Var är det sunda förnuftet?

Det frågade jag mig igår kväll när vi såg på tv-nyheterna, Uffe och jag.

Forskare har nämligen kommit fram till att barn mår bättre
av att röra på sig mera under skoltid.
Minst en timme per dag.
Vidare har forskarna kommit fram till att det inte är bra att skolbarnen
får använda sina Iphones och
I-paddor under lektioner och raster.Men snälla rara.
För att förstå det, behöver man inte var någon större krutuppfinnare.
Det skulle inte ens ha kostat en massa kosing för att få fram resultatet.
Vilken mormor som helst hade kunnat berätta detta helt gratis.
Det finns något som kallas sunt (bond)förnuft.

Milda limpa!
Måste man alltid uppfinna hjulet på nytt?I trädgården är det livat, fastän bilderna ovan ser ut som allt annat än livade.
Rådjuren ligger ofta här i vår sluttning, i vår lilla, lilla skog och tar det lugnt.
Blommorna tittar upp ur jorden och fåglarna dimper ner på den
Just nu är det en evig, härlig rörelse.
Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska

Kommentarer

em sa…
I vissa kretsar är sunt förnuft är en bristvara.
M
Tycks så vara! Ofattbart.
Bloggblad sa…
Det skapar väl arbetstillfällen?
Förmodligen.
Jag råkar själv vara gift med en forskare, som i sin tur säger, att det måste vara en vetenskaplig bevisning bakom det mesta för att det ska räknas. Så en mormors vetskap om livet via det sunda förnuftet duger inte ;). Mon dieu, mormor tar sig för pannan!
Anki sa…
Man slutar aldrig förvånas! Även en farmor förstår detta självklara :)
Mysigt med rådjuren i trädgården ... lämnar de dina blommor i fred eller har du bara "rådjurssäkra" växter? Här käkar de gärna upp mina tulpaner på våren och rosor samt astrar på hösten...
Nej, aldrig! Ja, givetvis förstår en farmor detta självklara också :).
Rådjuren är vårt ständiga sällskap och vi får ha våra blommor ifred men det beror säkert på att vi ger mat åt dem i vårt lilla skogsbryn. Givetvis så nafsar de i sig någonting på vägen dit ibland, men för det mesta går de raka vägen dit. Ibland har någon äppelblom rykt sin kos, mangold i trädgårdslandet som lämnats när allt annat har skördats, kärleksörten går också åt under vinterhalvåret och lite bergenia. Men väldigt lite och inte under sommaren. De går över trädgårdslandet, liksom för att hålla koll på vad jag har odlat. På något sätt har vi en outsagd deal. De vet vad de får äta och inte äta. Än så länge. Vi har några rådjur i flocken som har varit här sedan de föddes, år 2010 och de tycks fostra dem som kommer senare. Vi har tulpaner men de får vara ifred. Rosorna får också vara ifred. Jag är lika förundrad för varje år som går. Men mitt i allt så händer det kanske :)
Anne-Marie sa…
Jag tror att det är något slags “dumhetsvirus" som har spridits över världen.
Vi har sett det vara väldigt utbrett inom skolan (där jag jobbar) den senaste tiden.
Djuren skulle ha mer att säga till om så att mer sunt förnuft kunde få finnas. :)
Vackra domherren och söta ekorren.
Gunnel sa…
Men det måste väl finna både mormödrar och farmödrar som forskar kan man tycka, men de får kanske inga anslag att forska om sånt som rör barn och annat vettigt. Då hade de kanske upptäckt att vissa saker redan är "utforskade". Jag blev så glad när jag kom in till dig och möttes av Kurres pigga ögon. Sen blev det bara bättre och bättre ju längre ner jag tittade. Underbara bilder! Ha en jättefin helg.
Marina sa…
ibland känner jag att jag absolut har valt fel yrke, skulle alltså ha blivit forskare. Eller så kan jag kanske tänka mig att frilansa lite och ta ungefär hälften så mycket betalt för att komma med vissa idéer...;)
Härligt med all rörelse när alla börjar vakna och få lite romantiska känslor såhär på vårkanten.
Det måste nog vara så Anne-Marie! Ett virus av något slag :)
Vi krånglar till livet helt i onödan många gånger. Givetvis så ger det forskarna jobb och vi får en vetenskaplig avhandling på det hela, men lite tårta på tårta känns det verkligen som. Det där vet vi ju ändå!
I det här fallet var forskarna två yngre män som anslaget har gått till och ingen farmor eller mormor med bred livserfarenhet av barn i livets alla skeenden. För att inte tala om vad alla lärare vet och kan i det hela.
Tack Gunnel! Ha en härlig vårhelg du med!
Så har även jag gjort, fastän jag har trivts och trivs.
Det där med att frilansa låter förnuftigt. Lite konkurrensutsättning sitter sällan fel.
Det är en härlig tid just nu och den blir bara härligare och härligare
Jaa du vad månde bliva ,läste idag om amningshalsband ,vi sade att vi klarade oss utan blöjtårtor ,babynest och amningshalsband .Dom borde nog fråga dom äldres råd ,trevlig helg ,Nette
Man kan undra Nette!
Jag antar att det handlar om stark marknadsföring, att någon storproducent ligger bakom och skapar trender när det handlar om amningshalsband, blöjtårtor och liknande.
Ja, vi finns ju fortfarande här och kan berätta, så är det ju!
Trevlig helg önskar jag dig också! <3
Hej! Nu ska jag berätta, när mina barnbarn var små försökte jag någorlunda diskret komma med lite goda råd ibland, tänkte min dotter kunde få lite stöd och hjälp....ack inte, hon blev tvärförbannad och sa att så gjorde man inte längre. Nej och åter nej, alla mina förslag kom på skam. Då beslöt jag mig för att knipa munnen, låta bli att "lägga mig i"...Nu är alla barnbarnen stora och mn dotter, ja hon begriper att man kan lyssna på dem som levt lite längre...Men nog är det konstigt, hur många utredningar gör man inte av helt logiska frågor, utredningar som kostar multum! Men hördu, kom hit för att läsa om rubriken gul, såg den fina tussilagon, men något annat gult hittade jag inte? Bara undrar...Önskar dig en fin påskhelg
Det ligger tydligen i sakens natur att var och en i olika generationer ska komma underfund med hur allt fungerar från egen horisont. Sedan förstår man bättre när man har fått mera livserfarenhet. Jag förstår dig, man kniper fast munnen och låter allt ha sin gång. :)
Många onödiga utredningar har gjorts, men hjulet ska upptäckas på nytt och på nytt och kanhända att man hittar någon ny vinkel i allt det cirkelrunda mitt i allt. Du hittar mitt gula här: http://pettasblogg.blogspot.com/2017/04/gult.html. Jag var tidigt på farten i början av vecka 14. Önskar dig en fin påskhelg med!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...