Ett felvänt lock

                        Ibland blir livet så här också- Pusselbitarna blir lagda fel men sitter bra ändå.

En kvinna här i Funchal noterade, att på flera ställen här i stan, så är locken felvända när de har lagts tillbaka på plats av dem/den som jobbar inom gatuområdet. 

Personligen tycker jag att det är charmigt och att det också har ett visst budskap. 

Allt behöver inte vara perfekt. 

Om inte annat så observerar man locket lite extra som visar att livet går vidare i vilket fall som helst. Locket sitter och ingen ramlar ner i brunnen. 

Det är huvudsaken eller hur? 


Ha det bra alla! 


                                Karin Eklund, Funchal, Madeira









 

Kommentarer

Precis så! Kanske medvetet gjort? Det får en ju att haja till och det är ju bra det tycker jag. Sen hur en väljer att tänka vidare är nog väldigt individuellt, men jag är definitivt på samma spår som du. Kram från varma och sköna fastlandet.
Karin sa…
Klart charmigt och rentav lite filosofiskt att vända på mönstret. Som en uppmaning att testa att göra saker lite annorlunda.

MEN om det handlar luckor där människor ska klättra ner är det tvärtom rätt riskabelt. "Manluckan ska alltid vara rund" hörde jag redan som barn. En fyrkantig eller rektangulär lucka kan ramla ner i hålet. Det kan aldrig en rund lucka göra. Men det vet man nog på Madeira också, skulle jag tro. Annars får du berätta det för dem, Karin!
Annika sa…
Ja, så kan man också göra ... hehe.
Men det stör mitt sinne lite. Jag vill rätta till det :-)
Fast ja, huvudsaken är ju givetvis att de ligger som de ska, att ingen kan ramla ner. Att de är stadiga som urberget.
Kramar!
Precis så är det, allt behöver inte vara perfekt. Och locket fyller sin funktion åt vilket håll det än ligger. Och nu syns verkligen locket. Lagt åt rätt håll hade det försvunnit i mängden.
Znogge sa…
Mig störde det inte alls och ska jag vara helt ärlig reagerade jag först inte. Ibland kan det icke perfekta visa sig vara minst lika bra :D

Kram
Anna i Portugal,

ja, mitt i allt så är det medvetet gjort. Det finns många lock som är ditsamma på "fel" sätt.
Kram härifrån också, runt 30 grader idag. Sommarväder!
BP sa…
Min man skulle ha kallat "situationen" som organisk, vilket jag också tycker. Sedan säger mitt "estet-öga" nåt helt annat. Men jag gillar bilden skarpt:-) Och om det var med avsikt man satta dit locket på det sättet så väckte det åtminstone din uppmärksamhet:-)
Karin,

så tänkte jag också. Kanske den som gjorde det, gör det, för det finns många andra som är felvända annars var på upproriskt humör och ville visa att jag gör nog som jag vill bara så ni vet. Någon som kanske bara ville ha lite kul..jag tycker att det är charmigt. Och härefter tittar jag noggrannare efter hur brunnslocken är vända

Jodå, de vet nog, jag behöver inte berätta det för dem. Jag lovar...😃
Annika,

ja, hur lätt som helst.
Det kanske är det som är tanken bakom, att störa lite..vem vet? Tror inte att det är någon djup brunn när jag tänker efter...har nog något med infrastrukturen att göra. Jisses nu måste jag ju ta reda på vad det är under locket...haha.

Kramar!
Anita,

det perfekta är många gånger så dött, det här visar på ett vildare lock, haha.
Ja, nu syns det, försvinner inte alls i resten av stenarbetet. Ett upproriskt lock, typ, jag vill inte vara som alla andra lock!
Znogge,

Det icke perfekta kan vara hur "perfekt" som helst, sticka ut lite.

Kram och godnatt!
BP,

Jag kommer att hålla ögonen på brunnslocken i stan härefter...se om det finns flera roliga vändningar att reagera på. Lite kul är det. 😊


Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio