuggades i att inte påverkas av reklam, och jag tänker bara i de banorna när jag ser allsköns försök till påverkan. Av vem, för vem, vilket är det underliggande syftet... Så tråkig är jag. Hälsningar från Mariehamn, förresten! Redan ett halvt inlägg, och det blir fler bara jag har tid. Vilket jag ju har, men huvudet behöver vila emellanåt...
Märtha,

jag gillar lite underliga människor, de är mycket mera spännande än andra mindre underliga ...Ja, jag tror precis som du, han funderar på hur i all världen han ska reda ut allt.
Tänk så kul, att gå en kurs i att inte låta sig påverkas. Jag har å min sida gått en marknadsföringsutbildning i Ålands Handelsläroverk där man blev merkonom efter tre år och i den utbildningen lärde man sig bl.a. att påverka människor via reklamen. Det underliggande syftet är alltid spännande och jag ser förstås på reklam ur den synvinkeln men också på det sätt som du har lärt dig att inte låta påverkas. Tråkig är du inte så försök inte göra reklam för det!
Tack för hälsningarna från Mariehamn...��
Ska komma in och läsa..se där, nu gjorde du reklam Märtha och jag nappade på den på direkten, jag lät mig påverkas.
Vila huvudet, det gör jag också efter bästa förmåga.
BP sa…
Outch säger jag bara när jag tittar på de "fallna skyltarna" i första bilden. Det måsta ha gjort ont om det var en personbil. Mindre ont om det var en lastbil, men som du skriver bilen måste ju ha fått skador.
Casa do Povo de São Roque do Faial-skylten är hur läcker som helst. Inte är den avslöjande van den gäller, men logotypen är fräck och helt i min smak:-)
Kryssningsfartyget ser aningen sned ut - hahaha, och kanotisterna framför reklamskylten för passionsfruktsjuicen är riktigt fint fångade. Bra gjort där:-)
Tusen tack för ytterligare en toppen Skyltsöndag. Stort tack för alla länkar också:-)

Susjos sa…
Spännande skyltar du bjuder på, ajaj säger jag bara om den första skylten!
Tjusigt fartyg ni fick besök av där i april.
Till slut en jättestor färgglad skylt och två glada kanotister, härligt!

Ha en fin start på den nya veckan!
Kram
BP,

ja, man tycker ju det. Att föraren och bilen som körde på skulle ha känt av det ordentligt.
Fartyget är taget ur sned vinkel, därav ser det ut som det gör😊. Lite snedseglare...typ.
Tack själv BP!
Susjos,

tack!😊

Tack och tack detsamma!
Kram!
wiper sa…
Bedrövligt med mannen som slog ner skylten, sånt kan verkligen ställa till det. För mig är det så självklart att inte slänga skräp i vår miljö och jag är uppväxt i en tid då man sällan såg skräp i naturen och jag blev strängt uppfostrad. Jag tycker att om inte föräldrarna lär barnen detta så tycker jag att skolan skall ta tag i problemet. En skola tog ut sina elever att plocka upp skräp och då såg dom hur galet det var. Nu fick du igång mig ;)

Härligt när man får se såna fina stora båtar. Häftig bild på slutet

Ha det bra
Kram från Malin
Wiper,

det var mycket kraft bakom det nedslaget. Han måste ha haft bil eller om det var en hon. Det vet jag inte..
Bra att du går igång, det finns mycket krut i dig! 🤗

Tack och ha det bra du med!
Kram
Paula sa…
Undrar vad National geographic hade för spännande uppdrag i era trakter? Kanske något vi får se på teve så småningom...Blev glad att de fina grabbarna på sista bilden, livsglädje med eller utan socker!
Paula,

om jag ska vara helt ärlig, vilket jag ska vara, så läste jag om den saken här i tidningen, men tro inte att jag minns vad jag läste längre...Men mitt i allt så händer det något roligt på tv-skärmen.
Tack, ja, killarna är fina på bilden, jag håller med!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande