På begäran
Tzatziki, det vet väl i stort sett alla människor vad det är? Om inte så kan jag berätta att det är den traditionella såsen från Grekland som man kan få serverad som förrätt och som tillbehör till grillade rätter. I vårt hushåll använder vi mycket tzatziki, inte enbart som en smaksättare utan också som ett pålägg på vårt frukostbröd (istället för smör), som en god extra klick på soppan etc. Vi har mera eller mindre blivit tzatziki-beroende. Det hör till att ha tzatziki hemma helt enkelt. Sen är det ju som det är, ett eget recept har vuxit fram under årens lopp och det ska jag dela med mig av i bild och förklaring så gott det går i detta inlägg. Anna i Portugal (Ourique) har varit här på Madeira i två veckors tid och vi har ätit middag och lunch tillsammans några gånger. Anna och Roger, Annas man, blev väldigt förtjusta i min tzatziki så jag lovade att dela med mig av receptet men passar på att slå minst två, kanske flera, flugor i en smäll och delar med mig åt alla som är in...