CR7

Jag blev påmind om fotbollskillen som är född här på Madeira när vi vandrade längs Strandpromenaden och fick se en av de försäljare som brukar finnas där nästan alla dagar.  Egentligen så är det BP, som påminde mig redan tidigare om Cristiano Ronaldo, men så blev jag påmind om påminnelsen så nu är det dags att skriva något också. Jodå, jag vet att han, CR7 är härifrån; det går liksom inte att komma undan den vetskapen.


Det var tydligen en sådan dag då det var inspektion av försäljarna. Deras tillstånd att sälja skulle visas upp. Vi hörde på långt håll att det nästan höll på att bli krig; här är de inte tysta av sig när de är upprörda, det kan ni lita på. Då rinner det portugisiska sinnet till ordentligt så det hörs långa vägar och det var förstås den dispyten som fick mig att titta åt sidan där vi vandrade fram. Tydligen hade försäljaren glömt sitt intyg hemma och läste luslagen för inspektören som ville se det.  


Jaha ja, vad har allt det här med Cristiano Ronaldo att göra då? Jamen det ser ni väl? Om inte så är ni ena riktiga blindstyren för att säga det på ren åländska. 

Kepsen på huvudet och t-skjortan talar sitt tydliga språk. Så  här går många klädda på den här ön, stolta som tuppar över att ha en egen fotbollsstjärna som är på toppennivå, högre än Pico Ruivo. Allra minst. Var och varannan unge går också omkring med CR7 på ryggen. Till och med jag har funderat på om jag också skulle göra det men han får tänka om den gode Cristiano och göra t-skjortorna lite vidare runt halsen. Lite kvinnligare. Sen så..

Hur det gick för försäljaren? Troligen hur bra som helst, han står där säkert nästa gång vi går där. Vi känner igen varandra efter alla våra år som vi har besökt Madeira. Mitt i ilskan såg han glad ut och hälsade :). Sen fortsatte han vara arg på inspektörn.  Det var inte läge att köpa något av honom den dagen; de måste få ordning på "papiren" först. Ser ni att han har en kniv i handen? Gullgubbe!😊 ( nejdå, det var inte så allvarligt som det ser ut; han höll på att skära av snören när "kriget" bröt ut)


Vi gick bara några meter bort från stridstuppen (tjänstemannen var lugn och lågmäld) och så var vi framme vid Ronaldos museum. Tänk att ha ett eget museum när man är så ung som han är. (Född 1985) Ett välbesökt sådant också (Jag erkänner, vi har inte varit in dit ännu). Framför museet ser man baksidan av himself  som staty. Klickar ni på länken till Ronaldos museum så får ni se framsidan av fotbollsstjärnan samt en hel del till. 

  (Det finns en staty av honom på flygplatsen också som jag aldrig har sett trots att jag har varit där varje gång jag har rest till och från Madeira. Men jag vet att det har varit mycket skriverier om den. Den liknade honom inte alls har jag förstått och skulptören fick bakläxa. Det är bara att googla för den intresserade)


Vi hade vårt mål ställt mot Lido och tog vägen förbi Ronaldos sommarstuga, där vi går rätt ofta när vi går åt det hållet. Just det, så kan sommarstugor också se ut. Jadå, vi har sett både herr och fru Ronaldo på en av balkongerna någon gång. 


    Där har de bra utsikt mot Pestana CR7- hotellet där museet också är inrymt. 

    

Som sagt, han finns överallt i den här "byn". Det går inte att gå förbi honom, han hänger lite här och lite där.

Detta den här gången om CR7. 

Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Karin sa…
Åh, CR7! Jag brukar säga att det var jag som upptäckte honom, men det är det ingen som håller med mig om. Men när han bara var 17 eller 18 år och spelade för Manchester United noterade jag honom och sa tills sambon:
"Kolla vilken duktig kille".
"Det får vi väl se" sa sambon och det fick vi ju.
Fast ... enda skälet till att jag lade märke till Ronaldo var ju att han var lika snygg som min son, och rätt lik honom dessutom.
Karin,

självklart så är det ju du som har upptäckt honom. Ingen kan ju veta med säkerhet vem som gjorde det eller hur? Stå på dig, ge dig inte!
Man ser sin son i andras söner, det där känner jag igen och själv har man den snyggaste av dem alla. En enkel ekvation säger en annan mamma som tycker att hennes son liknar väldigt mycket på Zinedine Zidane.
Ama de casa sa…
CR kan jag förstå, men var kommer 7-an ifrån?

I Torrevieja går det också runt inspektörer/poliser och kollar tillstånden för dom som säljer på marknaderna. Sen finns det en himla massa "tjuvsäljare" som polisen brukar jaga nere på strandpromenaderna. Måste vara en väldigt stressig tillvaro att sälja utan tillstånd...

Ha en fin start på helgen!
Ama de casa,

Sjuan är för att han alltid har nummer sju på fotbollsskjortan. :)

Lika är det här, de gör sina raider för att få bort dem som inte har tillstånd och stundtals är de riktigt många. Djungeltelegrafen fungerar bra, kommer det inspektörer från ena ändan av strandpromenaden så kan man se hur de i andra ändan får samtal och i snabba ryck plockar ihop sitt och kastar sig på bussen som går förbi.
Den här mannen har tillstånd, han har stått där i många år och vi har sett att han har visat sitt papper. Tydligen hade han glömt det hemma den här gången och blev upprörd för att de inte trodde på honom.Vilket jag tror att de gör men ska man ha ett papper att visa upp så ska man.

Ha detsamma du med!
Annika sa…
ÅÅÅ ja, världens bästa fotbollsspelare! Klart han är legend på ön!!
En storhet bland storheter. SNYGG också för att bara plussa på, haha.
Nej, men det är kul att han kommer just från Madeira.
Kan tänka mig att temperamenten är heta hos dig.

Karin ha en finfin helg.
Kramar från ett grått och regnigt Reston!
Ditte sa…
Klart att Maderia är stolta över C.R. Med all rätt. Har sett statyn på flygplatsen men man ser inte alls att det är den person som det är tänkt. Synd!
Vet att jag har ett barnbarn som gärna vill åka med oss till madeira och titta in på museet.Kanske blir det vid tillfälle.
Trist att mannen hade missat att ta med sitt tillstånd men situationen verkade lösa sig. Hoppas på det.
Ha det fint och tack för fin info och trevlig runda.
Kram


Annika,

ja, han är visst rankad till det Cristiano.
En levande legend är han absolut.
Mycket positivt finns att säga om honom. Jag ska luska ut lite mera vad tiden lider. Han vet nog att han är snygg, haha.
Han är född här i Funchal, under väldigt fattiga förhållanden, så därför är det roligt att det går bra för honom.
Här finns det krut, det kan du lita på men lika fort som de tuttar eld så är de som ett milt sommarregn. Det växlar snabbt här. Det passar mig som hand i handske.

Ha detsamma Annika i regn och i sol hela helgen!
Kramar!


Ditte,

Med all rätt ska Madeira vara stolt över sin son.
Kan du tänka dig, jag har varit där så många gånger och har inte ens tänkt på statyn, än mindre sett den. Jag måste ha förträngt den helt enkelt.
Den blev utskrattad och hånad, så mycket vet jag och skulptören fick göra om den men jag är inte säker på att C.R var nöjd ändå. Den lär inte alls likna på honom.
Förhoppningsvis så kommer ni hit alla tre eller fyra och tittar på museet och en hel del till förutom att träffa oss. <3
Jodå, det löste sig förstås. Jag gissar att mannen har slappnat av lite grann. Alla vet ju att han står där och att han gjort så i flera år redan och att han har tillstånd. Men han måste visa papper. Tjänstemännen är nitiska ibland, vilket är helt rätt. De ska ju göra sitt jobb.
Men det här är som att vara hemma på Åland, blir man arg på någon så säger man till. Sen är det över...
Ha det fint du med, ni med!
Kramar
BP sa…
Tusen tack för länken och CR7-inlägget. Mycket ny info måste jag säga. Innan hade jag bara sett hans staty, men hade ingen aning om hotellet än mindre om de "lilla charmiga" sommarhuset. Tycker det är rätt kul på något sätt att han "investerar" sina miljarder på ön där han är född.
Så då väntar jag bara på att du leker mammarazzi och fångar Herr och Fru Ronaldo plus alla barn på balkongen. Han spelar ju för Manchester United just nu, och Premier League är ju nästan färdigspelad. Då lär han och familjen nog spendera sommarlovet på Madeira.
BP,

Han lär ha investerat i en klinik också men desto mera vet jag inte just nu, därför ska jag vara mammarazzi och ta reda på mera när tillfälle ges.
Han flyger hit i sitt privatplan med jämna mellanrum har jag förstått. :)
Han är rätt så inkognito när han kommer hem, folk lämnar honom ifred har man talat om för mig.
Paula Merio sa…
Visst är det helt otroligt hur stolta invånarna är när orten/staden har en kändisson eller dotter. Oavsett om det är fotbollsspelare, skådis. sångare eller annan eminent person. Och självklart skulle jag också skryta om jag hade någon att skryta med....
Paula,

ja, visst är det så. Så är det överallt. Skryter gör man, absolut och känner sig stolt.
Du har ju dig själv Paula och Daniel förstås! <3
Totalt ointresserad av fotboll (vilket ju är lite lustigt eftersom jag verkligen gillar sport). Men fotbollen har inte fastnat. Men ändå känner jag så klart till CR7, går inte att missa nånstans i världen tror jag. Och jo, Madeira ska absolut vara stolta och det är ju ett fint varumärke att kunna stoltsera med.
Anna i Portugal,

jag är inte särskilt intresserad jag heller av fotboll trots att jag är intresserad av sport. Men fastnar jag framför en match så kan jag hänga med med relativt stort intresse, har jag märkt. Men det finns annat som hägrar innan jag sätter mig ner och tittar självmant på en fotbollsmatch.
Stoltheten över C.R. här är väldigt djupt rotad och som du själv skriver, han är ett mycket fint varumärke, som faktiskt drar in rätt mycket pengar till ön.
wiper sa…
Trots att jag aldrig tittar på fotboll så vet jag ändå vem Ronaldo är men inte att han kom därifrån. Härligt skrivet och så mycket att se på genom dina fina bilder. Det är som resereportage och man blir sugen på att åka dit. Häftigt med ett eget museum över denna fotbollsspelare. Det var ingen dålig sommarstuga han hade för det ser ju ut som ett helt boningshus för många personer.

Utsikten är verkligen magisk. Förstår att han är avbildad lite överallt och som du visar på t-shirts

Ha nu en härlig lördag i paradiset

kramar från Malin

Wiper-Malin,

jag tror att man inte kan undvika att veta vem Ronaldo är. Han syns och har synts så ofta i olika sammanhang när det gäller sportnyheter så det är snudd på omöjligt att missa honom.
Det är förstås ett helt boningshus som han har köpt för att ha som sommarstuga. Han bor inte här annars, bara när han kommer hem till ön nu och då. Däremot har jag förstått om ryktena talar sanning att han mor och hans syster bor i stugan. Dessutom finns det tjänstepersonal. De syns rätt ofta när de är där och städar och sköter om allting.
Det är rätt självklart att man nyttjar möjligheten att göra lite slantar på "sonen" från Madeira.
Ha det fint du med i ditt paradis!
Kramar!
Ronaldo är en fantastisk fotbollsspelare men jag gillar inte hans attityd. Hoppas att det ordnade sig för säljaren och hans papper. Jobbigt när man missat att tag med sig pappret.
Hannas krypin,

ja, han är en fantastisk spelare. Jag kan hålla med dig om attityden.
Det ordnade sig helt säkert. Inget tvivel om den saken. Jag ska gå dit till honom någon dag och hälsa på, kanske köpa något.

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio