Sju blomster under huvudkudden

Enligt gammal tradition, skrock skulle jag kalla det, så ska den som är ogift plocka sju olika blomster och lägga dem under huvudkudden på midsommarnatten när man ska sova.

Det finns andra saker man också kan göra ; t.ex. att hoppa över sju gärdsgårdar om man nu har tillgång till sådana. Nu för tiden får man nog hoppa sju gånger över samma gärdsgård skulle jag tro😏 och jag skulle antagligen fastna. Nej, ingen gärdsgård för min del längre och dessutom så är jag gift...

Man kan äta salt sill utan att dricka någonting till samtidigt som man sitter bakfram på en stol.
Man får inte prata, det ska vara tyst, tyst, tyst för att magin ska verka och få fäste i midsommarnatten.
Senare under sömnen i drömmen får man se sin tillkommande ..
Den salta sillen drar fram den rätte som kommer med vatten.


Som tonåring, (romantisk som bara den måste jag ha varit,) och vetgirig har jag ju alltid varit..."tänk om det verkligen gäller, tänk om jag får se min tillkommande om jag plockar de där sju blommorna?" Så jag gjorde det. Jag var kanske tretton-fjorton år. Jag minns fortfarande att jag plockade dem i närheten av flaggstången hemma på gården. Där tassade jag på tillsammans med alla andra magiska midsommarväsen i det daggvåta😉..

Jadå, jag drömde. Jag dansade i Badhuspaviljongen i Mariehamn tillsammans med en kille i min egen längd, han hade svarta byxor och vit kavaj..Jisses så vi dansade! Det gick runt runt runt i valstakt. Självklart ville jag se vem min tillkommande var, hur han såg ut, så jag lyfte blicken i drömmen för att se mitt öde i ögonen. 
Han hade inget ansikte...han hade mörkt hår men ...ja, det var allt och jag vaknade med ett ryck. Neej! Jag måste ha plockat fel sorts blommor! Tror ni inte det? 🙄


Jag har plockat sju olika blommor åt er idag. Vill någon lägga dem under sin huvudkudde så var så god!

Alstroemeria "Apollo" 

Renanthera monachica

Dendrobium anosmum

New Horizon ( jag är troende just nu😉)

Rosa-Trepadeira-Sem-Espinhos

Shell Flower Ginger 


Den här bilden har jag "lånat"/läs stulit, från FB...
Orkidé -Monkie? Vet inte...

En god fortsättning på dagen!


Karin Eklund, Funchal, Madeira


Kommentarer

LillaSyster sa…
Orkidé -Monkie, nej tack skulle känna mig väldigt iakttagen. 7 blommor under kudden har vi nog alla testat i vår ungdom. Kanon ska påminna om den traditionen för trollungarna......fast jag hörde att lilla trollungen (12år) bestämt att hon ska gifta sig med Theo Wahlgren. Du ha en bra torsdag! I em ska jag baka tårtbottnar.
Åke sa…
Jo det här med sju blommor under kudden har man provat :) Gärdsgårdar har vi flera av här på ön (ingen egen) Men inget jag tänker prova på ändå i år, jag tänker att ambulansen ska få vila :) Igår tog jag fram midsommarstångens skelett, vi får besök av grannens lilla dotter med familj så det blir klädsel med blommor såklart :)
LillaSyster,

exakt, jag skulle göra detsamma med en sådan orkidé. Det finns många olika sorter av de där ap-orkidéerna, spännande i och för sig. Kanske något att hänga vid ytterdörren om det kommer besökare som inte borde komma?
Jag antar att det är välbeprövat detta med 7 blommor. Se där, då slipper 12-åringen detta med blommorna, hon har bestämt sig. Underbara ungar. Min son gjorde detsamma i åldern, han tänkte sig kronprinsessan Victoria och hade tanken helt inställd på halva kungariket där det finns mest med skogsmark. Vet inte om det var skogen som var mera attraktiv än själva föremålet för äktenskap. Nå det blev ju inte så, det vet vi nu. Hon valde Daniel!
Inte utan att det blir en tårtbotten här också idag. Måste investera i jordgubbar, mums.
Åke,
Jag gissar att vi är rätt många som har prövat konceptet. Hoppas det gick lite bättre för dig, att du såg en nuna..
Du är ju gift du också, så att hoppa över gärdsgårdar får andra göra. Håll dig lugn, ambulansen har säkert mycket annat för sig när det blir midsommarnatt.
Så fint med midsommarstång som ska lövas och beblommas!
En härlig tradition!
Tack för enormt vackra blommor!

Jag har aldrig haft blommorna under kudden och inte heller en midsommarkrans på huvudet. Allergin satte stopp för både och. Men jag blev ju gift två gånger i alla fall :)

Imorgon kommer mina 7 blommor på bloggen.

Torsdagskram!
Anna i Portugal,

Bra går det ändå, alltså utan att man plockar blommor och lägger under kudden. Så jobbigt det måste vara med allergi, jag har flera vänner som har det som du. Midsommarkrans på huvudet? Jag minns faktiskt inte men troligen har jag varit med om det också.
Tack själv Anna, jag ska plocka dina blommor imorgon.
Torsdagskram!
Gunnel sa…
Hoppat över några gärdsgårdar har jag aldrig gjort och dte är inget jag funderar på nu heller. Tusen tack för den fina buketten, men jag hade nog rensat bort "aporna". Tycker faktiskt att mina tre är sötare. Ha en fin helg.
Gunnel,

inte jag heller, jag har klättrat över gärdsgårdar dock men hoppat över neeej..och som sagt det är inte ens aktuellt.
Aporna hade jag själv rensat bort, de är snudd på lite skrämmande men ändå otroliga med tanke på att det är en levande växt.
Ha en fin helg du med!
femfemman sa…
Möjligen att jag plockade sju sorters blommor i min ungdom. Men jag kommer inte ihåg. Härlig berättelse iaf. Och väldigt vackra blommor! Kram
Guldkryckan sa…
Fick en ny variant uppläst för mig:
"Lägg sju olika ölkapsyler under huvudkudden så kan du panta flaskorna på måndag".
Tror jag föredrar den romantiska varianten faktiskt trots allt, jag gillar inte öl. ;)

Ha det nu så jättefint du kan, glad midsommar. :)
Anonym sa…
Oromantisk som jag är 😅 så tänker jag ner på vilja kryp man bjuder in att dela säng än på att hag möjligen skulle drömma om min kommande make 😜
Min man träffade jag faktiskt genom hans blivande fru och hans mor en höst för många år sedan 😅 jag gick en sykurs och träffade då på min bana blivande fru tillika mamban till hans äldsta dotter, så kan det gå 😜
Fina blomster Du bjuder på förutom ap-orkidé 🙈
Jag har tänkt samma lika tema till i morgon om det inte fortsätter att regna.

Jag tror det är bra att ha en plan hur man har tänkt sig ålderdomen även om kan håller sig frisk. Jag har börjat fundera på hur det ska bli med min 80åriga mor som bor själv sedan min far gick bort våren 2018. Egentligen klarar hon sig själv så länge hon håller sig inomhus, men behöver hjälp med allt utomhus och skjuts ibland, hon går ned rullator. Min mor vägrar fundera längre än till igår typ 😶 ingen framförhållning om hur det ska bli framöver. Hon bor visserligen billigt men då hon eldar med ved (har direktverkande el) så behöver hon hjälp att fixa med ved och trädgården sköter inte sig själv.
Jag är den enda som bor inom promenadavstånd 😅

Ha en fin fortsättning på denna torsdag, idag är det sommarsolståndet och solen går aldrig ner.
/åsa
femfemman,

Tack och tack igen med kram från mig!😊
Guldkryckan,
haha, försöka duger!
Mitt i allt så har du en back öl där att panta..
Ha detsamma du med!

Glad midsommar. 😊
Åsa,

småkryp och jag har aldrig haft direkta problem med varandra annat fästingarna då förstås, men i min gröna ungdom fanns inte mycket av dem..
Livet har sina stigar som vi vandrar och på de minst oväntade sätt...min första man hittade jag under en bordduk, Uffe och jag träffades på en återvinningsramp på en returdepå, vilket vi har skrattat åt många gånger. Då var vi gifta på olika håll och det sade inte alls klick..klicket kom mycket senare när våra respektive liv hade ändrat radikalt.
Den där ap-orkidén väljer alla bort ...haha..skrämmande midsommarblomster.
Så tror jag också även om vi bara har lösa planer,vi vet båda att livet kan ta helt andra vändningar än vad som planeras. Men en plan är alltid bra att ha...
Tack detsamma Åsa!
Här går den ner, så den kan ju inte gå ner där uppe, haha..
Annika sa…
Haha, det där med sillen på midsommar ... HELT nytt för mig ..
Jag är så saltgalen att det nog inte skulle funka på mig, haha. Komiskt. Ja precis, det ska vara så TYSSST när blommor plockas, gärdsgårdar hoppas över och salt sill äts ... Minsta pip och magin bryts.

KUL att du verkligen plockade de där sju blommorna. Jag TROR inte att jag ngnsin gjort det. Minns det inte isf.
Nämen du DRÖMDE ju om en man den natten och dans, och han var stilig. SÅG han inte det minsta ut som Uffe? Eller ditt x? HAHA.
KUL ändå att du fick till en (delvis)romantisk dröm, fast den kanske slutade som lite av en mardröm, hehe.

MEN vilka fina blommor!!!
Orkidé-Monkie är kul. Blommorna ser ju för tusan exakt ut som apor. HJÄLP!!!
Ja allt finns MINSANN på Madeira i blomsterväg. Men eftersom apor är bland de djur jag gillar allra sämst kommer den INTE under min huvudkudde. INTE en chans. Vill inte ha en apa av ngt slag här. Ugglor däremot :-D HAHA.

Kul inlägg, Karin.
KRAMAR!!
Annika,

Haha, det där med magi har sina sidor, man ska veta hur man ska bete sig.
Något gick ju fel när jag drömde om en man som inte hade ett ansikte..
pst, låt det inte komma fram men han liknade varken på G eller Uffe😉
Drömmen slutade lite snöpligt, jag fick ju inte veta ...annat än hårfärg, längd och att han kunde dansa. Så kan det gå..borde kanske ha ätit salt sill och suttit bakfram på en stol. Men det var då, nu är nu.

Faktum är att det finns många liknande orkidéer som liknar apor. Jag googlade.
Det kommer ingen apa under min huvudkudde heller, jag lovar.
Tack Annika !

KRAMAR!
Anki sa…
Provade såklart detta med blommor under huvudkudden, minns att vi var lite oeniga om antalet blommor. Några sa sju, medan andra sa nio! Minns inte hur vi gjorde ... och inte om jag drömde heller förresten.
En annorlunda midsommarbukett hos dig, men fin!
Glad Midsommar!
Anki,

jag gissar att vi alla har gjort det mera eller mindre, både kvinnor och män. Jag är också osäker på om jag lade nio eller sju blommor under kudden..jag vet att man talade om nio också.
Tack Anki!
Glad Midsommar!
BP sa…
Tusen tack för dessa sju skönheter från Madeira:-)
Gillade din story skarpt - hahaha. Själv har jag aldrig lycktas plocka sju olika blommor, men jag hittade ju den "rätte" ändå;-)
Glad Midsommar!
De nada!
Du hade tur du BP! Jag gjorde det jag också...men lite roligt var det hur som helst att testa blommornas budskap.
Glad Midsommar!
Märtha sa…
Jag var en gång på en kurs i Falkenberg som handlade om traditioner av olika slag (vi var mest folkdansare från hela Norden). Min grupp skulle ordna till midsommarskrock, vi gjorde en stig med olika stationer, hittade t.o.m. en gärdesgård, en sten att backa naken runt (hur många som sen klädde av sig...) och en konstgjord helig källa där man kunde se sin tillkommande, en hink med vatten och i botten en bild av Elvis Presley... Och mera därtill. Där fick jag också lära mig att blommande pioner är farliga på midsommarnatten, de skall täckas över. Vår pion hemma i Oravais blommade sällan innan min systers födelsedag 16 juli, jag blev lite konfunderad. Här blommar nu många tiotals pioner, det skulle bli ett fasligt sjå att täcka över dem... Nu ska sommartorgstanten sova, start klockan nio i morgon bitti!
Märtha,

jag läste din kommentar högt för Uffe och vi har skrattat gott åt Elvis Presley i vattenhinken, hahaha..
Akta dig för pionerna och ha en bra dag på sommartorget !
Stefan sa…
Det var sannerligen vackra blommor att lägga under huvudkudden. När jag var ung drömde jag tillsammans med de enkla blommor man kunde hitta på gräsmattan och i dikena :)
Fast det gick ändå bra till slit.

Trevlig midsommar på er där nere.
Stefan,

ditt sätt är nog att rekommendera. Vill kärleken komma så kommer den oberoende av blommor varken här eller där.
Tack detsamma till er där uppe!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande