Det blev ett väldigt långt steg.....

 Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Från det första steget till det andra har det tagit tid minsann och faktum är att också det här lilla avstampet bara blir som en liten fjärt i rymden tills nästa steg tas någon gång längre fram. Jag får bara inte till det ännu även om den goda viljan finns.

                                           


Det finns många orsaker, ingen direkt otrevlig sådan men byråkratin tar sin tid när det handlar om att flytta utomlands för permanent boende. Kvarnarna mal långsamt trots att vinden här kan vara rätt häftig. Men inte bara här mals det långsamt utan också i Finland, vårt hemland. Kanske ännu långsammare där än här trots att det digitala livet fungerar bättre där än här. Jag ska inte tråka ut någon vad gäller det byråkratiska livet, jag kommer till det längre fram med glimten i ögat. Men byråkrati tar tid, energi och så vidare...Nu är vi i alla fall helt i hamnen vad gäller tillstånd att bo här, skatteverket och sjukvården. Vi fortsätter betala skatt till Finland men det finns avtal mellan länderna som  måste följas innan allt sitter där det ska sitta. Nu sitter det.👌 

                                            
                                         

                                           

Det har tagit sin tid och energin och lusten att skriva har fått stå pall. Jag har tittat in på min fb-sida desto mera men den är snart ett minne blott. Jag håller på att avveckla den helt och hållet, stannar kvar där endast för några grupper jag förmedlar foton till och för mina allra närmaste, käraste. Jag ska skriva mera blogg istället och så har jag ett roligt skrivjobb på gång som ska få ta lång tid för att bli bra. Kanske jag berättar lite nu och då om det projektet när jag väl har kommit igång att skriva blogg ordentligt igen. 

                             

                                            

                                          

Det här är bara en liten "mellanrapport" innan jag tar nästa stora kliv för att återkomma igen. Det blir paus igen, pga. att vi ska renovera det sista i vår lägenhet och då måste vi tillfälligt ta oss in på hotell. Imorgon bitti den 10:de drar hantverkare in här och vi drar ut. Det fina i den här kråksången, pausen, är att jag kommer att få tid att besöka era bloggar som jag brukar läsa, så snart, nu under januari är jag plötsligt där och knackar på. Jag ser framemot det, lita på det. 

Jag gissar att vi ses här igen i början av februari. 

Ha det bra alla!

Kommentarer

em sa…
Jag hoppas mälden blir god!
och önskar er allt gott på det nya året!
Margaretha
Så roligt att se ett livstecken från dig. Jag väntar med nyfikenhet att sen få följa dig här. Redan får du mig att längta så till Madeira. Minns ännu när vi reste dit den ända gång vi varit där. Jag träffade en bekant och berättade att vi skulle åka till Madeira då sa han att Madeira lär ju vara så nära himmelriket man kan komma. Ha,ha,ha ja det får du bekräfta eller dementera sen. Ha det gott, tror ni kommer att må bra där. Här är just nu 22-.
Gunnel sa…
Så härligt med en liten mellanrapport. jag förstår att du har mycket att berätta när du kommer igång med bloggandet igen. Det ser jag fram emot med spänning. Ni får ha det så bra.
Karin sa…
Heja dig och kämpa på. Det är ju tyvärr så det är med flyttar mellan länder. Och, som du skriver, byråkratin är omfattande och snårig också i hemlandet. Jag minns hur vi brukade klaga på krångelbyråkrati när jag bodde i Östafrika och senare i USA. Men sedan, när jag flyttade hem till Sverige efter några år, då var det minst lika krångligt. Synd att det inte fanns bloggar på den tiden, för några av turerna var absolut finfint bloggvirke
Anonym sa…
Se där ja, där dyker du upp i långsamma steg där det byråkratiska också får en viss betydelse. Drabbade mig för några år sedan, men en liten droppe i det stora havet jämfört med ert kan jag tänka.
Fin symbol med den där blomman som lagt sig; nya blommor växer fram också.
FB lämnade jag i höstas. Har Instagramkonto och delar lite där. Bloggeri ligger fortfarande nere. Läsandet av andras också i stort sätt. Allt har ju sin tid.
Har haft ett par egna skrivprojekt under det gångna året, de är nu avslutade och den personliga behållningen gav utdelning; Få tag i var en är på den vägen.
Var en än går så är en där läste jag nånstans om att vara på livsvägen.
Nu rundar jag två år i min nya stad och det är på plats och mycket finns kvar att utforska. Jag är hemma här och gör några rötter.

Kul med livstecken från dig och jag önskar fortsatt lycka till med livet i nya landet, bloggskriveri och skrivjobb låter bra, det passar dig Karin!
Allt gott och hälsa Uffe!
Kram åt er båda hälsar Tove som i kommentarsfältet får bli anonym :-)

Musikanta sa…
Roligt att se dig här på bloggen igen. Jag kan tänka mig att det är mycket krångel med allting när man flyttar utomlands. Jobbigt också när ens hem renoveras. (Vi åkte till Kina för många år sen när vårt kök+matrum gjordes om helt och hållet. Det var färdigt när vi kom hem :-).
Jag önskar er allt gott för det nya året 2022.
Ingrid
wiper sa…
Jag visste inte att ni flyttat dit permanent. Jag trodde ni bara var på en lång semester. Då är det mycket att stå i när det gäller allt. Vad skönt att det viktigaste är klart i alla fall. Det låter spännande det du har framför dig och jag tycker ni är modiga. Ta det lugnt för vi finns kvar här.

Ha nu en fin dag
kram från Malin
Annika sa…
Blev så glad när jag hörde att du skrivit igen. Förstår ju, och minns ju själv, hur mkt om och men det är då man bryter land.
Längtar tills din blogg sätter igång igen, du är ju en av mina verkliga favoriter sedan länge.
Själv drog jag igång min idag efter ett nästan 4 veckors långt jullov.

FB, I hear you.
INTE min grej heller. Orkar på min höjd med ett "like" där.
Är enbart där just pga grupper. Inget annat. Har helt lessnat på att lägga ut ngt själv längre.
Instagram däremot är ett trevligt medium. Hint hint!!
DÄR kan du gå med, snabbt och kUL!!


Kramar i massor från mig!!
Ditte sa…
Så roligt att läsa ditt inlägg. Har tittat in här nu och då för att se om det kommit något nytt. Och så idag såg jag att det fanns . Härligt. Har läst högt för Bosse, även det förra inlägget. Vi skrattade där gott åt att ni kanske var på väg till Trobergshemmet.
Så spännande att ni bytt ö. Från en fina Åland ö till fina Maderira.
Förstår att det varit och ären hel del praktiska saker att stå i och ta tag i.
Vi önskar er det allra bästa.
Ser fram emot nästa inlägg.
Kramar
Ama de casa sa…
Spännande med flytten! Jag förstår att byråkratin kräver sitt, har ju varit där själv när vi flyttade permanent till Spanien. Språkförbistringar gör inte saken lättare det heller, men det brukar ordna sig.
Kul att du är tillbaks på bloggen!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...