Vi gick förbi


 Vi gick förbi och råkade titta upp. Sen brast vi ut i skratt.
 (Någon, två trappor upp och med liten balkong, har humor)


 "Vaffor gör de på detta viset"? Det är första gången vi har sett att man längs en gränd har ställt ut vattendunkar vid varje grind.  Det här är i slutet av gränden, det fanns flera flaskor där. Förslag på varför? Jag har inget säkert svar men det kan ju vara roligt att spåna lite... 


    Alla sätt är bra förutom de dåliga. Det gäller att ha fantasi och att ta vara på 


                       Blompinnen är av det stadigare slaget


    En annan fason på samma tema (återvinning) 

 
    Paus i musicerandet. Instrumenten vilar ...
    Dom med fötter vilar de också. 

    Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Vattendunkar används i vår by för att förhindra katter och hundar att pinka just där. De gillar tydligen inte att kissa på plastdunkar... Älskar statyn och att en liksom "tager vad en haver" i trädgården :)
Anna i Portugal,

Aha, då var vi på rätt spår. Men vi var närmare tanken om att skölja upp efter djuren och kom på att det fungerar inte särskilt bra med en vattendunk.
Vilken fiffig idé egentligen. Tack!
Ja, statyn är underbar och på det stället fick den dubbel mening.
Bloggblad sa…
Vilken grej att komma på det! Vår son har fått in ovanligt många flugor i sin lägenhet, han googlade fram att flugor inte gillar gurka, så nu har han prövat att sova med gurka bredvid sängen. (Och så har han städat grundligt i alla vrår... det kanske var bra att han fick in flugor?)
Ama de casa sa…
Såna vattenburkar har dom även här. Tydligen är dom till för att hindra hundar och katter att kissa överallt...
Bloggblad,

ja, lite erfarenhet måste de ha fångat upp någonstans ifrån, just på den gränden. Vi har aldrig sett det tidigare här, trots att vi "grändar" på rätt så ofta. Jag ska kanske göra detsamma jag också, vi har ett antal hundar och katter här som lägger sina revir titt som tätt...
Ja, ibland är det riktigt bra att få in flugor. Ska dock se till att jag har gurka hemma jag också utifall att det behövs ;)
Ama de casa,

så bra att jag lade ut den där bilden, för nu får jag en förklaring...måste samla på mig vattenburkar jag också och lägga ut ett gäng nattetid så får jag se vad som händer ;). Nu blev jag lite busig mitt i allt.
BP sa…
Hahaha - vad gäller balkongen alltså. Love it! Vattenflaskorna är troligen till för turister som inte har eget vatten med sig - det är min gissning.
Amas förklaring förstår jag inte. Hur hindrar man katter/hundar att kissa överallt genom att sätta upp PET-flaskor? Är det meningen att de ska ta flaskorna för träd eller...
Gillar även den "alternativa" takterrassen - hahaha:-)
Ditte sa…
Skrattade också när jag såg den lilla balkongen med statyn. Varför inte? Vad gäller vattendunkarna brukar man i Spanien sätta ut dem för man inte vill att katter och hundar ska kissa. Såg att andra också gett detta svar. De gillar inte plasten.
Kul att se vad man kan använda och till vad. Endast fantasin begränsar. Och återvinning kan ju vara av många varianter.
Kram!
Trevligt att vandra med.


Susjos sa…
Verkligen kul med statyn där på balkongen! Och du har fått svar på varför plastdunkarna står där de står, smart! Ha det gott!
Kram
BP,

ja man kan inte annat än älska den statyn! :)
Tror inte att det är för turisterna, de hittar inte dit knappt, långt bakom ära och redlighet ;) Och bara på den lilla gränden, ingen annanstans.
Uppriktigt sagt så förstår jag inte heller vitsen med vattenflaskorna och förklaringen men även Anna i Portugal berättar att man gör det i hennes by också för att djuren inte ska sätta upp benet och kissa där. Tror att jag måste börja forska i det hela, lägga ut burkar här på gränden där vi bor och se om det har någon verkan? ;) Har man inte bekymmer så skaffar man sig som det heter.
Ditte,

ja, visst är det komiskt, så såg vi det i alla fall. Visar rumpan åt "publiken".
Se där, en till som har förklaring på vattendunkarna. Undrar om det verkligen hjälper men när två länder säger det så...
Såg hur en hund kissade på vår soptunna idag, av plast..och jag har mina dubier, men kanske det är just vattendunkar de inte gillar?

Fantasifull återvinning är alltid kul.

Kram!
Trevligt att vandra med.
Susjos,

rumpan är kul, utan minsta tvivel. Vi skrattade gott.
Ja, jag har fått svar men likväl så undrar jag om det "har på sig", att det verkligen stämmer, att det kanske bara är en skröna av något slag och att folket på gränden där vi gick har hört att man gör så i Portugal(mainland) och i Spanien. Fast forskning pågår nu, haha..

Kram!
wiper sa…
Det såg nästan ut som ett spöke på balkongen ;). Dom kanske sätter ut flaskor så folk som blir törstiga får sig lite att dricka. Långsökt men en gissning i alla fall.

Bordet ser ut som ett runt rivjärn ;). Där var det verkligen återvinning. Härlig bild på gitarrerna. Kul att dom har underhållning i utemiljön där. Här ekar det tomt. Inget är som det brukade vara efter corona

Härligt inlägg som vanligt

Ha en skön onsdag
kram från Malin

Anki sa…
Tänk så mycket trevligt ni går förbi! Gillar statyn på balkongen - och det där med vattenflaskorna fick en för mig oväntad förklaring!
Återvinning / återanvändande är alltid bra!
Ha en fin onsdag!
Wiper-Malin,

en fin staty med rumpan bak :)
Nej, dunkarna är inte till för att ge turisterna att dricka. Dunkarna står där hela tiden och vattnet är inte särskilt aptitligt och i de kvarteren rör det sig inte turister, gränden ligger långt borta från turistområdena och det var enbart på den korta gränden som man hade vattendunkar utplacerade. Det är nog som flera här i kommentarsfältet har sagt, att man har lagt ut dem vid grindarna för att hundar inte ska kissa där. Det lär vara en myt men tror man tillräckligt mycket så...:) En förklaring fick jag som är känd också på internet av många andra som rör sig i bl.a Spanien, men folk har sett hundar kissa på dunkarna också..
Men nu vet vi i alla fall vad det handlar om. Sen är frågan om det fungerar.

En tvättrumma kan man använda till mycket o till också till ett terrassbord.

Ha detsamma du med Malin! <3
Anki,

här får vi trevlig "ögonmat" varje dag :)
Ja, detta med dunkarna var en nyhet även för mig men det lär vara en myt som folk tror på men som inte ger det önskade resultatet som förväntas. Hundar kissar även på vattendunkar om de känner för det har jag läst mig fram till på Internet och svar som har givits på liknande frågor som jag ställde.

Återvinning är både bra och många gånger också riktigt kul!
Ha detsamma du med!
Paula Merio sa…
Vilken söt rumpa, men den tillhör alltså inte dig??
Det låter nästan lite för lätt att slippa kattkiss genom att ställa ut flaskor. Kissar de inte mellan flaskorna då om de inte gillar plast? Men om det funkar är det en mycket billig och enkel metod att slippa urinstänk...
Kramen
Paula,

jag är förstås lite blyg av mig så jag ville inte skriva att rumpan är min ;), förstår du väl? Haha
Jag tror inte på det heller, det är för lätt på något sätt men om man tror tillräckligt mycket så kanske det fungerar ändå? Här kissar både hundar och katter på plastsoptunnorna men det kanske ska vara just en vattendunke för att det ska fungera? Enligt källor på Internet så fungerar det inte, det lär vara en myt som far runt i bygderna...
Nå, jag har fått en förklaring på fenomenet i alla fall.
Kramen till dig med!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio