Ibland blir det fel....

som  t.ex. då  vi bytte dörr i vårt förråd en trappa ner från vår lägenhet. Samtidigt bestämde jag mig, Uffe är helt utan ansvar i det här, att eftersom vi ändå hade hantverkare på plats i ett annat skede då vi renoverade (vårt badrum), så kunde de också byta dörr och fönster till förrådet, så  att vi skulle få allt nytt när vi ändå höll på med att renovera. 


Sagt och gjort, den gode Carlos och hans killar, som redan hade bytt ut alla de gamla dörrarna och fönsterna i lägenheten till nya modernare, snyggare, praktiska och framför allt täta, innan vi flyttade in, fick givetvis uppdraget att göra både dörr och fönster till förrådet åt oss. 


 

Det här fotot är det enda som finns av hur det såg ut innan renoveringen eller rättare sagt under renoveringen. Där den röda "slangen för eldragning" går in, där finns vårt lilla förråd och så finns det lilla fönstret emellan vår grind och trappa som för oss upp till vår terrass och vår lägenhet. Av dörren till förrådet syns inte annat än handtaget. Dörren gick inåt..och den var rena misären.

Carlos kom hit med en kille med sig. De tog mått och var noggranna som vanligt. De var förstås nyfikna på varför vi ville ha dörren till förrådet att svänga utåt istället för inåt (som är brukligt här)  och jag förklarade förstås att det blir mera utrymme på insidan. 

Som det var då med den gamla, tjocka, trasiga trädörren så gick det knappt att komma in i förrådet alls, den tog i golvet. Man fick tränga sig in Den gamla dörren hindrade oss helt enkelt. Synd nog så har jag inte tagit någon bild av den gamla dörren som nog hade lås, men som ändå inte gick att stänga på grund av att den hade svällt upp av all fuktig väderlek. Den var trasig nere vid golvet, ett stort hål för stora fyrbenta varelser kunde vara inbjudande...nej, allt skulle bli nytt! 

Och dessutom så skulle vi få in mera ljus i förrådet genom det lilla fönstret  som man kan se här ovan på bilden. Det var vi alla väldigt mycket överens om, både Carlos och hans kille, vår agent Catarina och jag. Förrådet skulle bli någonting helt annat än tidigare. Ljust framför allt och bakom dörren inne i förrådet skulle vi ha en liten typ av vinkällare. Så tänkte jag...Så Carlos drog iväg med sin kille för att fara hem och tillverka dörr och fönster.


Idagsläget ser det ut som här ovan. Till höger i bild finns vår trappuppgång bakom grinden, dörren till förrådet går utåt men det lilla fönstret ? Vad hände med det? Ja, ibland blir det som sagt fel...

 
När Carlos började byta ut det gamla lilla fönstret så visade det sig att det inte gick till vårt förråd alls. Det var ett fönster som gick till grannen som bor under oss istället. 
Det lilla mellanrummet mellan vårt förråd och vår trappuppgång hörde inte alls till oss! 
I det utrymmet har grannen sin tvättmaskin! ( i min tilltänkta vinkällare! ) 
Där stod vi alla fyra, som med egna ögon hade sett att fönstret hörde till oss och till vårt förråd med våra tvättade halsar och skrattade. 
Jag fick skrattanfall på skrattanfall och till slut så skrattade alla. 
Det var ju bara för dråpligt. Ja, vad gör vi nu undrades förstås...? 

Vi måste förstås prata med grannen som hade fått ett nytt fönster utan att ens veta om det. 
Grannarna var förstås glada och tacksamma över att ha så trevliga grannar som vi . 
För givetvis så stod vi för fiolerna. 
Jag hade ju satt igång det hela på eget initiativ och beställt ett fönster och i slutänden fick grannarna vara med och bestämma om sitt eget fönster. Kan ni tänka er?😏😏 
De hade endast behov av att kunna öppna fönstret och behövde inte alls något glasfönster, så därför blev det som det blev. De har fortfarande ett helt nätfönster bakom det nya fönstret som de kan öppna om och när de vill. 

Ibland blir det bra fastän det blir fel från början.
Vi fyra som hade sett att fönstret hörde till oss, hade nog sett det i våra fantasier, bestämt oss för att det fanns ett uttrymme bakom dörren som inte gick att rubba.
Och vem kunde veta att det mellan oss och vårt förråd fanns ett utrymme som grannen äger och använder. 
Det blev hur som helst mycket snyggare så här. 
Helheten hade inte funnits om det mitt i allt hade funnits ett gammalt fönster med nät i, eller hur? 

Ha en fin torsdag alla!

                                                Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Underbar historia! Och det blev ju bra ändå till slut, för grannen och för att det blev enhetligt på er utsida. Spännande liv har ni :) Kram!
Härlig historia. Och det blev bra, trots att det blev fel!
Anna i Portugal,

ja, det blev en riktig solskenshistoria av felet. Det blev bra till slut för oss alla. Det är sällan tråkigt här och då när det är det så drar vi andan och vilar..
Kram!
Anna-Lena,

Ja, det blev bra till slut, tack!😀
Anni sa…
Otroligt! Vem hade kunnat anat att det stod en tvättmaskin där ni självklart hade den perfekta platsen för en vinkällare :-D :-D
Anni,

ingen av oss inblandade hade kunnat ana det. Det blev ingen vinkällare, utan grannens tvättstuga istället 😁. Så kan det också gå
znogge sa…
Ha ha, vilken otrolig historia och så bra det blev med fönstret även om det inte tillhörde er! En vinkällare vore inte fel men grannen uppskattar säkert sin tvättstuga ;-) Ett nytt fönster gjorde den garanterat inte sämre! Lite onödig kostnad bara men samtidigt tilltalande att det ser enhetligt och snyggt ut.

Önskar en god kväll nu!
Znogge,

ja, det blev en lite lustig historia detta men alla är glada och nöjda. Den där extrakostnaden var det värt.

Önskar dig detsamma! 😊
Vilken rolig och spännande historia att läsa. Spänningen blev högre ju längre jag läste för vad skulle egentligen hända på slutet. Och slutet blev ju helt galet ... grannen fick nytt fönster i tvättstugan som skulle blivit en fin vinkällare för er. Ja så det kan gå. Men snyggt blev det, både dörren och fönstret!
Guldkryckan sa…
Det blev ju helt klart en förbättring och visst är det så att när man ändå har hantverkarna där så kan man lika gärna ta allt på en gång.

Bra tänkt.

Ha det bäst nu.
Susjos sa…
Ja jösses så det kan bli! Snacka om att ni måste vara väldigt omtyckta av era grannar, fniss! Nåväl, det blev väldigt fint i alla fall!
Kram!
Anita,

tack! Ja, slutet blev helgalet men likväl riktigt bra trots allt. Varje gång jag tvättar av grannens fönsterlucka, så ler jag. Det är jag som tvättar den nämligen. De kommer inte in på gården så där bara...:) De får gärna göra det för vår del men det är inte vanligt att gå in till varandra hur som helst här om man inte blir inbjuden. Och ska de göra det från sin insida måste de klättra över tvättmaskinen. Så jag tvättar deras fönster. Så kan det gå...
Guldkryckan,

ja, allt brev bra, även om det gick fel från början. Så kan det också gå.
Ha en fin kväll!
Susjos,

haha, ja, vi blev nog väldigt populära där ett tag. Vi skrattar fortfarande åt det ibland.
Tack!
Kram
Bloggblad sa…
Så kul att läsa om era äventyr!!! Det här var ju riktigt underhållande. Den som ritade huset en gång... hur hade han tänkt? (För jag misstänker starkt att det var en man.)
Bloggblad,

tack! Vi har fått veta att det här huset är tillbyggt många gånger om. Hur ritningen såg ut från början vete gudarna men bara i vårt lilla förråd ser man att det gick en trappa förbi ett fönster till någonting. Jag måste nog ta foto någon gång och visa för resten av världen . Troligen var det en man som ritade huset från början, där är vi helt överens.😂 Vår egen lägenhet har också roliga små infallsvinklar och utfall..ja, huset är verkligen överraskande emellanåt.
BP sa…
Hahaha:-) Förstår att du fick skrattanfall efter skrattanfall. Det hade jag också fått.
Och en himla tur - "helheten" är ju hur snyggt som helst... om man gillar svart vill säga;-)
BP,

:) det gick inte att låta bli att skratta. Det är inte svart, utan mörkgrönt som många fönsterluckor och dörrar är här på Madeira.
KajsaLisa sa…
Tack detsamma, det verkar ju som det löser sig tillslut
KajsaLIsa,

tack, ja, det gjorde det ju, löste sig :)
LillaSyster sa…
Det där blev ju toppen! Ett bra "misstag ".
Ha en bra kväll ♡
LillaSyster,

ja, det blev ett toppenmisstag! :)
Tack detsamma!🤍🤍
Ditte sa…
Ibland blir det inte som en tänkt men det kan ju bli bra ändå. Men visst log jag när jag läste om incidenten. Kanske är det detta som kan läggas till på flexibilitetkontot.
Och grannarna fick ett fönster och till ingen kostnad.
En härlig historia.
Kan känna igen mig i lite av detta detta. Något som vi stundtals upplevde under åren vi bodde i Peking.Att det blev lite missförstånd.
Kram
Ditte,

ja, det blev en lustig historia av det hela. Det ännu mera lustiga var att vi var fyra personer som verkligen upplevde att vi hade ett uttrymme med fönster bakom den gamla dörren, den som inte gick att rubba. Undra på det, det fanns ju bara en vägg där som tog emot 🤣 Jag hade t.om. tänkt mig hur fönstret skulle skylas lätt med en nätt liten spetsgardin eller så...ja, det blev väldigt dråpligt. Men det blev bra till slut, alla är nöjda och glada.
Det kan bli väldigt dråpligt ibland. Det är bara att skratta åt det och minnas det med glädje.
Kram till dig med!
Hjortron sa…
Men så tokigt och så roligt! Ja ni måste vara de populäraste grannarna - tur att de inte var "argsinta" över ert tilltag!
Vad fint ni har det!
lifeblog,

ja, ibland blir det bara för dråpligt. Tänk att vi var fyra personer som bestämde oss för att vi ägde utrymmet bakom dörren med tillhörande fönster. Men så var det förstås inte. Grannen var jätteglad, förstås och vi skrattade åt alltihopa.
Tack! 🤍

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande