Monge

Under några dagar har det franska krigsfartyget Monge legat i Funchals hamn.  Bilden ovan är inte jag upphovet till utan fotografen heter Mike Wilkinson.

Under sen eftermiddag/tidig kväll på onsdag gick hon ut, till en början med hjälp av bogserbåt innan hon gick för helt egen maskin/maskiner. Uj så stor hon är och vilka "trattar" hon har. Om ni vill veta mera om vad hon egentligen håller på med så klicka på länken Monge. Det finns hur mycket som helst att läsa om Monge och hennes "syskon", som tycks vara ubåtar. 

    Ca en timme senare såg vi henne stäva västerut ....

Det är märkligt med sådana här ting på de stora haven. De är fascinerande men också skrämmande. Det bästa vore ju om de inte alls skulle behövas men så enkel är inte livsekvationen. ( Tusans Putin och alla andra likasinnade skitstövlar. Anamma och anfäkta som en viss kapten Haddock säger.)  

På katthotellet brydde de sig inte det minsta om Monge. De var helt utslagna, de mjuka pälsklingarna, nattsuddarna. Det tar på att hålla koll på allt i kvarteren nedanför oss. zzzzz....

Ha en skön fredag alla! 

Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Ama de casa sa…
Det såg mysigt ut där på katthotellet :-)
Ama de casa,

det är ett riktigt myshotell det där:)
Älskar att få se fartygen som besöker er. Monga är onekligen en fräck syn, men håller med, väldans obehagligt att de ens ska behöva finnas. Sötnosarna sover sött :D
Anna i Portugal,

tack! Jag ska bli lite bättre på att föreviga dem. Märker att jag har blivit lite hemmablind redan.
Sötnosarna var urtrötta, orkade knappt titta upp trots att jag pratade med dem.
BP sa…
Monge är mäktig! Skulle inte tacka nej till en guidad tur inuti henne om man säger så. Vi hade också några bautastora båtar från USA på olika ställen i Stockholm för några veckor sedan. Det var visst ett NATO-manöver eller nåt sånt...
Fantastiskt fina bilder på en mäktig båt.
BP,

ja, nog är Monge mäktig alltid och jag skulle absolut inte tacka nej att få gå ombord och få veta mera på plats. Tack BP!
Annika sa…
Monge ser lite läskig ut. HUA.
MEN cool är hon ändå. Skulle mer än gärna gå ombord.
WOW vad intressant att se ett sådant fartyg. GILLAR!!!
Mäktig, måste läsa om henne.

Kramar och ha en trevlig helg!
Annika,

du är inne! Wow!
Cool är namnet. Det finns mycket att läsa om henne!

Kramar till dig också !
Trevlig helg!
Lena i Wales sa…
Fantastiskt hur dessa enorma skepp kan flyta och går att manövrera.
Trevlig helg!
Lena i Wales,

jag kan bara hålla med om att det är fantastiskt.
Tack detsamma!
Musikanta sa…
Jag tänker bara på hur lätt det är att sänka ett sådant här stort fartyg med de nya hemska missilerna. Sen spelar det ingen roll hur många trattar ett sådant fartyg har...
Håller helt med dig om det som du skriver om en viss potentat. Konstigt att inte folk i Ryssland gör uppror?
Kram från Ingrid
Ditte sa…
Intressant fartyg! Har läst om det tidigare och läste nu via din länk. Och vi vet ju inte alls kapaciteten som troligen är mycket större än vad som ens finns att läsa. Har varit ombord på liknande fartyg i Frankrike med min pappa i i slutet av 1990-taleti Normandie och det var väldigt intressant. Otroligt att de kan flyta.
Katthotellet ser trevligt ut och jag förstår att det är välbesökt.
Fint at det finns.
Kram
Susjos sa…
Håller med Kapten Haddock! Den värld vi lever i nu...man blir tokig över att vi människor måste kriga, galet är bara förnamnet!!

Däremot njuter jag sååå av katthotellet....saknar en kisse här hemma, men en kissa ska kunna vara ute.

Ha en fortsatt fin helg!
Musikanta,

skrämmande lätt! Ruggigt i kubik. Det är hemskt att bara tänka på det.
Merparten av det ryska folket tror på det Putin säger, de är inte ens medvetna om verkligheten och de som gör uppror fängslas eller har flytt landet.
Kram till dig med Ingrid!
Ditte,
du har förmodligen rätt, knappast lägger de ut hur stor kapaciteten är i verkligheten. Bärytan är tillräckligt stor men visst känns det märkligt att så stora tunga saker kan flyta. De sjunker säkert rätt snabbt också om det går hål i dem.

Katterna på hotellet verkar väldigt hemtama där, trots att det går folk förbi där hela tiden. De har det bra.
Kram
Susjos,

vi är nog haddockska både du och jag och många till. Obegripligt är det att man inte kan diskutera sig fram till bra lösningar för alla och envar. Makten är farlig när den smyger sig in i hjärnan på folk. Usch, jag ryser.

En katt ska kunna gå ut, jag håller med dig. Vi har valt bort katt vi också just nu. Här finns många katter, men ingen är riktigt hemmakatt, bara ett litet fåtal. De ska känna trygghet.

Ha detsamma du med!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio