3 mm


    3 mm regn och spännande molnformationer fick vi i går kväll...


    Eller rättare sagt så kom hälften av de tre millimetrarna först och sedan resten under natten då
    vi hade somnat till Tors hammarslag i söder


   Äntligen får vi säga och känna tacksamhet för. Nu är det åter varmt och kladdigt, solen skiner, men
   en första början är gjord att bryta högsommarhettan. Ett åskväder måste nog ytterligare till innan
   vi får en s.k. normal sommarvärme igen.  Men vilken lyx att ha regnvatten att vattna tomater
   och gurkor med idag. De småskrattar så det nästan hörs i växthusen...Ah, himmelskt vatten!

 
   Andra glada är vinbergssnäckorna som visade sig på gången i morse.
   De har varit "borta" sedan midsommar, då ett litet regn föll .
   Fördelen med torkan är att mördarsniglarna inte har visat sig alls, så nu får jag räkna med bråk..
   Eller rättare sagt,de får göra det, för jag har vässat saxen. Ikväll blir det en rejäl omgång som
   väntar dem om de bara vågar visa sig. Huvuden ska ryka!

  Ha det gott alla! Ha det vått alla!

  Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska

Kommentarer

Gunnel sa…
Så vacker vinbergssnäckan är. Tjusigt med två olika mönster. Jag hoppas verkligen att jag slipper från mördarsniglarna hela sommaren. Det räcker att torkan fördärvar växterna. Lycka till med jakten.
Ja, vinbergssnäckan är en trevlig kompis. Den blir ljusare ju äldre den blir ( snäckan alltså), så den på bilden är bara ett blåbär ännu. Tack Gunnel, få se hur det går mot natten till. Då brukar de visa sig. Hoppas de har dött torrdöden!
Paula sa…
Här var det ju rent mordiska planer. Klippa itu med saxen, känner redan bilan svischa...närå, men vet du jag har nog aldrig sett en sk. mördarsnigel. Kan det bero på att jag inte har någon trädgård, "ler". Svalkan flyttar sig retfullt framåt dag efter dag, det lovas och lovas men hålls tunt. Nå, november kommer förmodligen att bli en favoritmånad, på med tröjor, sockor, regnjacka, vantar, mössa...längtar...jag vill vara klädd, inte oklädd, haha
Kanske kommer mitt goda humör också flygande tillbaka till mig, just nu är det tämligen ansträngt...En vecka eller två kvar på säsongen?
Haha, Paula, vad gäller mördarsniglarna känner jag ingen som helst medmänsklighet. Fast jag ber dem om ursäkt innan bilan faller...Var glad att du har sluppit mördarsniglarna. De tar över oerhört snabbt och de äter allt och alla, även sina egna döda.
Vi behöver svalka, absolut. Men tillsvidare så är det retfullt. I november ska vi tänka tillbaka till den här tiden och känna oss lyckliga för att vi kan klä på oss ordentligt när höststormarna ylar runt husknutarna. Troligen kommer humöret tillbaka igen när sommarvärmen är förbi. Jag tror så. Ha det bra och håll dig i skuggan, hoppas du har fått en fläkt osv.. :)
Lena i Wales sa…
Har varit i hetta i Sverige och antar att ni har detsamma. Regnet behövs.
Lite mer lagom här i Wales.
Ha en fin helg!
Lisbet sa…
Tänk vad regn och kyla kan få en på bra humör. Nåja, kyla är det ju inte, men mänskligare temperatur. Nästan under 25 i dag på dagen. Fortfarande väldigt hett och kvavt inomhus på nätterna. Men nu på bättre sidan i alla fall.
Ni torde vara i slutet av säsongen nu, eller hur? Visst är det väl skönt att sakta in lite grann.
kram
Så skönt Lena att ni har haft mera lagom. Många länder har verkligen lidit av hetta och torka de senaste månaderna, men nu verkar det svänga åt det mera normala tillståndet igen. Ha en fin söndag!
Lite väderomslag sitter oftast bra, i all synnerhet som det har varit hett långa tider. Det tar på...Ja, vi har en vecka kvar av säsongen. Känns nästan märkligt hur snabbt tiden har runnit iväg. För en vecka sedan kändes det som att jag kunde fortsätta ytterligare någon vecka längre än tanken är men nu känns det rätt bra i alla fall. Det ska bli skönt att sakta in lite grann, absolut. Kram
Musikanta sa…
Underbar bild som header!
Har bara sett en enda mördarsnigel i år. Längtar efter regn men det lär väl inte komma något de närmaste dagarna tyvärr. Idag har det varit lite svalare och jag har känt mig piggare än vanligt. Den här hettan har annars gjort mig helt orkeslös. Men det blir väl svalare så småningom får man hoppas.
Ha det gott önskar Ingrid.
Tack Ingrid!
Förlåt sent svar på din kommentar. Jag är sällan inne på den här sidan just nu men snart, närmare hösten blir det bättring igen.
Ja, värmen har varit väl mycket i sommar, skugga och fläkt har varit ledorden. Det ska komma en topp värme till har jag förstått men sedan blir allt normaliserat igen. Får vi hoppas på.
Ha det gott du med!
Anonym sa…
Jag tog en tur inom här och känner nästan varje millimeter av det blöta. Några sniglar finns ju inte i lägenhetsboendet som jag idkar :-)
Men Snäckan Vinberg gillar jag! samt lite pettabloggläs är inte alls dumt tvärt om :-)
Droppkram!
Tove med känsla! <3
Här finns inte sniglar heller. De visade sig inte de oönskade men däremot kom det lite regn senare och då kom vinbergssnäckorna fram som nu har gått och gömt sig igen.
Droppkram till dig med!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...