Sova på gatan


Det är ingen vanlig uteliggare detta, utan en bonde som har ledsnat på att inte kunna sova hemma och inne hos sig själv på grund av vägarbeten som görs nattetid där han bor i närheten av Ponta da Sol.  

Bilden har tidningen Diário tagit och det är också tidningen som har intervjuat Arlindo Andrade, den gatusovande bonden,  som försäkrar  att han inte har sovit på flera nätter på grund av det nattliga oljudet. Så han tog en "säng" och en matta och somnade på den asfalterade gatan i en ren protest.

Säkerhetspolisen kallades till platsen, men mannen försäkrade att "han bara skulle lämna platsen om de bar honom på ryggen därifrån".

Till DIÁRIO, sade bonden  att arbetena började förra veckan och erkänner att han inte förstod varför de måste göras på natten, flera dygn i rad.

"Om det var en eller annan gång skulle han inte ens säga någonting och även om det störde oss skulle vi försöka blunda. Men det här är övergrepp, det händer varje dag och ingen sover". Den kvällen började de runt 19 och klockan var 04 och samma ljud pågick fortfarande", sade han och uppgav att bland de boende finns det flera barn och sängliggande människor som påverkas mest av denna situation

Heja bonden Arlindo! Hoppas du får framgång i din protest och hoppas att du får sova gott alla nätter efter detta! Om han blev buren därifrån på ryggen förtäljer inte berättelsen...
Det händer lite smått o gott på denna ö. 

Idag är det den 25 Abril och många har ledigt ,men det får jag återkomma till en annan dag. 

***********

Blommorna är till er alla som var med och gissade! 


Ni var nära "sanningen" alla som gissade på vad som fanns på fotot igår. 
Anna i Portugal gissade helt rätt! Grattis!
Det är helt enkelt ett degspad, som väntar på mjöl. Vatten, salt, jäst, olivolja...ligger i degskålen. 
Sen tillsatte jag en blandning av vete-speltvete-havre och majsmjöl. Det var en sån där dag då jag städade skafferiet och mjölsnuttar togs vara på. 

****************



Ja, så kan jag berätta att "Knölen" dog senaste natt och nu har jag en helt annan dator med ett annat Windowsprogram. Jag är uppdaterad till nummer tio från nummer sju och det var egentligen Windows 7 som kraschade. Datorn som så är det inget fel på... Dellen står här i en knut och väntar på andra tider.

Personligen känner jag min nästan kraschad själv just nu. Att lära mig ett nytt program och tro att det ska sitta så där bara...haha...
Till på råge på allt så ska ju portugisiskan bli svenska och bara det har krävt sin man.Jag måste hålla mig till sanningen, för det är Uffe som har fixat det. 

Helst skulle jag bara sätta mig ner som Inge Lööks damer gör och varför inte? Jag tror faktiskt att jag gör det också. Imorgon fortsätter jag "installera" mig  lite mera i Windows 10. 
Tittar nog in till er alla i sinom tid...

Ha det gott alla! 

Kommentarer

femfemman sa…
Verkligen ogenomtänkt med nattarbete bland bostäder. Heja killen! Och heja dej!
Veiken sa…
Vilken bra protest! Jag gillar när folk tar bra saker i egna händer! Dessutom hoppas jag att det leder till tysta nätter och en skön sömn för mannen!
Du kommer snart in i tian. Jag tycker att den är lättare efter ett tag när man kommit in idet. Lycka till!!! Du fixar detta galant! :)


femfemman,

ja, det kan man lugnt säga. Ogenomtänkt är det verkligen. Folk måste ju kunna sova på nätterna! Tack !:)
Veiken,

ja, jag tycker också att det är bra och tufft gjort av killen! Undrar om inte de får sova nu på nätterna. Det brukar hjälpa att säga till, vet om hur det var här på gränden när de jobbade till midnatt på andra sidan på bygget i första början. Det tog en vändning när folk sade till.
Jag hoppas att tian och jag snart blir goda vänner. Jag har vissa svårigheter att ta mig in och kommentera hos en del som har worldpress ännu men jag gissar att det ska lösa sig, det också. Tack ! :)
Heja killen som tagit med sig sängen ut på gatan i protest. Aha, då trodde jag rätt att dropparna som syntes var olivolja. Grattis till Anna som hade helt rätt!
Och grattis till ny dator och lycka till med nya operativsystemet. Inte alltid helt lätt med allt nytt som kommer vid uppgraderingar.
Ha det gott!
Anita, de fyra blomsterhaven,

ja, heja killen säger jag också. Jag gillar den här typen av civil olydnad! Du hade helt rätt vad gäller olivoljan :).
Tack, det är ett nytt äventyr det här att sätta sig in i alla detaljer och komponenter, dessutom på portugisiska till en viss del ännu, trots att jag har lyckats med makens hjälp att få bloggen på svenska. Men det tar sig sakta mak.
Tack detsamma!
Karin sa…
Jag hann inte riktigt med på gissningstävlan, men jag vet i alla fall vad du har bakat: städlimpa. Så kallar i alla fall vi i familjen det vi bakar av vad vi hittar i skafferiet av olika mjölsorter, frön, nötter och sånt. Brukar bli väldigt gott!

Lycka till med uppdateringen och heja, heja Arlindo Andrade! Att inte få sova är ren tortyr!
Karin,

ibland går det mera undan än ibland. Städlimpa, exakt så är det.
Ja, det brukar bli ovanligt gott och när man vill göra om konceptet fungerar det inte alls. En gångslimpa...
Tack! Ja, sova bör man ...
Märtha sa…
Alltså jobba och bullra hela natten, flera nätter i rad? Hur kan man komma på något sådant? Vem ger tillstånd? Att det jobbas på motorvägar i Finland nattetid är en helt annan sak, räkna närbelägna husen längs motorvägen här i trakten, till exempel.... Uppskattar mannen till 1000%!!!
Märtha,

ja, just det! Så görs det, eller har gjorts,nu har jag inte sett någonting i nyheterna längre om den här saken. Civil olydnad av det här slaget är mycket värt. Jag uppskattar honom lika mycket som du Märtha!
Lite som när de pålade 100 meter från vår bostad för några somrar sedan. De skulle bygga om skolan intill vårt bostadsområde och av naturliga skäl skedde det på sommaren, under vår semester så klart.
Några sovmorgnar blev det inte under de fyra veckorna, men en hel del svordomar.
Stefan Karlsson,
jag kan tänka mig att luften var tjock de där fyra veckorna. Osis, kan man verkligen kalla det och det glömmer ni nog aldrig bort. Den semestern!
Nämen så kul att jag gissat rätt! Tack för buketten :) Med tanke på vad du jobbat med och vad du gillar att göra så la jag min gissning där. Undrar om det skulle göra någon skillnad här om jag la mig på en solsäng på vägen som leder till grannen, som har en hund som skäller hela nätterna.. Heja, hoppas det ger resultat vad gäller mannen på solsängen!
znogge sa…
Det var verkligen en tydlig protest får man säga men nog är det skäligt att vilja sova på natten.
Hoppas att tekniken ska fungera som planerat nu!
Anna i Portugal,

grattis! Jag kan tänka mig att du räknade ut det med tanke på allt det du redan skriver om min person.
Du kan väl testa att lägga dig på en solsäng och se vad som händer? Kanske hunden kommer och lägger sig bredvid dig?
Jag vet inte hur det har gått för bonden ännu...kanske han fortfarande sover där på nätterna? :)
Znogge,

ja, det kan man lugnt säga. Det går inte att ta miste på den protesten alls.
Inte ännu, jag har en hel del småsaker att få ordning på, viktiga sådana. Jag kan inte kommentera inne hos dig och de andra som har WordPress, väntar på respons från dem om det hela...vi har prövat allt känns det som. Tack!
Paula sa…
Degspad minsann, och den frågan ska en finnkäring som inte bakat i hela sitt liv begripa sig på! Jag ljuger lite, för några rieskor har det blivit i unga år, men inte ens då tyckte jag att det var kul. Jag blir lätt hysterisk över att ha "kletiga" fingrar nämligen...
Då är denna uteliggare mycket skojsigare att läsa om, han borde ju få tapperhetsmedalj! Lite orolig blir jag då han ju inte syns där på sin säng, kan han inte bli överkörd på kuppen?
Paula,

ja, just det, finaste finnkäringen! Degspad...
Den här käringen klarar av att ha kletiga händer, tack och lov :)
Undrar om han inte får en tapperhetsmedalj av de närboende i alla fall.
Han har säkert klarat livhanken skulle jag tro, annars hade det hörts vida omkring i massmedia.
åsa sa…
Ett vi taget vad vi haver bröd 👍 ungefär samma lika fast tvärtom när jag gör pizza 😅
Att börja om på nytt vare sig det är en dator eller en mobil kräver ett tålamod i första hand och sedan gärna en fungerande hjärna 😜 jag skulle starta upp min Fitbit- aktivitetsklocka - och det tog faktiskt ett par dar innan jag kom på vad konfigurera betydde ☺️
Gillar den där bondens stillsamma protest, sånt otyg att hålla på och leva om mitt i natten när människor behöver sova.
åsa,

ungefär samma även för en pizza. Tänker mig att snart göra sådan också, längesen nu.
Tålamod har jag inte så mycket av, bara korta stunder, lite i taget. Vet inte om hjärnan fungerar på annat sätt hos mig men du har så rätt, det gäller att veta vad allt betyder också som man ombeds att göra när man startar upp det ena och det andra. Ibland är det bra att sova på saken och att vakna med ett svar.
Jag gillar också bondens initiativ, att visa sitt missnöje på. Man ska få sova på nätterna när man har arbete att gå till på dagarna.

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio