Avslappnat

Det är inget ovanligt alls för min del att jag ger mig själv kontraorder och gör helt om när jag har planerat att göra någonting speciellt. Så också idag. Jag har mycket att berätta och visa foton på, bl.a. en konstutställning som vi oförhappandes råkade titta in på men också "Före och efter" samt lite till som har hänt i vår vardag. 

Medan jag förbereder de inläggen, vilket jag inser att jag måste göra om inläggen ska bli hyfsat bra, så visar jag foton  från sommaren som har gått och som ser avslappnat sköna ut. Jag har samlat på mig några sådana och hittade dem när jag städade fotoarkivet förra veckan.

Så håll till godo 😊 


Längs strandpromenaden från Camara de Lobos mot Funchal hade ett par bara lagt sig ner för att vila. Där låg de. Gångare gick tätt förbi dem  åt båda hållen utan att de tog någon som helst notis av dem, av oss. 


    Kanske det var en kompis till dem som låg lite längre bort från dem längs strandpromenaden?


   När solen skiner är livet skönt om man är en ödla


    Att sparka av sig skorna och lägga sig i en hängmatta ser mycket skönt ut


   Utfläkt och avslappnad. Ord är överflödiga


Troligen slappnade sandalernas ägare av i vattnet vid Praia Formosa, när vi hade vägarna förbi på midsommardagen i år. 


De diskuterade, det syntes på håll. Hon låg och solade, han satt och solade tillika som han byggde stentorn på hennes knä.


   En försäljare har tagit ner skylten en stund och lagt sig ner för att sova...


    Det är bara fotsulorna som inte har blivit bruna som pepparkakor...

    


En avslutande bild från "hemma på gränden" för ett par dagar sedan. Armeringsjärnstransportören väntar på att få lasta av och under tiden passar han på att ta det lilla lugna. Han ägnar sin stilla stund åt att plippa på telefonen. Detsamma gör en annan arbetare en liten bit ifrån. 

Det gäller att ta vara på stunderna

Ha en bra dag alla!

                                        Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Tove sa…
Jammen se här ja, säger jag högt när jag tittar in efter kommentaren igår. Verkligen avslappnad och det där med att ändra på planeringen är av godo. Mässingen där; total, visste den att du fotade må jag ändå fråga? Nåja, fotandet är fritt och en kanonbild är det!
Men allra mest så fängslades jag av den första bilden!! Ansikten och hela kroppar ser jag i de vackra stenarna som naturen skulpterat!
Nu har jag glömt vad jag skulle svara på din svarskommentar från igår :) men något av det jag tänkte på var att jag har det fantastisk här i Karlstad. Det blev som jag tänkte och lite till. I den tidsepoken jag nu är inne i är det det bästa jag gjort, faktisk åt äventyret framtiden hållet för mig med :-) Att jag bor vid innanhavet Vänern, Skutberget med klippor dit Svalan Shoppingen tar mig och Klarävlven rinnande runt om är som pricken över i. Landkrabba som jag är.
Vår kontakt är ju nästan inget numera, jag har inte FB längre, bloggar inte och Instagram har inte du där jag lägger ut bilder och händelser.
Hej igen o ha det :-)
Tove,

avslappnat ja. Faktum är att det som ser totalt ut som helnaket inte är det. Hon bär stringtrosor och hon låg helt öppet i promenadsvägsnivå, många gick förbi och många fotade med sina mobilkameror. Hon visste inte att just jag fotade men hon visste helt säkert att många gjorde det. Jag tror hon ville bli fotad, annars skulle hon ha lagt sig någon helt annanstans i skymundan. Jag ser egentligen ingen skillnad på att fota en nästan naken människa i jämförelse med dem som har kläder på. :)
Jag är glad för din skull Tove, att det blev som du tänkte det och lite till på det. Härligt att läsa. Du har mycket att njuta av där du bor.
Jag har inte heller Fb längre, bara för de allra närmaste, dock messenger kvar, Instagram har jag aldrig varit på, så det är stort sett här på bloggen jag finns.
Ha det och hej igen! :)
Tove sa…
Säkerligen villig till att fotas och string är ju ett plagg mini👌
Tove,

jag gissar det och hon är som sagt inte naken ens. Hon bär string! :)
Gött att se att folk tar sig en stund för avslappning oavsett var de befinner sig. Att det bara är att "stänga butiken" och bara vara en stund. Det hade inte funkat i Sverige tänker jag :)

Gunnel sa…
Här var det många härligt avslappnande sommarfoton. Det känns så länge sen nu. Det där med att göra helt om marsch i planeringen är något som låter välbekant. Kanske inte så lätt för andra i ens närhet att hänga med i svängarna, men jag känner själv att jag mår bra av det. Ha en avslappnad och skön tisdag.
Anna i Portugal,

ja, det är skönt att se folk slappna av så totalt som de gör, var än de är.
Här ser man rätt ofta att man tar ner "skylten" för en stunds vila. Jag börjar lära mig...:) att göra detsamma.
Gunnel,

ja, sommarfoton är de allihopa utom den med lastbilschauffören som har lagt upp fötterna en stund. Här är det fortfarande sommar även om många klär sig höstligt igen så snart skolorna börjar.
Jag är lite kontramanöversmänniska hela jag. Ofta blir det väldigt bra av att göra som stunden säger.
Tack och tack detsamma!
Annika sa…
Vilka roliga bilder, fnissade till flera gånger.
Hängmattan på balkonen är så härlig, klar mysfaktor där. Ser ut som en väldigt trevlig balkong överlag.
Tjejen som solar i string, klart avslappnat.
Läderhuden på den solande mannen ... nope, nope and NOPE!! Ser ju det här också, ffa söderut.
Avslappnat och bra balans med stenarna på knät också, bra staplat likaså :-D
Kramar från mig!!
Anki sa…
här har du verkligen haft ögonen öppna! Roliga bilder på avslappnade situationer!
Härligt!
Annika,

tack! ;) Det var det som var meningen, det ska vara roligt att leva.
Hängmattan är min egen favorit, önskar att jag hade en sådan; kanske det blir en sådan längre fram. Måste bara få palmerna planterade ;)
Läderhuden uuh, säger jag också. Ser inte alls sunt och friskt ut.
Kramar till dig!
Anki,

de flesta bilderna togs på samma promenad under midsommardagen i år. Folk låg som platta sillar lite överallt och bara var. Vi vandrade...:)
Tack!
Guldkryckan sa…
Hängmatta är ju superbt att vila i, någon gång får jag väl köpa in en att ha i vardagsrummet. ;)
Fint att ha en sommar att se tillbaka på i bild åtminstone.


SV: Bara att gratulera, ett liv utan magsjuka emellanåt är nog få förunnat.
Toppen ju.

Ha nu en fin kväll.
Veiken sa…
Jag satt med ett stort leende över hela ansiktet när jag tittade på dina sommarbilder! Så på pricken och verkligen påpassligt tagna bilder!
Det är sommar på riktigt! Rlax koppla av helt enkelt!
Ha det gott
Guldkryckan,
du sade det! Man kan ju ha en inne också. :)

Sommaren ska man suga på som om det vore en karamell.
Tack! Ja, jag vet att det är få förunnat att inte ha haft magsjuka. Dagen efter har jag varit någon gång, men däremot inte någonsin haft magsjuka. Men ibland var det bra att säga att man hade magsjuka för att få vara hemma från skolan ;). Ett litet hår av hin har jag nog haft och troligen också har ännu.
Ha detsamma!
LillaSyster sa…
Oj, vilka avslappnande människor du sprungit på under sommaren.
Är det siesta så är det....
Ha en bra kväll!
Veiken,

tack!
Sommar är sommar och alla kastar sig ner där de kan när möjlighet ges.
Ha det gott du med!
Härliga bilder.
Vi i Sverige får vänta åtta månader innan vi kan slappna av på stranden eller i hängmattan.
Märtha sa…
Härliga bilder! Och det gäller att ha öga för situationerna också... Just nu känns de där bilderna som verkligt långt borta, här har varit ruskigt idag, och vi har rätt så låg innetemperatur ännu. Håller på och lär mig att klä på mig inomhus. Ute rör jag ju på mig och fryser inte, men inne sitter jag ofta alltför stilla... Men gör nu utearbeten när det regnar, nää-ä...
BP sa…
Vilket helt underbart inlägg! Det visade återigen vilken fantastisk mammarazzi du är. Herreguuuuu vilka "fynd":-)
Sedan kan jag berätta för dig att jag fick "leta" en bra stund efter de två personer i första bilden. Det enda jag såg var en bautastor stenbebis till höger.
Som du ser är det inget fel på min fantasi heller;-)
LillaSyster,

antagligen har det med att göra att de flesta fotona är tagna på midsommardagen i år ;). En gissning bara, vädret var underbart dessutom.
Ha en fin kväll du med!
Stefan,

tack!
Här kan vi fortfarande vara totalt avslappnade på stranden och i hängmattan, solstolen etc. Vintern kommer nog men aldrig som hemma i Norden.
Märtha,

tack!
Jag kan förstå att det känns långt borta det här, fortfarande har vi skön sommar här.
Drag någonting riktigt varmt och skönt runt dig, yllesockorna på och så drömmer du dig hit samt glömmer bort regnet utanför.
BP,

tack! :)
Midsommardagen är en bra dag att vara mammarazzi på. Då kan man fynda! :)
Det är absolut inte något fel alls på din fantasi. På fantasi lever man länge : )
Nu måste jag se om jag ser din stenbebis...
Karin sa…
Underbart slappt tema med så många kongeniala bilder! Men de där fotsulorna ... Det hjälper inte hur länge han solar dem. De blir aldrig bruna, för det blir inte handflator och fotsulor. Never, ever.
Karin,

tack! javisst, så är det ju. De förblir vita de där fotsulorna och handflatorna. Inget pigment där inte.
Ditte sa…
Skönt med dessa härligt avslappnande bilder! Och du har verkligen fångat sköna stämningar, "ställningar", detaljer och miljöer i dina bilder.
Mycket humor här! Och bilder från hur det kan vara i er stad.
Kram
Susjos sa…
Åh, nu längtar jag tillbaka till sommaren!!!!
Härliga bilder!
Ha det gott.
Kram
Ditte,

tack för det! En hel del har fastnat av stämningar, ställningar och liknande.
Kram
Susjos,

jag kan förstå det. Själv inser jag att vi fortfarande har sommar och har svårt att förstå att ni har höst högre upp i Europa. Men här har många klätt sig i höstkläder, trots värmen som är mellan 25-30grader varje dag. Så snart skolorna börjar så ...och julen är i full gång i många affärer.
Ha det gott- kram!
Paula sa…
Underbara sommarminnen! Så fint fångat i ögonblicken! Gubben som sover i solen under presenningen, påminner om när jag vaknade i tält som kompisar haft ner under natten, känslan av tälttyg i nyllet...
Viktigt för vissa att bli brun mest överallt, även mellan skinkorna...hängmattor är inte mina vänner, om jag lyckas kravla mig ner i en så lyckas jag inte kravla mig ur dem...
Ödlorna på Madeira gillas skarpt! Ögonblicksbilder när de är som bäst visade av en duktig mamarazzi
Paula,

Tack!
det där med tält kan vara nog så festligt. Jag har ett särskilt minne av ett tältäventyr. Får nog ta det någon gång om jag har fotona kvar.
Lyckas man ta sig ner i en hängmatta så är det inget problem att ta sig ur. Lätt som en plätt, bara svänga lite ovarsamt så ligger man under den. :)
Tack igen säger mamarazzin !

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio