En RIM-lig runda och lite till på det

 Jag går på som vanligt i ullstrumporna eller egentligen barfota i sandalerna. 

Det måste bara till lite RIM-bygge eller egentligen är det ju inte så litet alls, utan två stora byggnader under uppförande. Enligt hemsidan så är det sju lägenheter som är indisponibla just nu. Det rör på sig.

Indisponibla betyder att de inte är tillgängliga, att de är tingade/sålda. 


Killarna som jobbar där syns väldigt lite till men ibland ser man någon som fungerar som ögon till Grua-killen/krankillen som sitter högst upp i atmosfären av oss alla här på gränden. Han har utsikt som få men likväl inte Argusögon. Då måste det till lite hjälp av en arbetskamrat för att kunna se bortom murade väggar. 

Jag blir alltid lika imponerad över den skicklighet som finns där mitt i vardagen. De fixar det mesta
med armviftningar och gester. Det bara fungerar hur bra som helst. Boa boa och många applåder! 


    Ibland ser jag att det finns någon innanför väggarna....lite svävande tycks det som. Murbruk går åt...

    


Några detaljer fastnar det nu och då på minneskortet. Den där hjälmen har hängt där länge och vad är det där vita som stacks ner i jorden för leverans till andra sidan av huset? Dagstidningen? 😉


Bob-Cat-en har lämnat området igen, men lilla Doosan är kvar och håller sällskap med skottkärran nu och då. 


Jag fick till en liten runda senaste söndag för att få lite koll på hur läget ser ut från andra sidans andra sida. Hänger ni med nu?🤨 All röd jord som har forslats än hit och än dit hittade jag än här och än där. Det går mycket fyllning åt..


Jag ser skillnaden och det är först och främst för min egen del jag dokumenterar den.  Ok då, övriga världen får också vara med men kanske inte alls ser det jag ser. Jag tog flera foton  men jag visar dem inte.  Jag visar mera senare när man kan se en uppenbar skillnad. Så mycket roligare blir det då eller hur? 


Det finns färger hur  mycket som helst på en byggarbetsplats. Den gula struten skulle jag gärna fylla med blommor till påskhelgen. 
Men det kan bli knepigt att få till en så stor och rejäl bukett. 

Jag får tänka den dit istället med hjälp av flaskborstträdet som står där i närheten.


Helt otroligt vacker eller hur? Så här är det på Madeira! Snart ännu mera sånt, nu när våren har gjort sitt intåg på den vackra ön i Atlanten. Här är första vårdagen den 20 mars och våren pågår fram till 20 juni. Sen blir det sommar...

En fin tisdag önskas! 

                                                            Karin Eklund, Funchal, Madeira


Kommentarer

LillaSyster sa…
Tack för rapporten, håller med dig att det är spännande att se ett hus växa fram. Ser ut som det blir ganska stora balkonger. Du får gå på visning inomhus sedan då det står klart så att vi får se hur det blev.
Håller med dig att struten skull passa bra nu till påsk. Ha en bra tisdag. Här vaknade vi till bakslag......allt är vitt igen.
LillaSyster,

de nada!😊För min del har det varit och fortfarande är, en smått magisk resa att få vara med om första "spadtaget" och allt som har gjorts sedan dess. Det blir rätt stora balkonger, så ser det ut.
Jag hoppas att jag får möjligheten till det, men är långtifrån säker. Här stänger de om och ut på ett annat sätt än vad vi är vana med längre norrut i Europa. Jag antar att jag måste vara spekulant för att ens få en möjlighet. Men jag lever på hoppet.
Åh nej, snö hos er igen! Vintern blev väldigt lång i Norden den här gången.
Ha en fin tisdag du också!🤗
Så kul att följa det där bygget förstår jag! Det är inte bara flaskborst i den där bilden, det är någon annan kompis som slingrat in sig där också, med torkade kapslar som liknar klockor. En växt jag tror vi pratat om tidigare, men som jag glömt namnet på. Hoppas du får en finfin tisdag! Kram
Anna i Portugal,

ja, jag tycker det, har nästan blivit beroende, haha..men är också glad för att det ska bli färdigt så småningom. Är glad för hela processen.
Ja, det är ballongvin. Såg det nog men glömde bort att berätta om det. Det växer överallt här så på något sätt blir man lite hemmablind för det. Kom på att kapslarna är så vackra att man kunde binda en krans av dem rentav? Tack för idén!
Detsamma önskar jag dig Anna! Hoppas din hand är på bättringsvägen!
Kram!
Karin sa…
Oj vad mycket fint! Som en färgsprakande fredag. Polkagrisband med blå hjälm, orange Doosa och röd-grå skottkärra mot blå bakgrund, gul jättetratt tillsammans med djupblå tunna och så dessa fantastiska flaskborstar! Färgnörden i mig njuter!
Karin,

Tack! Fint att jag kunde ge färgnörden en njutning en vanlig tisdag, som är som en färgsprakande fredag.😊
Flaskborstarna är underbara!
LillaSyster sa…
Då får du väl gå in i rollen som spekulant..... vem vet du/ni kanske vill byta boende? Ha en bra kväll! Kram
LillaSyster,

nej, vi vill nog inte byta boende, vi är skitnöjda med vår lägenhet och vårt läge. Men jag kanske blir bekant med någon av de nya grannarna och får komma över för att titta. Det ordnar sig säkert!😊 Ha en bra kväll du med! Kram.
BP sa…
Måste ju faktiskt fråga dig - vad menas med att "lägenheter är indisponibla"? Kan hända att jag har frågat det förut, har ju blivit med selektivt minne.
Med tanke på vad indisponibel betyder är det något fel på lägenheterna och man kan inte flytta in. Ja, med tanke på din dokumentation är det ju långt till inflyttning för alla lägenheter...
Varje gång jag läser dina RIM-liga inlägg förvånas jag över hur totalt olika byggmetoderna är på Madeira och här.
Minns när mina föräldrar byggde sitt första och enda hus, då byggde man exakt likadant som RIM. Det var kvalitet det!!! Och det är det med ditt grannhus också.
BP,

det är bra att du frågar igen, för jag använder mig att portugisiskan, vilket jag inte har tänkt på själv. Indisponibla betyder helt enkelt att de inte är tillgängliga längre, att någon redan har köpt dem. Det är inget som helst fel på lägenheterna men jag förstår dina tankar, vi säger ju så på svenska när något är fel. Tack BP, för din uppmärksamhet! Jag ska uppdatera, bäst så så ingen tror någonting annat.
Det blir kvalitet det här, helt säkert. Det kommer att stå pall utan minsta tvivel.
znogge sa…
Du använde faktiskt indisponibel på ett helt korrekt sätt. Synonymer till indisponibel är "inte tillgänglig" eller "upptagen" och det är ju precis det som det handlar i det här fallet.

Spännande att följa bygget förstår jag. Även om ni inte är spekulanter så skulle det kanske vara intressant med en visning ändå.

Kram och god kväll!
Znogge,

tack. Då har jag rättat mig själv helt i onödan då! Jag tänkte först och främst på portugisiska och skrev så men du har ju rätt, det betyder detsamma på svenska.
Ja, givetvis skulle det vara roligt med en visning men de som jobbar där har nog inte de befogenheterna att låta mig komma in på en visning av säkerhetsskäl. Senare kanske.

Kram till dig med och en önskan om god kväll! Tack igen!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio