Ett sammelsurium

Jag säger ofta summelsarium istället men så ska det inte vara. Det heter som i rubriken, trots att det i min hjärna stundtals blir lite luddigt om vad som är rätt eller fel. Hur som helst så är betydelsen ungefär ett mischmasch, en röra av olika saker som inte passar ihop särskilt harmoniskt. Det är en av betydelserna 😊

Fotona i dagens inlägg, har varken händer eller fötter, (vilket ju inte foton egentligen har), ja, de är på sätt och vis tagna ur sitt sammanhang, de har bara fastnat på min kameralins 

 

   Jag vet inte alls vad manicken heter men jag vet vad man använder den till...Vet ni? 
   
 

De där blåa människorna som står på ett tak här i närheten av oss och tittar ut över stan, ja, de bara står där, dag ut och dag in, ja även på nätterna. Varför vet jag inte.  Kanske för att jag skulle fotografera dem? 


Nu gissar jag att ni redan har förstått att jag städar igen. Exactamente, så är det. Sardinburken/sängen fanns i Malaga när vi var där 2018. Den har varit med förr på bloggen men det är så längesen så den kan vara med en gång till tycker jag själv. Den är ju fin...sängen. Kanske den står där ännu i Centre Pompidou? Nu låter jag sardinburken gå till förgängelsen.Snipp, snapp...


En tidig morgon när det fortfarande var mörkt ute såg jag att det lyste hos grannen. Det bor ingen där längre, varken människor eller djur. Hunden Koi och katten fina Fina har flyttat. Men lyktan var tänd...Lite mysigt såg det ut.


Senaste söndag var det match på fotbollsplanen en liten bit ifrån oss. Jag tog bild från terrassen och fick lite roligt för det går någon på ellinjen, ett par ser det ut som. En rolig synvilla blev det när bananplantans blad rörde sig i vinden.


Jag vet fortfarande inte vad den där manicken på första bilden heter men man använder den så här: Man slätar ut betong..månne det kan vara en typ av vibrator? Någon som vet?

Sammelsuriumet är slut för den här gången. 

Ha det bra alla! 


                                                        Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Roger tror det är en slip/poleringsmaskin, heter betonghelikopter eller glättare, för att släta ut betongen innan den helt har stelnat. Vi har haft en golvläggare som använde en sån i vårt glasmästeri.
Anna i Portugal,

jag tror faktiskt att Roger har rätt. De börjar genast att släta ut betongen när de har jämnat till den eller ett par killar går efter dem som har jämnat till och slätar ut. Betonghelikopter, så passligt namn för man tänker ju på någonting som flyger..
Tack, kram till er båda!
Susjos sa…
Vilken gullig sardinsäng! Kul med blandade bilder, har detsamma i min blogg idag!
Lustiga blå figurer som står där på terrassen!
Ha en fin kväll!
Kram
Susjos,

ja, visst är sardinsängen gullig fastän den är i storlek för människor :) Kul, jag tittar snart in till dig!
De där två blå förstår jag mig inte på. Ska ta reda på mera om dem.
Ha detsamma du med!
Kram
Anonym sa…
Visserligen sjöng Trazan och Banane Jag vill bo i en svamp 🍄 men jag avstår nog från att sova i en sardinask förklädd till säng 😅 En säng som passar på Sardinien 🐟
En betonghelikoptet 🤩 inte visste jag att det fanns sånna inte, alltid lär man sig något matnyttigt när man läser bloggar 👍
De där blå människorna - har de druckit vulkaniskt vatten?
Ha det världsbäst 👋/åsa
åsa,

den där sardinasken var riktigt stor och fin, en dubbelsäng...men troligen skulle man kännas sig inlagd, haha..
Ja, man lär sig hela tiden någonting nytt. Nu kan vi båda det här med betonghelikopter. Måste förstås lära mig vad manicken heter på portugisiska också.
Du satte fingret på det Åsa. Givetvis, de har druckit vulkaniskt vatten. Sån där blir väl jag också med tiden ;) Allt vatten här är vulkaniskt. Snart kommer jag med tunnan som en annan Karlsson på taket till dig ;)
Ha detsamma du med!
BP sa…
Ja, jag borde ju veta vad mojängen på första och sista bilden heter. Har ju faktiskt arbetat på ett företag som sålde liknande maskiner, men de såg då inte alls ut som grunkan du visar. Det närmaste jag kan komma att det är en markvibrator. Det kan inte vara en vibratorplatta, då denna är mindre. (https://www.bomag.com/ww-en/)
Sängen köper jag direkt. Villhöver den, helt klart:-)
Tror att dom där två svarta figurer är till för att avskräcka fiskmåsar från att skita ner balkongen. Ägarna av huset/lägenheten tyckte kanske att en svart uggla var alldeles för tråkig. Håller med:-)
BP,

jag fick ett namn av Anna i Portugal och hennes man. Betonghelikopter kallas den, man kör över betongen med den innan den torkar helt. Vibrerar gör den också..
Sängen är absolut någonting man villhöver. Gästsäng kanske?
De är blåa de där figurerna men kanske det är fiskmåsar som ska avskräckas? Myseriet fortsätter..forskning pågår :)
Gunnel sa…
Sardinsängen var lite annorlunda. Undras ifall man ligger trångt i den. Kram
Sardinsängen var väldigt speciell, fattade inte först att det var en säng. De blå människorna kanske är borta nu, nu när du tagit en bild på dom, du får kolla. Och så ser jag att du fått förklaring till vad den där manicken används till. En sådan har jag aldrig sett.
Ett roligt sammelsurium, tack för det!
Tove sa…
Summa summarum sammelsurium summelsarium 🙏
Skön blandning 🤗
Gunnel,

ja, annorlunda är nog ordet i sardinsängssammanhang. Tror nog att det blir att ligga trångt i den, precis så där som sardiner får göra :) Kram!
Anita,

ja, det kan man lugnt säga, sardinsängen är speciell.
Så kan det vara, nästa gång jag går förbi får jag titta upp mot dem igen om de är där eller inte. De kanske bara väntade på att bli fotograferade, linslusar?
Tack själv för att du tittade in!
Tove,

;) summasummarum, ja! Många s-ord i din kommentar, fint!
Guldkryckan sa…
Inte en susning om vad den apparaten används till.
De där på taket, kanske som min "kapten blåtand" som står i min mancave?
(Mitt skolskelett som jag räddade från skolans oacceptabla behandling).

Ha nu en fin afton.
Znogge sa…
Spontana bilder blir oftast bra bilder på ett lite oväntat och annorlunda sätt.
Själv har jag inte en susning om vad maskinen används till men anar att det har med betongen att göra. Du har ju fått några förslag ovan :D

Önskar en god onsdagskväll nu!
Guldkryckan,

om du tittar på sista bilden i mitt inlägg så har du svaret :) på manicken som jag har fått veta att är en betonghelikopter som slätar ut, vibrerar ut betong innan den torkar.
Ja, det kanske är kapten blåtands avlägsna släktingar som står på taket? :)
Tack detsamma!
Karin sa…
Sammelsurium summelsarium ... vissa bokstavskombinationer fastnar helt enkelt lättare. Vi säger sgapetti i vår familj och det tog ett tag innan jag under pandemin fick till det där med sprittsmidning, jag menar smittspridning. Än idag måste jag fundera en stund på det ordet!
Znogge,

helt rätt, så blir de oftast, de spontana bilderna.
Helt rätt igen, jag har fått svaret. Roger som är gift med Anna i Portugal visste att det är en betonghelikopter, en sådan som slätar ut, vibrerar ut betong som inte har torkat ännu.


Önskar dig detsamma!
Karin,

jag svänger på ord nu och då utan att tänka desto mera på det men Uffe hör ju och rättar mig.
Dottern sjöng i barnkör som liten och när det var dags för halleluja, så sjöng hon hallelulja och så fortsatte det. Även jag säger det nu..hallelulja
Irriterad blev inriterad..innerligt irriterad, vi har olika graderingar på det ännu. När jag är mycket irriterad så är jag inriterad.
Språk är härligt! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio