Skyltsöndag / 405

Bloggvännen BP förvaltar Skyltsöndagstemat. Jag tyckte att jag alldeles nyss skrev inlägg 404 men en hel vecka har faktiskt gått. Så är det, det går undan när man har roligt. 

Mina skyltar för idag är följande. 


Det kom mjöl till bageriet Mariazinha en bit, ca 2km,  ifrån oss. Mariazinha är granne med vårt hål i väggen, Sopronto och ibland sticker vi in till bageriet med tillhörande café och då såg jag mjöltransportören Insular samt brödbilen utanför den öppna dörren.


Jag borde köpa mig ett par lite finare sandaler men tji, just nu säljer man inte sommarskor alls i skoaffärerna här i Funchal. Det är ju vinter, haha...Nå, jag kan vänta till varmare tider. Sapataria Isabelinha har mängder av olika skor men inte just det jag ville ha. 


   Tråkiga jag dök inte in när vi gick förbi Dive in...

   

På håll såg jag att det var 40 meter till Penha de Franca men jag gick inte dit. Jag bara gick och gick och kom liksom aldrig till dörren.


    Samma sak igen, vägarna bar förbi Dona Amélia också.

   

   A Casa do Vizinho då? Nej, nej...Bernini? , nej; vi tog inte ens in på Aparthotel Imperatriz trots...

   

  att de har en så speciell och vacker skylt.

   

   Till Peter Store gick jag in, Uffe väntade utanför. Ut kom jag med ...ingenting. Så kan det också gå.
    

Ni kanske märker den röda tråden i dagens skyltar, förutom i en? Ja, tråden är inte röd som så, utan vit och så med ett blått inslag.  

   De andra som deltar i Skyltsöndagstemat har jag länkat till här nedanför: 


   En skön söndag önskas er alla!

   Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Märtha sa…
Så flitig du är med inlägg nu! Sitter här och småhuttrar, det har varit ner till minus 8 i natt, nu bara -4, men ingen ved inne, så det är bara att kliva iväg ut i den vita kylan och göra dagens motionspass... Observerade du färgen? Tyvärr, is under, inte precis säkert, men bättre än våt grå is...Idag blir det skidskytte och tranbär - skall nu skriva en lättsam artikel om det bäret. Aska och ved först... Må gott i er vinter!
Znogge sa…
Snyggt skyltat och härliga bilder! Lite lustigt att det är vinter hos er med tanke på temperaturerna men man är ju van vid det klimat som råder så klart.
Så ni bor på Madeira. Under två år försökte jag lära mig portugisiska eftersom vår som bodde några år i Brasilien med sin brasilianska flickvän. Det gick så där och när de separerade avbröt jag mina studier. Lika bra det ;-)

Trevlig söndag!
Guldkryckan sa…
Ni har fina vintrar hos er trots att man inte kan köpa sommarskor. ;)
Fint skyltat här, bravo.

Ha en fin söndag.
Älskar mina Ecco sandaler! Snart tar de säkert in lite öppnare skor igen i affärerna. A casa do Vizinho var den finaste av dagens skyltar tycker jag. Kram!
Märtha,

jag är periodare, tror jag. Allt eller intet, ungefär så ;).
Uj, ni fick en vinter som räcker till hos er. Bra med lite ved att bära in. President Koivisto var ivrig ved-motionär och tyckte att den värmde många gånger om från början till slut när askan skulle bäras ut.
Ta broddar på Märtha, bryt i nacken av dig som man säger på Åland. Det är ju så onödigt att göra det.
Här är det också skidskytte bakom mig. Uffe är förkyld och ägnar sin tid åt att skjuta i prick tillsammans med ett helg gäng unga kvinnor som tycks ha det rätt dimmigt vad gäller väderleken. Julia Simon leder för tillfället.
Tranbär, suck. Allt finns inte på den här ön men en får väl vara nöjd ändå. Må gott ni också i er vinter!
Znogge,

tack!
Märkligt nog så känns det att det är vinter också här men på ett helt annat sätt förstås. Luftfuktigheten och hårda vindar påverkar en rejält. Men snart så blir det vår också här igen. Ja, vi bor permanent på Madeira sedan ett och ett halvt år ungefär. Sålde allt vi hade och tog ett litet pick och pack med oss och drog iväg.
Portugisiska är ingen lätt match men pouco, pouco mais a dias...:) Brasilianskan är annorlunda i flera fall än den europeiska portugisiskan och den madeiranska portugisiskan är också nästan som ett språk för sig. Det finns hur många dialektala skillnader som helst men så är det ju med de flesta språk när det kommer till kritan.
Du har säkert en hel del kvar i hjärnkontoret efter dina studier, mitt i allt så...:)
En trevlig söndag önskas!
Guldkryckan,

Du har så rätt så. Somrarna hemma är som vintern är här. Ungefär.
Tack, tack! :)

Ha detsamma!
Anna i Portugal,

jag har också varit rejält Ecco-frälst i många års tid. Jodå, snart så finns det sandaler i parti och minut här igen och allt vintrigt läggs undan. Eller reas ut. Borde tänka lite framåt nu...
Kram!
LillaSyster sa…
Många fina skyltar fick du ihop. Synd att du inte fick tag på nya sandaler -men snart ska du se att vintern är slut och vår/sommarskorna kommer in för försäljning. Ha en bra kväll´!
LillaSyster,

tack! jag är ute efter lite festligare sandaler, de som jag går omkring med har jag tillräckligt av men ibland vill man ju vara lite fin också ;). Jag hittar dem nog vad tiden lider. Är inte orolig alls.
Ha detsamma du med!
BP sa…
Den första bilden är så bra att jag faktiskt fick klura ett tag innan jag läste din text. Bilarna ser ju ut som en - bil alltså. Så coolt!
Skyltar som har en härlig blå bakgrund uppskattas extra mycket här. Undrar om det beror på att det är vinter på riktigt här - ja, i alla fal jämfört med Madeira;-)
Dive In - gärna:-) Den blåa kakelskylten till Imperatriz hotellet är fantastiskt fin.
Peter Store - då tänker jag inte nödvändigtvis på en supermarket utan mera på exempelvis Pelican Selfstorage, sådan "förvaringsghotell" som har blivit så poppis i stor-Stockholm.

En härlig Skyltsöndag! Tusen tack för den och alla länkar:-)
BP,

Tack! :)
Det blev rätt så rena enkla färger i skyltningen för min del idag. Troligen längtar jag efter sådant i vår brokiga värld?
Vi kunde ju dyka in på Dive in tillsammans du och jag?
Peter Store är först och främst engelsmännens supermarket men givetvis får även andra gå in. Men jag har förstått att man hittar det engelska där framom annat .
Tack själv BP!
Ditte sa…
Tack för en riktigt fin skyltpromenad. Och väldigt roligt med färgerna blått och vitt. På olika sätt. Sandaler eller skor är viktiga och hoppas du snart hittar de du söker. Men snart finns det nog mer somriga skor att få tag på. R
Roligt att läsa skyltarna och med den spanska jag kan så kunde jag tyda dem. Riktigt roligt. Att uttala orden hade varit lite klurigare.
Kram och änskar dig en bra start på veckan.
Geddfish ♥ sa…
Det var ett bra tag sen jag kommenterade i din blogg! Jag är sparsam som du vet. Just nu pekfingervalsen på tangenterna.
Snygga skyltar och blått gillas på bilder, de lyser sol och värme!
Kram!
Åke sa…
Va kom du ut från en affär tomhänt :) Peter Store kan man tolka lite snabbt: Peter den store :) Jag gläds även av dina varma omgivande skyltar. Det skiner igenom värme ända hit upp i Norden. Det kan bara bli lite roligt då man ska tolka skyltarna när man inte kan språket. Vi sköter om oss.
KajsaLisa sa…
Skylten i blått kakel gillar jag, men gatlycktan i gjutjärn var snyggast. Kul bild med bil på bil.
Ditte,

tack själv! :)
Du tycker ju om blått, det vet jag ju :).
Det är ingen brådska med mina sandaler ännu men jag brukar vara ute i god tid om jag kan. Jag vill ha lite finare, festligare sandaler i motsats till de jag redan har. Jag är en sandalmänniska.
Det finns likheter mellan språken ja. Uttalet är inte lätt alla gånger däremot.
Tack detsamma- kram!
Geddfish,

jag har full förståelse för det och är enbart glad för att du skriver någonting med pekfingret här hos mig :).
Tack Gerd!
Kram
Åke,

ja, kan du begripa? ;) Vet inte vad som har hänt med mig.
Jag tänkte också helt spontant på Peter den store.
Jag har glömt bort att översätta texten, ska bli bättre på det till nästa söndag. Vi sköter om oss! Absolut!
KajsaLisa,

jag håller med dig om gatlyktan i gjutjärn. Den är snygg som bara den :)
BP sa…
Svar: Sååååå impad jag blev över din kommentar till min Skyltsöndag:-) Stort tack för att du orkade googla Näsbydalsröran och Wagyu köttet. Själv iddes jag inte att kolla röran. <Och det där med svensk Wagyu kött visste jag inte. Trodde det var kött som importerades från Japan.
Stort, stor tack:-)
Kanske en idé att blogga om mat framöver. Du är otroligt kunnig. Jag är nog mest en "ätare". Är inte så noga med att kolla varifrån köttet/fisken etc. kommer. Bara att det är gott.
Med detta sagt så är jag ändå tacksam för din info. Tusen tack:-)
Susjos sa…
Såna tjusiga skyltar du skyltar med idag, tusen tack för dem! Å lite blå himmel och gröna träd också!
Snyggt!
Ha en fin start på veckan!
Kram
BP,

oj, tack för det! Jag är nyfiken på mitt sätt och jag kände till en del redan om köttet men ville gärna ta reda på mera och det finns hur mycket som helst att läsa om högrev av detta slag.
Jag är ganska kunnig men mycket intresserad om vi ska säga något om detta . Vetgirig helt enkelt. Nördig kanske ?;)
Det är viktigt att maten smakar gott, där är vi fullständigt överens BP:
Tack själv för att du gav mig inspirationen!
Susjos,

tack!
Ja, det måste ju kännas fint att få se lite blå himmel och gröna träd. Snart har ni mössöron på björkarna där hemmavid, om ett par tre månader.
Ha detsamma du också!
Kram
christian sa…
Mycket fyndigt det där med röda/vita tråden . . . men jag undrar: VARFÖR besöker du inte nån av alla dessa lovande å lockande etablissemang (restauranger å sånt)? Man får väl unna sig lite . . . ;)
Höjdaren var ju "Peter den store"....men en sak till jag undrar: hur många sådana härliga skyltar finns det kvar för dig att fota? Du måste ju snart gått igenom det mesta....

Ha en fin vecka!
christian,

tack! Där satt den, frågan! :) Jag besöker restauranger nu och då men har nästan aldrig haft kameran med mig. Får råda bot på det ...senast idag var jag ute och åt lunch med ett par vänner .På fredag blir det middag ute, ska försöka ta kameran med mig och föreviga någonting till följande skyltsöndag :)
Oj, jag har nog bara påtat lite grann på lagret av skyltar som finns i den här stan. Jag har bara nuddat vid allt som finns att fota.

Ha detsamma!
Paula sa…
Jag tänkte nog mer på näringsställen än färgerna vitt och blått! Men du Peter Store, vilken märklig hemsida de hade, jag blev inte klok på vad de egentligen marknadsförde. Kakeldrottningen såg lite hunsad ut tycker jag...Dive In var stilren och ganska anspråkslös för att vara en cocktail bar, kanske ett bra sätt att väcka uppmärksamhet på.
Som vanligt var det många fina skyltar hos dig, men ack inga sandaler...Inte såg jag några kängor med broddar heller, trots att det är vinter...
Kram från halk-Sverige
Paula,

Jag måste själv titta in på hemsidan till Peter Store och se vad de håller på med. I affären dit jag var in säljs allt mellan himmel och jord som behövs i matväg ungefär.
Nej, inte några sandaler och kängor med broddar har jag sett ännu :)
Kram från halk-Funchal. Här är det regnvåta gator och trottoarer, faktiskt lite halkiga på sitt sätt.

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio