"Knölen" och jag

På något sätt så hankar vi oss fram Knölen Dell och jag, än så länge. 

Vi knäpper på och stänger av båda två nu för tiden. Tidigare var det Knölen som stängde av och liksom kastade ut mig men nu är det mera jämställt på något sätt. Nu gör vi det ömsesidigt, jag stänger av själv och Knölen knäpper på fast mitt i natten. Sen stänger den av sig igen och knäpper på. Den kan inte bestämma sig verkar det som.

Knölen är alert längre tider nu än tidigare, den håller ut så jag oftast hinner få iväg ett mejl eller ett blogginlägg skrivet. Viktigt är att jag är snabb att spara ner det skrivna dock, annars får jag dikta om alltihopa. Men givetvis så måste det till en ny och pålitligare dator. Givetvis. Jag har fått veta av min hulde make att jag måste tänka efter vad jag vill ha. Milda limpa, det är nästan värre än att ha en Knöl som stänger av och knäpper på. Men jag får väl lägga mina små grå i arbete. Under tiden knölar vi på Knölen och jag. 


Eftersom det är som det är så ställer jag till med en liten fråga:  "Vad är det? Ja, vad tror ni gott folk?" Den som vet får äran, något annat pris delas inte ut...Imorgon ges det rätta svaret. Om Knölen så vill förstås 😉


Glad måndag önskas er alla! 

Kommentarer

åsa sa…
Något fett, typ smör i någon vätska som liknar mjölk är min vilda gissning.
Nu får jag väl se om denna kommentar oxå försvinner 😅
En ny dator är inte det lättaste att välja… det finns för många valmöjligheter.
åsa,

kommentaren finns kvar än så länge ;)
Tack för svaret, du är på rätt väg, det bränns som man brukar säga.
Nej, det är ingen enkel match detta med datorer, men så länge Knölen håller sig så här så har vi tid på oss att fundera lite hit och dit.
Paula sa…
Säger som Åsa, något fettdrypande är dropparna, kanske en kopp välling med smöröga? Det lät ju faktiskt riktigt smakligt, en period drack jag ofta välling, tänk så nyttigt.
Jag har skjutit upp mitt datorproblem, fick ju tag på en kille som var en fena på datorer, han kom hem till mig i sundborn och rensade hela skiten. Och sedan dess går den som klockan. Men, jag inser att det bara är en tidsfråga. En bärbar laptop lär det bli sen, onödig plats i mitt minimala med ett databord, tangentbord, bildskärm, och hårddisk. Men jag hoppas det dröjer, helst till efter sommaren. Trivs så väldigt bra med min gamla kompis.
Kram från pörtet
Paula,

tack för din gissning, både du och Åsa är på rätt väg ! :)
Vi jobbar på för fullt med att försöka ersätta Knölen..men för tillfället är Knölen väldigt samarbetsvillig, kastar ut mig bara någon gång nu och då men återkommer själv rätt snabbt. Nyckfullt är det men...
Det blir ingen bärbar här, vi har funderat på det men jag har ju redan alla attiraljer i bra skick som behövs så det vore onödigt att skräpa en ny skärm, nytt tangentbord etc. Lycka till med din dator och att den lyder dig länge än.
Det är just det, man blir ju ett team på något sätt och börjar trivas tillsammans.
Kram från gränden!
femfemman sa…
Ser mer ut som en deg. Eller degig klump. En levande deg, som släpper ut fettdroppar. Får du ta en del och baka med....eller tillåter den inte det? Knepig varelse... eller organism...
femfemman,

du är på brännbar mark så att säga, du med! Imorgon kommer svaret! Tack för att du deltar i gissningsleken!
Lisbet sa…
Tack, tack!!! Ja, så roligt med de små. Väntar på morgondagens "värmebölja" då är det fröken som går segrande ur den dagens batalj :) Jag tror att det är en slags rot, minns inte vad det heter, men brödrot, juuri på finska. Helt tomt i huvudet vad det heter.
kram
Lisbet,

:) jag kan tänka mig det, att det är roligt med de små och den allra nyaste småttingen också.
:), imorgon berättar jag "sanningen" som ni alla är och nosar på...
Kram
BP sa…
Hahaha! Så din dator heter "Knölen". Min heter "Lenin". Den är bara två år gammal, så jag hoppas att den håller i minst tre år till. Att hålla i cirka 10 år som de gamla stationära datorerna gjorde kan vi ju glömma, tyvärr.
Hoppas att Knölen håller i och ut tills du skaffat en ny dator.

Ja, vad är det på bilden? Aptitligt ser det ju inte ut direkt. Men de feta "ögonen" bildar en snygg konstellation. Mjölk med smör kanske...
BP,

Lenin, haha...Knölen fick sitt namn för någon dag sedan då den började knöla till det. Märkligt nog så skärpte den sig genast men fortfarande kastar vi ut och in på varandra, turvis..
Knölen vet om att det kommer en ny så småningom när vi har sonderat läget vad gäller datorer. Det kan vara bra att inte köpa den allra första bästa utan att ja, verkligen sondera..

Hmmmm, imorgon får du veta vad de feta ögonen är för något. Tack för din gissning BP!
Eländig burk att knöla till det! Hoppas du kommer på vad du vill ha och att ni snabbt får leverans, eller om ni hämtar i butik direkt. Kanske vätskan är degvätska du inte blandat ihop riktigt än? Måndagskram :)
Anna i Portugal,

ja, eländes eländiga Knölen! Men den håller ihop ännu men lite hipp som happ...
Vi sonderar för fullt, jämför och tar reda på.
Imorgon får du veta mera om fotot! Måndagskram! :)
Znogge sa…
Det är så irriterande när tekniken inte fungerar som den ska. Det låter som om Knölen har gjort sitt och det är dags för en ny och pålitligare dator.
Något fett i annan vätska är det enda jag kan tänka mig kanske ett degspad eller liknande…
Sov gott nu!
Lillan Kind sa…
Haha det låter som att du och Krölen har uppnått något slags samförstånd, dess egensinnighet till trots. Knölen är ett roligt namn. Själv vill jag inte ens berätta vad min gamla dator får heta ibland när den trilskas. Jag skulle gärna vilja ha en ny dator, men det får vänta.
Utifrån mina personliga erfarenheter så gissar jag att du har doppat en smörgås i hett te med mjölk, så att smöret har smält :)

Ha det så bra!
Vad jobbigt att datorn strular för dig! Det första jag tänker är att du gjort egen buljong.
Låter jobbigt med Knölen och dessvärre låter det ju som det är dags för ett byte.
För övrigt tycker jag det liknar olivolja i varm mjölk så det får bli min gissning!
Ha en bra dag!
wiper sa…
Kul skrivet detta med knölen ;) som jag antar är datorn ;)

Ser ut som mjölk med smör som lagt sig ovanpå men det är säkert fel

Ha nu en skön tisdag
Kramar!
Gunnel sa…
Har absolut ingen aning. Kan det var något åt surdegshållet? Blir spännande att få läsa svaret. Ha det bra.
Annika sa…
Ser ut som mjölk med smör i ... MEN så lätt är det nog icke, haha.
Ska bli kul att se vad det är sen!

Så jobbigt med strulande datorer. DE bara SKA funka.
Vet du, min Macbook Pro har i år tio år på nacken. Otroligt va. So far, soooo good ... ta i trä och allt det där ...
Men det är den bästa dator jag har haft. Jag hoppas den håller ett tag till. Får dock alltid ha den ikopplad för batteriet är inte det bästa numera.
Men ja, den är super.


Kramar!
Hej alla som har kommenterat, jag skriver svar här ! Knölen gav upp i natt, men en annan dator är på gång! Jag återkommer om någon dag!❤/
Karinkram !
Znogge, Lillan Kind, Hannas Krypin, Anita, Wiper, Gunnel och Annika,

Tack alla för era gissningar och kommentarer, nu har jag kommit så långt på mitt nya datoräventyr att jag kan kommentera här igen. Som ni kanske redan har sett så skrev jag redan i kommentaren här innan om Knölen. Nu är en ny dator på plats och ett nytt program och jag är som en ung flicka på skolbänken igen ;). Det kommer att ta lite tid innan jag känner mig hemma här hos mig själv igen!

Ditte sa…
Ibland blir det med datorer som med vänskap. Man går åt olika håll. Men hoppas nu på att det blir en ny vänskap i en ny dator.
Vad gäller bilden så kanske en åländsk pannkaka är på gång.
Kram
Ditte,

datorer är ju lite så beskaffade, helt rätt. Mitt i allt så säger de hej på dej du och tack för tiden som var. Utan förvarning, så där bara. Men jag har en ny vän nu som jag försöker komma överens med :) En HP som jag har döpt till Graca av förekommen anledning.
Nej, jag gav svaret i följande inlägg, Anna i Portugal har helt rätt, det är degspad gjort på vatten, jäst, salt och olivolja. Sen lade jag i mjöl av olika slag. Ibland händer det att det blir en ålandspannkaka också . Någon gång nu och då när jag vill marknadsföra Åland.
Hoppas det går bra för dig i din rehabilitering, att kryckorna snart får lämnas bort.
Kram och lycka till Ditte!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio