Mobil-foton med händelser




Anna i Portugal inspirerade mig till att tömma min mobil på fotografier, sådana som bara ligger där annars. Så jag skred till handling...och vad hittade jag då?

Vi var på väg till vår revisor Marcia och hade en stund kvar innan bokat klockslag. "Vi tar en glass" bestämde vi oss för...och under tiden vi slickade glassarna i oss så såg jag att två postutdelare satte sig vid ett bord en liten bit ifrån. De hade lunchtid och när de hade ätit så började de sortera post som skulle delas ut. Det var fascinerande att se med vilken ordning allt gjordes. På fotot har posthögen minimerats till en tiondedel ungefär från vad den var från början. Den redan sorterade och noggrant noterade fanns redan systematiskt fördelade i deras väskor.

Under tiden rann det öl ner i struparna på dem, svala goda, släckande deras törst. Våra glassar tog slut och det enda som fanns kvar när vi lämnade cafeét var pappren som jag hade vikt ner i "askkoppen"/sardinburken. När vi gick därifrån så satte sig postkillarna på sina respektive motorcyklar och drog iväg...Posten ska fram som det heter.


Följande foto är rätt så gammalt redan. År 2020 skriver vi...och jag har skördat bär och grönsaker, samt chilipeppar då vi bodde på Åland.


   Vi äter massor av lök. Jag minns inte tidpunkt när jag tog fotot..
   Den, löken, på bilden hade jag inte odlat själv. 
   Det var köpelök..vår egen var slut när våren var ett faktum.


    Ingen ovanlig syn alls hos oss på den tiden då vi bodde på Åland. 
    Vi fick besök av haren med jämna mellanrum

    




Någonstans här i Funchal tog jag foto av männen som fixade med en trafik-information

Sopkorgar kan användas till annat än att lägga sopor i om behovet uppstår 






 

Vi bodde inte permanent här ännu, men vi var i Funchal och från lägenheten vi hyrde såg vi rök välla ut från ett hus i närheten..Nu är det över tre år sedan. Brandkåren var där på ett kick och fick elden under kontroll...

                                                                Ha en fin fredag alla!


                                                        Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Åke sa…
Helt klart kan man ha mycket roligt i telefonen :) Jag kämpar dagligen med att tömma den. Telefonen är ju alltid med :) Trevligt att påminnas av den fina skörden :) Harar är det sällan man får på bild i alla fall jag, man får oftast bara huvudet och öronen. Tråkigt med branden, så bra att brandkåren fick den under kontroll. Trevlig fredag på dig!
Vad kul att du blev inspirerad! Jag ska försöka göra det varje månad så de inte bara blir liggande. Kul att se hur brevbärarna sorterar sin post på kaféet! Kram
christian sa…
Jag brukar tömma mobilen på foton ganska regelbundet.......när jag väl lagt över dem på datorn.
Vilken härlig berättelse om postgubbarna, sååååå långt från mentaliteten här hos oss, härlig syn på ett yrkesutövande, mer sånt !!!

Ha en skön fredag!

P.S. Fina matbilder ;)
Åke,
Ja, jag märker att jag har väldigt mycket roligt kvar i den ännu, så jag får säkert göra det till ett litet tömma telefonen-tema ett tag framöver.
Hararna, de var flera, var rätt vana med oss så de skuttade inte iväg så där bara..lätt att ta foton av.
Trevlig fredag på dig med!
Anna i Portugal,

ja, jag ska nog göra så jag också, tömma lite oftare. Jag har rätt mycket gammalt kvar i min telefon..undrar varför. Haha..samlare är vad jag är.
Kram
christian,

jag måste bättra mig, helt klart. Jisses så mycket bilder jag har i telefonen som jag helt enkelt har glömt bort.
Postgubbarna är härliga. Så självklart för dem att sköta ruljangsen på lunchen, dricka kall öl och så köra vidare i livet. Jag gillar mentaliteten. Den fungerar bra..
Det ska bli flera matbilder, haha..


Ha en skön fredag du med!

Guldkryckan sa…
Brukar väl emellanåt lägga alla foton på en extern hårddisk men numera hamnar det mesta i det där "molnet", snart måste telefonen tömmas på foton här, häpp,så är det.

Alltid roligt med minnen som poppar upp med hjälp av foton. :)

Ha nu en fin fredag.
Guldkryckan,

så gör jag också, lägger en del av fotona på en extern hårddisk, jag sparar inte alla. Det är sällan jag egentligen använder telefonen som kamera men det händer och nu visar det sig vara rätt många foton i den där lilla manicken..
Det är roligt med minnen...
Ha detsamma du med !
Kul att tömma mobilen och se vad som finns där. Varierande bilder, postkillarna måste varit intressanta att studera. Skörden får det att vattnas i munnen och så dramatik på slutet med den mörka röken.
Anita, de fyra blomsterhaven,

ja, det känns som om mobilen blev lite lite lättare också😉
Livet på olika sätt finns i den. Jag ska fortsätta tömma den också. Lättar på bagaget än här än där..
Anonym sa…
Att tömma mobilen på foton kan bli en aha upplevelse 😅 ibland nästan som en dagbok.
Harar är en bristvara häromkring, det ör mest vintertid jag ser spår och en och annan hare.
Bränder är ett otyg, hemskt, skrämmande. Det har brunnit FÖR mycket inom mitt närområde, flera bostadshus och även om det icke blivit större personskador så är det hemskt.
Vädret är inte samarbetsvilligt, regn och bara +13 det är väl svensk sommar ☺️

Är det stor skillnad på hur likvärdiga ingredienser används i Madeira och Åland? Det skiljer på vad vi äter från norr till söder i Sverige som ändå är samma land… att grönsaksutbudet är större förstår jag, men det som är lika används det på samma sätt? Typ potatis blir mos eller kokta och så vidare.

Ha en fortsatt fin fredag 👋/åsa
Znogge sa…
Även jag borde tömma min telefon på bilder. Trots att jag har dem i molnet ligger de ändå kvar. Kanske dags att ta itu med det. Kanske hittar jag precis som du gjorde några bilder som förtjänar att se dagens ljus.

Apropå Åland så såg jag en husbil från Åland när jag sneddade genom campingen här. Det hör inte till vanligheten att se husbilar därifrån.

Kram och god fredag!
LillaSyster sa…
Kul med postsortering samtidigt som de intog en öl på "rasten". Hoppe hare vill man inte ha i trädgården. Ha en bra fredagskväll.
Åsa,

Aha, blev det verkligen och mera aha blir det längre fram. Jag har tittat igenom en del och förvånats över att har jag sådana foton också?😉

Bränder är hemskt, riktigt hemskt och den gången fick de ordning på branden snabbt, kanske för att brandkåren fanns runt knuten. Husen ligger tätt, tätt här..tack och lov är betonghus de flesta. Här finns knappast trähus alls.

En väldigt intressant fråga...egentligen är det inte så stor skillnad med tanke på hur man åt när jag var barn, yngre..nu för tiden äter de flesta på Åland samma typ av mat som ni gör i Sverige. Här finns det också fast-food och många av de yngre äter sådan mat men det finns också mat från grunden här mera än vad vi kanske har i Norden nu för tiden.


Jag måste tänka till lite grann. Själv gör jag ju all mat från grunden, så jag kan inte svara rent generellt på frågan rakt upp och ner. Jag har förstått bland mina vänner norrifrån att jag är ovanlig på grund av den saken. Jag ska lägga den här frågan bakom örat...och skriva ett inlägg om vad jag har kommit fram till eller så. Tack för inspirationen Åsa.

Jodå, potatis blir mos och andra varianter precis som i Norden.
Här finns andra rotsaker än vad vi är vana med däremot.

Ha en fortsatt fin fredag du med!
Znogge,

det blir ju så, man har molnet och man har allt kvar..
Så kul med husbilen från Åland. Nästa gång får du knacka på och hälsa från mig. 😉


Kram och god fredag till dig med!
LillaSyster,

de är rätt så chosefria här även när de jobbar och har lunch. Lever livet på ett bra avslappnat sätt.

Hoppa haren skuttade oftast snett över vår tomt..men ibland hittade vi varandra i grönsakslandet också förstås.

Ha detsamma du med!
BP sa…
Vilken härlig attityd i Portugal - en öl på arbetstid för postkillarna. Otänkbart här...
Det spelar egentligen ingen roll om du fotar med mobilen eller din "riktiga" kamera, kvaliteten på dina bilder är enastående. Skålarna med grönsakerna är helt underbara.
BP,

ja, jag gillar attityden, det är så onödigt att krångla till livet. Killarna sköter sitt jobb ypperligt.

Tack BP!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande