Vi vänder blad

 Kanske man kan kalla det så när man ändrar på livet ? Att man vänder blad?

Vi har tagit ner Pettas-skylten, sänt in en anmälan till Handelsregistret och andra myndigheter om att vi lägger ner vår verksamhet och så har vi ändrat adress, fastän vi bor här ännu på papper. Så kan det bli, om än tillfälligt.

Vi har inte sålt vår fastighet ännu men det rör på sig i kulisserna och det låter vi vår eminenta mäklare James på Lyyski Fastigheter sköta om på bästa sätt.  I sinom tid så sitter allt där det ska sitta. Allt har som bekant sin tid.  Nej, snälla, jag tänker inte svara på frågor om den saken ännu så länge det inte är klappat och klart till fullo. Liksom vi får ge oss till tåls så får ni som är nyfikna på vad som händer också göra det.😐 Jag tror att ni alla förstår det.

 Men jag vill berätta att vi är på väg och att vi beger oss ut på ett nytt äventyr i livet.

 

Innan vi tar taxi härifrån så skruvar vi ner vår dörrskylt. Den ska givetvis med på äventyret som jag  kommer att berätta mera om längre fram när vi är i Äventyret.  Kanske närmare jul, kanske tidigare, allt beroende på hur vi får wifi och allt det digitala på plats i den nya bostaden. 

Taxi ? Ja, vi äger varken båt eller bilar längre, vilket är nästan sant, Virtanen, den lilla gröna Toyotan, åkte härifrån igår för att säljas.

Vi är fria som fåglarna. Det finns både taxi och buss dit vi beger oss . Ja, mycket goda kommunikationsmöjligheter, bättre än på många andra ställen.

 

En liten skylt till, åker med i bagaget.

Den lilla kylskåpsmagneten som jag fick av Uffe kvällen innan vi gifte oss för snart 21 år sedan är ett måste.

Den släpper jag inte. Vi tog varandra i hand och vi hoppade, vi vågade då och vi har fortsatt med att våga och tänker göra det igen och igen. 

Tillsvidare får bloggen heta Pettasblogg, kanske att den alltid får göra det, jag har inte bestämt någonting om den saken ännu. Vi får se vad som poppar upp i min hjärna längre fram.Vi får se om eventuella nya ägare till Skoltomten vill ha namnet Pettas kvar, mycket beror på så mycket och många runt omkring oss. Då blir Pettasblogg i såfall omdöpt om inte förr.

 

 

 

Ni får ursäkta mig alla ni som har givit så fina kommentarer under sommaren, trots min frånvaro här på bloggen. Jag brukar svara och vill också göra det. Jag ska bättra mig, det ska bli en ändring på den saken så snart jag bara kan sätta mig ner och skriva igen, vara lite mera normal än jag har varit på ett längre tag. Det här året går till historien för vår del, en lång parentes som kunde räcka till en hel bok 😊 Kanske det blir en sådan mitt i allt eller en blogg av parentesen. Som vanligt är jag full av idéer.   

Jag längtar efter skrivandet och läsandet,  men som livet har varit och är just nu så får allt detta vänta ett tag till. Nästa gång jag tittar in här  så bor vi på ett annat ställe. Tills dess önskar jag er alla det bästa av livet, god hälsa och ett gott humör! 

Copyright: Karin Eklund, på väg till Äventyret tillsammans med Uffe

 

Kommentarer

Karin sa…
Oooolidligt spännande – vilken cliffhanger!
Hipp hipp hipp och visst ska en vända blad, jag har gjort det några gånger om än i mindre skala. Sören K´s ord är till för att omsättas i praktiken när det är tid för det :-)
Lykke på ferden
ut i verden
den venter så på
å få
möte dere to som de kanskje sett för
som nå setter skiltet (skylten) på annen (annan) dör (dörr)

Livsamatören Tove :-)
Mian sa…
Jag har en gissning...
Karin,
tack! Jag kommer att lätta på den ooootroliga spänningen/ det där blev ju lite kul mitt i allt/ låt oss säga det oootroliga spännandet så snart jag kan och ta er med på nya äventyr.
Tove,

ja, du om någon har vänt blad, det vet jag. Vi bläddrar på så gott vi kan eller hur?
Tack för dina ord!
Mian,

jag kan nästan se gissningsbubblan över ditt huvud och det ser verkligen ut som att du gissar rätt :)
Märtha sa…
Du fyller läsarnas liv med spänning! Tänk, i dagarna är det prick ett år sen vi var och hälsade på hos er! Få se om det blir någon fler gång, och på vilket ställe! Här gnor vi bara på som förr, jag "vände blad" i och med att jag flyttade hit, sålde mitt gamla ställe 2012. Var där igår och hälsade på och är bara nöjd, nöjd, nöjd... Min förra egendom är väl förvaltad. Hoppas det blir så med er skola/ert café också!! (och serveringskorgarna...) Kram!!
Märtha,
ett helt år! Så tiden rinner iväg och så mycket som hinner hända på vägen. Hoppas att ni hittar hit igen även om vi inte finns här, utan några andra istället.
Livet är som en bok, man vänder blad titt som tätt även om det kan ta rätt många år emellan. Men vad är tiden? Ingenting annat än en siffra.
Det finns en serveringskorg kvar! :) Men det finns många många i grossistens lager. Kram!
Taina sa…
Oj så spännande! Tänk att vi skrev ett inlägg på samma dag. Vi planerar också på ett nytt kapitel inom snar framtid. "Dödstädar" så mycket jag kan. Önskar er all lycka på ert nya äventyr och vi "ses" i cybervärlden framöver hoppas jag.
Taina! Jag har dödstädat i månader och det tycks kunna hållas på hur länge som helst. Nu tar vi i alla fall paus och far till nästa ställe där vi ska bygga upp vårt nya äventyr. Önskar er detsamma. Jadå vi ses i cybervärlden igen längre fram
Aaa sa…
Lycka till! Blir spännande att se vart ni hamnar!
Unknown sa…
Den äventyr är verkligen värde att hoppa på o är så glad att jag har förmågan att följa på plats... att våga är att utvecklas,livet passerar så snabbt så man måste ta chansen när den kommer. Lycka till med allt ses snart. Kramar på er.
Maija sa…
Väntar med spänning på kommande uppdateringar. För min del är det lite vemodigt att ni flyttar. Brukar ju ägna både en och annan tanke åt er när jag passerar på vägen. Önskar er hjärtlig lycka till på de nya äventyren.
Tack!
Vi ses snart
Kramar till er också
Maija!
Tack!
Vi har rekommenderat dem som visar mycket seriöst intresse att ta kontakt med er på Äppelö angående det ekologiska.
Lycka till!
Humlan sa…
Så spännande att våga ta steget ut i det okända! Det blir roligt att se var ni sätter ner era fötter och sätter upp er dörrskylt.
Lycka till!
Humlan,
Det är spännande lita på det.
Ska dela med mig så snart jag kan
Tack!
Anki sa…
Ser med spänning fram emot lösningen ...
Önskar er allt gott.
Lycka till!
Anki,
Tack och tack detsamma !
Är så nyfiken på ditt/ert nuvarande liv. Tittar in till dig när vi har allt på plats på nya stället.
Gunnel sa…
Så roligt med ett livstecken från dig här på bloggen! Det ska bli spännande att få läsa om era nya planer och var ni tänler bo. Ha det så gott båda två. Kram
Gunnel,
Long time...
Så snart det är möjligt så visar jag mig här både läsande o skrivande.
Ha detsamma ni också. Kram
IBE sa…
Jaa, har en del tankar om var ni ska slå er ner, med tanke på tidigare aktiviteter, kanske jag har fel, det får jag veta i sinom tid.
hälsar Inga-Britt Ekblad
Dina aningar blir snart bekräftade Inga-britt!
Ditte sa…
Härligt att våga ta steget och jag önskar er lycka till och det allra bästa.
Väntar med spänning på "vart ni är på väg". Tänkte på er i juli när Bosse och jag i augusti var ett par dagar i Mariehamn.
Ha det så bra ni kan.
Kram
Radka sa…
I am getting excited about your new venture, good luck with whatever you are up to! xx
Annika sa…
Jag vet ju jag *visslar oskyldig*
HIHI!!!
Ser fram emot det nya med spänning.
OCH nu är jag också tillbaka i Bloglandia efter lååååångt sommaruppehåll.
Kramar från mig i allt du går igenom nu!!
Ditte,

Så nära är man ibland och ändå långt ifrån. Vi ses här så småningom igen.
Ha detsamma ni också!
Kramar
Radka,
Thank you for all good wishes! ××
Annika,
Tack för kramarna som kommer i fördubblad mängd flygandes över havet till dig.
Nu går vi igenom både du och jag men på olika sätt. Tänker på dig!
Musikanta sa…
Jag vill bara saga Lycka till till det nya äventyret. Och hälsa din Uffe också!
Kramar från Ingrid
Bloggblad sa…
Jag tror också att jag har förstått via facebook. Jag är såååå van att vänta. ser fram emot bilder på nya livet.
Anonym sa…
TACK Ingrid!

Uffe hälsar tillbaka!
Kramar!
Bloggblad,
Du har förstått. Nu har vi tagit steget ut och landat på Madeira. Så snart jag har fått en dator att sätta mig ner vid så blir det blogg o bilder.tar lite tid ännu
Paula Merio sa…
Jag förstod vart det skulle bära av, tycker ni har gjort ett bra val. Och om valen är bra eller ej brukar man ändock veta först i efterhand. Viktigast är att det känns bra, nu, och det har jag förstått att det gör. Så lycka till er turturduvor, jag längtar till både ord och bilder från nya livet
Biggeros sa…
Så spännande min vän. Man måste våga för att gå vidare här i livet. Jag hoppas att jag får följa med din bloggresa och när allt faller på plats till slut.
All lycka och jag följer fortfarande med dig på FB
Kram
Småskuret sa…
Så himla kul och modigt av er! Och så rätt att följa sin dröm. Önskar er all lycka!
wiper sa…
Att vända blad stämmer ju precis. Det kommer nog att bli bra för saker händer i livet och man måste ta sig vidare och det blir nya äventyr. Jag har själv vänt blad massor av gånger och då får man uppleva saker. Förstår ändå att det kan vara sorgligt att lägga ner ert fina café men minnena finns kvar

Vilka fina skyltar du visar upp. Härligt att du tittade in och talade om vad som händer

Jag önskar er båda lycka till med allt du/ni företar er.

Stor varm kram
från Malin
byblixtra sa…
Så spännande!
Tittade bara in här av en slump och ser att du har börjat skriva igen. Jag återkommer på besök. :-)
Bosse Lidén sa…
Stort LYCKA TILL med ert nya blad i livet. Kom att tänka på när vi flyttade till Gotland och jag hade en bloggtävling där de skulle gissa vart vi skulle flytta.
Kram, Bosse
lifeblog sa…
LYCKA TILL!
Har äntligen vågat mig på att blogga igen.
Ha det gott.

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...