Hoppa på tåget/23/ Kram




Så har jag satt mig ner bakom spakarna på tåget idag igen och i vagnarna bakom mig finns följande personer som jag har länkat till här nedan: 

AnkiAnnaAnnaPortugal, Carita Ordodlaren, Paula, ToveZnoggeÅkeÅsa

Vill du också komma med på resan så säg bara till, antingen till Tove, min lokförarkollega eller så till mig, så ordnar det sig så att alla kan hitta "hem" till dig. Vi sköter länkandet.  Här är introduktionen

Destinationsordet för dagen är KRAM



Jaha, ja, man ska inte vänta för länge på att skriva sina inlägg, det kan konstateras. Jag har skjutit på det här KRAM-inlägget länge; normalt brukar jag ha allt klart för mig långt i förväg men jag hinner nog har tanken varit, jag får till det på något sätt. 

Så blev det också, jag fick till detta med kramandet utan att behöva tänka desto mera. Jag har nämligen kramat ihjäl otaliga småsmåsmå myror. Här är myrorna så pyttepyttesmå så de kan ta sig in överallt. De syns knappt.Först kommer några spioner, sedan är hela armén på plats och det hände mig igår kväll när jag hade tänkt mig att skriva dagens inlägg om kram

Det bästa med de här små odjuren är att de inte är särskilt intelligenta. De kommer nämligen på rad när larmet har gått (på något sätt signalerar de där första rekognoserarna, spionerna åt den väntande armén). "Här finns lite gott att äta, kom kom kom." Och så kommer de och då finns de överallt om man inte har stoppat armén redan när den är på intåg. Hinner man se intåget är det bara att ta dem i en enda stor kram och klämma till, så där bara, med ett enda tjoff!  Men igår hade de hunnit både hit och dit och överallt som sagt. Det blev mycket kramande så att säga.

Jag måste ta ut allt ur skåp och lådor, i de minsta skrymsel, städa fastän det var rätt så städat. "Men ligg i nu", tyckte myrorna och det gjorde jag med besked. Stora kramkalaset gick av stapeln och ska så fortsätta idag. För helt säkert är att det finns flera spioner här i knutarna som bidar sin tid. Attans, de borde ju veta att Karin tar och kramar ihjäl dem så snart hon ser dem. Kvinnan är utan pardon i sådana här fall. 

Fördelen med de pyttepyttepyttesmå är att jag fick städat och inventerat. Nu vet jag vad som behöver fyllas på i det lilla förrådet. 

Kanske jag borde ge dem en kram till bara för det ? 😉🤗

Det är varmt här så det skulle annars sitta bra med lite kramsnö. En fin snögubbe och en snölykta kunde jag säkert få till här ute på terrassen, innan de skulle smälta som smör på heta stenar. 



Men lättare är det att fixa till en mugg kaffe att varva ner med. För som det heter : Kaffe är som en kram inifrån. 

När jag några minuter senare hade druckit mitt kaffe och var på väg att gå till sängs, så flög en stor insekt in i datorrummet. Vi hade haft öppet fönster och öppen dörr under dagen. En stor kackerlacka landade i bokhyllan. Så det blev fram med stegen, jag klättrade och började  städa även där. Nu var jag på kramig krigsstig helt plötsligt, sömnen flög sin kos. Jodå, jag fick tag på den, den gömde sig på min morgongåva boken Kalevala, som jag fick av Uffe för många år sedan då vi gifte oss. 

Den flög ner på golvet, Karin flög efter med det enda hon fick tag i som tillhygge, ( en ponchastav) jakten på att få krama till gick mot köket. Det blev ingen kram av mitt slag men jag fick den där rackaren rakt in i min fälla. Under diskmaskinen finns det giftkramande mat för just den typen av varelser. Där stängde jag in den och idag blir det städa av även där. Tala om att vara sysselsatt . Här är det aldrig lugn och ro..Under diskmaskinen ligger en förgiftad döding. Fast Uffe är övertygad om att den nog dog av hjärtslag😏

Uffe som satt i soffan och tittade på, kiknade nästan av skratt. Det måste ha varit en syn för gudar att få se en mordisk hustru  jaga en kackerlacka med en ponchastav. Men bor man på Madeira så gör man. 😏 Här går det hett till. 

Min tanke om kram blev så här utan att jag egentligen hade tänkt det så. Det jag hade tänkt mig får jag ta en annan gång. Men blir man plötsligt invaderad av varelser som inte får vara här inne hos oss så måste åtgärder genast tas. Då måste kramarna bli av det här slaget. 


   I juli är det jag som står för orden enligt följande: 
   
   15 juli    Pusselbit/ar
   22 juli    Skugga
   29 juli    Vatten

   I augusti är Tove tillbaka igen och hennes ord är
   
   05 augusti    Brodera
   12 augusti    Silke/siden
   19 augusti    Dass
   26 augusti    Konst

   September tar jag över med orden: 
    
      2 sept           Spegling
      9 sept           Sten
    16 sept           Hand
    23 sept           Jord
    30 sept           Luft

                                                    Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Usch för en kackerlacka! Jag har lyckats undvika den varelsen i hela mitt liv. Aldrig sett någon. Vilket jag så klart är tacksam för. De eländiga pyttesmå myrorna tar sig in överallt. Vi hade flera bon under huset, trots helt nygjutet golv kom de in. Men små giftdosor dödade dem och sen dess har vi, peppar peppar, inte haft en myra inne. Hoppa-på-tåget-kram, till er båda :)
Anna i Portugal,

Så skönt för din skull. Här finns de och är synliga, flyger runt omkring men är mest rörliga på natten och på morgnarna. Men in ska de absolut inte komma för då lever de inte länge i vårt hem. Jag blir som en furie...ger mig inte förrän de förvirrade, de blir det!😉 när jag jagar dem, är dödens döda.
Här är myrorna överallt, gissar att de finns i husväggarna också, de bara kommer in i vilka småsmåsmå springor som helst. Inte hela tiden med nu när det är hett och fuktigt så är de på hugget. Men det är jag också.
Hoppa på tågetkram till er båda också från oss båda! 🤍
Anna sa…
Hahaha, jag önskar jag kunnat se dig i din jakt! Äckliga kryp de där kackerlackorna, inga man önskar hitta, men antar de lever och frodas på vissa håll mer än andra. Kram var inte helt enkelt i vare sig bild eller text, vilket jag upplevde märkligt då jag är väldigt glad i kramar.
Håller med din tolkning i bland annat kaffekram, den var fin.
Tack för roligt och livfullt inlägg.
Kram
Lena i Wales sa…
Härligt och oväntat inlägg om kram. Så kul med dessa olika tolkningar.
Kackelackor är inte kul, men tyvärr så finns det ju gott om dem i den del av världen du bor i. De kom och gick när jag bodde i Spanien.
Myror har jag också haft invasion av både i Sverige och utomlands. Inte kul de heller när de är på fel plats.
Stora mänskliga kramar till dig och önskar dig en fin smådjurslös helg!
Tove sa…
Nu ska min lokförarkollega få månadens största kram för sitt sent påkomna inlägg med tolkningen som du gjort här! Suveränt att de där myrona kröp in och även kackerlackan så Inte rådlös, inte i tid men inte alls i otid. Det händer minsann saker med dig och kring dig! Fånga i flykten så att säga!
Härliga du 💖

Märtha sa…
Krama och klämma... Jag sitter här och funderar vilket verb jag skulle använda för att ta livet av "dina husdjur". "Slå ihjäl" - men myror behöver man kanske inte slå. Älgflugor, liljebaggar och andra seglivade klämmer jag ihjäl, i två bitar. Myror i rabatterna använder jag myrmedel på eller struntar i. Inomhus har jag aldrig haft myror, inte kackerlackor heller. Men visst skulle jag jaga en kackerlacka, och jag unnar verkligen Uffe de skrattsalvor som du gav honom! Sol och regnskurar idag, inte sovit ute på en dryg vecka!!! Hjälp!
znogge sa…
Vilken kul infallsvinkel på din tolkning av dagens ord. Själv hade jag nog sagt slå om jag skulle ta livet av något kryp. Så olustigt med en kackerlacka så jag förstår att du blev på krigsstigen. Bra jobbat där!

Önskar en fin kväll nu!

Kram
Ditte sa…
Har med stort intresse och nöje läst ditt inlägg av tolkningen av ordet kram. Härligt och varierat. Fina bilder som illustrerar.
Kram!
Paula sa…
Björnkramar är väl inte rätt ord i sammanhanget, mer knipkram kanske? Minns när jag kom till jobbet på anrika banken vid Norrmalmstorg i Stockholm o hittade på mitt arbetsbord krypande kackerlackor , sen såg jag att de även klättrade på väggen...burr
De hade alltså bott i restaurangköket i samma hus, och självklart hittat vägar för att utöka sina revir. Men hos oss fanns ju inget ätbart annat än gamla dokument så det var väl inte så intressant. Nog fick du flänga och fara och gymnastiken fick du på köpet. Jag hoppas Uffe gav dig en bamsekram efter ditt storverk! Skickar en digital kram som tröst
Guldkryckan sa…
De där krypen, oavsett sort, vill man ju inte ha inne i sitt hem...hujeda mej...det gäller verkligen att ligga i för att få bort dem och hålla dem borta.
Bra jobbat där, bara att krama på. ;)
Anna,

😂 jag skulle nästan ha velat göra det själv också..men jag blir mordisk när gäster kommer som inte ska komma, alltså den här typen av gäster. De ska hålla sig utanför och därmed basta!
Du har rätt, kram i bild är inte helt lätt även fast man tycker om att kramas. Kaffekramen inifrån är god, utan vidare.
Tack Anna! Tittar snart in till dig!
Lena i Wales,

Tack! Ja, det blev lite oväntat kramande det här.
Kackelackor finns, det är bara att konstatera, men de ska förstås veta sin plats. Jag hoppar på dem utanför också, var som helst där jag går fram. En kackerlacka mindre betyder säkert hur många som helst mindre. Har jag för mig.
Myrorna här är så små att de knappast syns men när de blir flera så ser "tåget". De går ju på rad och är säkert en fröjd för ödlorna som bara behöver sitta med öppen mun och de där små dummisarna går raka vägen in efter varandra. Bra och bekvämt. Vi har ett par geckosar som sitter utanför vår ytterdörr varje kväll, natt..Tacksamt att ha den typen av husdjur 😊

Tack Lena, för dina stora mänskliga kramar som du givetvis får tillbaka. Det är ju en fördel med kramandet, man får kramar tillbaka på direkten.

Tove!
Tack för månadens största kram som jag gärna tar emot och gärna ger igen. Fördelen med kramandet är just det, man får respons med en gång.
Här händer det saker hela tiden, livet ÄR! Jag fångar myror och kackerlackor och ger dem dödskramar! Yess!
Tack 💗!
Märtha,

Med tanke på dagens tema så bestämde jag mig för att jag kramar ihjäl...inget att fundera på alls. I vanliga fall så slår jag ihjäl, klämmer ihjäl men som sagt nu idag kramar jag ihjäl.
Här är både myror, termiter och kackerlackor vardags"mat". Dock inte inne hos oss om jag får råda. Försöker de ockupera vår lägenhet så blir det ihjälkramning som gäller. Ingen pardon alls. Gift måste till ibland, som under tvättmaskinen. Dit jag inte når så där bara...
Styrkekram till dig Märtha som har blivit inneliggare igen ett tag! Hoppas att vädret svänger och du kan bli uteliggare igen.
Znogge,

tack!
Idag kramar jag ihjäl, imorgon mosar jag ihjäl myror och slår ihjäl kackerlackor och annan ohyra.
Önskar dig detsamma!

Kram🤍
BP sa…
Här kommer ett hett tips till nästa invasion av myror och besök av kackerlackor.
På en resa till Gran Canaria hamnade vi i en fin, fräsch bungalow med en strid ström av dessa mini-myror som du beskriver. Och visst går de på led à la följa John. Hade bara besök av en enda kackerlacka ute på terrassen. Vi trodde inte våra ögon när vi såg hundratals myror som attackerade den feta kackerlackan. Den klarade sig inte levande utan blev uppäten av myrorna. Det tog flera timmar, men ändå.
Så - vill du bli av med myrorna "samla på" kackerlackor ute på verandan, så kommer myrorna inte in i lägenheten...
Ditte,
😊
Tack för det!😊
Kram!
Paula,

dödskram säger jag själv, rakt upp och ner, men bara idag, då temat är kram. Imorgon slår jag ihjäl med samma frejdiga själ ungefär såsom Sven Dufva gjorde när han stod där på bron ...
Här hittar inte kackerlackorna något ätbart heller, allting är väl inpackat och bra förvarat men när fönster och dörr står på vidgavel så...ja, då flyger man in och tror att man är välkommen!
Ja, vad gör man inte för motionens skull, upp och ner och ner och upp så lite kuta på det till. Uffe ger bamsekramar, varje dag, stryker mig på armen och säger beröm, beröm, beröm och så skrattar vi. Tack Paula, en digital kram får du också här ifrån gränden!

Guldkryckan,

lita på det att jag kramar ihjäl de där styggingarna som ska veta hut. Kom inte in till oss för då blir det snabb färd till insektshimlen.

Tack! Ha en fin helg!
BP,
ja men visst, ditt tips är ju jättebra! Jag har ju själv sett hur myrorna tar hand om kackerlackorna på gården.
Nu ska myrorna drillas ...och kackerlackorna grillas.
LillaSyster sa…
Myror går ju an, men kackerlackor blä!
När vi var på Mallorca en gång så blev vår garderob invaderad av små myror. Städpersonalen kom och sprayde något och skakade varje plagg.
Då har ni det nystädat och fint!

Min lillasyster och jag målade myror med nagellack då vi varje vår hade en myrstig i vardagsrummet. Vi ville se om de kom tillbaka.....men det kom bara nya.
Ha det gott, så kör vi skyltsöndag imorgon ♡
LillaSyster,

ja, de där småttingarna får vi leva med och det går an. Städar ofta förstås. Men det går ju ofta an det med. Men kackerlackorna ska inte komma hit, jag blir mordisk. Tack och lov så är det sällan det händer men det händer.
Härlig berättelse om myrorna av nagellack! 🤍
Tack detsamma, vi syns imorgon bland skyltarna!
Gunnel sa…
hahaha1 Med ditt inlägg fick ordet kram en helt annan betydelse...kanske inte så hjärtlig precis, men jag hade gjort likadant om jag varit i din situation. Såvida jag inte flytt fältet, för jag är livrädd för sådana där småkryp. Där precis överallt och man har ingen koll på dem. Jag ska inte krama ihjäl dig utan skickar en liten vink från Åstorp
Gunnel,

😁, ja, man kan ju krama ihjäl också!
Jag gillar inte kackerlackor jag heller precis men innanför dörrarna här så lever de sannerligen farligt. Det finns en gräns så att säga och om den överskrids så då blir jag rätt gränslös🤣
Tack för vinken, vinkningar tillbaka! 🤍 Jag är så glad för din skull Gunnel!
Åke sa…
Ha ha vilket trevligt tema du bjöd upp med. Kramar är ju härligt :)
Åke,

😊, jag gissar att myrorna inte gillar mina kramar förstås men kramar är härligt! Mera kramar åt folket!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio