Skyltsöndag/ 400/ Jubileum

Tadam

Idag fyller Skyltsöndag 400 inlägg! 

Jag personligen har inte varit med från början och inte heller alla gånger men som sådant fyller själva Skyltsöndagstemat som bloggvännen BP förvaltar 400 söndagar i rad. Otroligt men sant. Hurraaa! 

Nu hade jag redan förberett ett jubileumsinlägg med olika skyltar men så händer det ju saker under tiden som tiden går så att säga. Paula gav BP förslaget att alla skulle söka upp någon/några äldre skyltar från tidigare inlägg och i stort sett alla andra som brukar delta hängde på. 

Jag var tveksam till en början, för mitt dilemma är att när jag flyttade till Madeira, så hade jag avslutat en stor del av Pettasblogg som Äventyret framtiden hette tidigare. Jag sparade inte ner särskilt många inlägg som jag har skrivit under en lång räcka av år men så kom jag på att några gamla skyltsöndags-inlägg var arkiverade och från dem har jag nu plockat ett skyltfoto som får vara med och tävla. 

Hela -22 finns på Internet men de är för unga tycker jag själv så det blir det här bidraget från våren 2018 som får hänga med idag på jubileumsdagen:


Vi hamnar på Åland, nämligen i Geta, där vi bodde tidigare. 
Jag hittade mängder av gamla fina tegelstenar i en hög bakom vårt lider. 
Tegelstenarna hade använts i de gamla plåtkaminerna som fanns i huset/den tidigare folkskolan,
som var vårt hem och vår arbetsplats, vårt företag. 
Någon, innan vår tid, kastade ut dem i naturen i slutet av 1960-talet.
Arabia står det på flera stycken av tegelstenarna. 
Jag anlade ett "golv"  av dem, vid ett av växthusen att ha skottkärror och gräsklippare på. 
Senare flyttade alla tegel till Sverige och de finns nu i en trädgård utanför Norrtälje. 
En flyttbar skyltning så att säga men som håller trots att tegelstenarna 
vid det här laget är minst 110 år gamla. 

*********************

Grattis alla Söndagsskyltare dagen till ära! 



De som brukar delta i temat har jag länkat till här: 

Kommentarer

LillaSyster sa…
Vilket snyggt golv till skottkärran och kul att stenarna lever vidare ♡ En perfekt skyltning till jubileet.
LillaSyster,

golvet var urtjusigt och jag steg på det med största andakt. Tänk vad stenar kan hålla genom många år.
Tack! <3
byblixtra sa…
Så snygga tegelstenar och roligt att de återanvändes som golv och som dessutom har fått en ny plats i en trädgård. Är det en offentlig trädgård som man kan besöka? Intressant att det står Arabia på dem, visste inte att de tillverkat tegel men det fick jag veta efter att jag googlat. :-)
Åke sa…
Men oj!!! Detta var läckert. Kul med historien bakom.
Åke sa…
Vackert givetvis :)
byblixtra,

ja, de är så vackra och istället för att ligga i en jordig hög i skogen så fick de ett bättre öde som "plattläggning"/golv i trädgården. Nu finns de i en privat trädgård. Arabia har sysslat med mycket.
Åke,

de är mycket läckra. Jag gillade dem väldigt mycket. Sonen med familj fick ta hand om dem när vi ändå skulle flytta.
Ja det golvet skulle minsann va lite extra. Vackert så det förslår. Grattis till jubiléet som du är med i. Det var då många inlägg men kikar man bakåt blir man snabbt överraskad av de många inläggen.
Lite nyfiken är jag dock också på om ni längtar till Åland någon gång eller har ni det bästa man kan ha där på Madeira? Kanske jag berättat tidigare vad min fysioterapeut sa när vi åkte för länge sen till Madeira? Han sa att Madeira lär vara så nära himmelriket man kan komma.
Hur varmt har ni så här i januari? Vi var nämligen då i mars och ca 20+. Längtar till värmen men stannar ändå hemma för den eskalerande coronan igen. Snöar och blåser här med -7 så bara njutbart om jag sitter framför brasan med stickningen, det tänker jag göra i kväll. Ha det gott.
Geddfish ♥ sa…
Vilket läckert och annorlunda golv⚘️
Kram Gerd
Hantverkarglädje,
jag älskade det där "golvet" och är glad att det får fortsätta glädja på annat håll hos sonen med familj.
Tack!
Nej, vi längtar inte alls tillbaka till Åland, utan tvärtom, längre vi är här mera känner vi oss mera hemmastadda. Åland kommer dock alltid att vara Åland, en av de ställen i världen som betyder väldigt väldigt mycket. Jag är ju född där och har mina rötter där och de går ju aldrig ur.
Men vi har ingenting som håller oss kvar på Åland, barnen med familjer bor i Sverige nära Arlanda så ....
Kanske det är så som din fysioterapeut sade? Paradiset vad gäller blommor, frukt och natur, ja men i övrigt är det här precis som överallt, glädje, sorg, livet rakt av.
Nu har vi ca 20 grader varmt under dagtid, ibland lite högre när solen är på topp, nätterna lite kallare mellan 16 till 20 grader. Vinden är vass så det känns lite kallare än vad det egentligen är.
Det är klokt att vara försiktig vad gäller coronan och världsläget. Det ser inte särskilt trevligt ut alls.
Ha det skönt framför brasan och med stickningen.
Ha det gott du med!
Geddfish,

tack! Ja, "golvet" är vackert och annorlunda.
Kram
Jossu sa…
Vad fint att dom fått nya användningsområden och fortfarande gör nytta. Kul att det står Arabia på dom. Jag tänker i första hand på Muminmuggarna när jag hör det namnet men Arabia verkar ha många strängar på sin lyra.
Jossu,

ja, visst är det så. Återvinning är bra och tegelstenarna har en ljuvlig patina. Arabia har väldigt många strängar på sin lyra :)
Susjos sa…
Wow vilka gamla tegelstenar, sån spännande historia de måste ha!
Viss tär det kul med skyltsöndagen, tänk att BP hållit på så länge, har nog nästan varit med från början jag ;-)

Ha det gott!
Kram
Susjos,

ja, gamla vackra tegelstenar med spännande historia är de.
Det är jättekul. 400 söndagar i rad är många söndagar det. Jag har varit med från och till beroende på vad jag har haft tid att vara med helt enkelt.

Ha det gott du med!
Kram
Paula sa…
Vilken häftig resa de stenarna har gjort! Och snygga som bara den, varför blir inte vi människor också snyggare med åren, eller blir vi kanske det? Fulla av patina men uppskattar det inte själva...
En skylt som har sin egen historia!
Kramen
Paula,

ja, tänk om de kunde berätta om allt de har varit med om under resans gång. Lite hett om öronen har de säkert haft men ganska kyligt också när vintern har dragit in över dem bakom lidret.
Vi blir visst snyggare med åren, vi bara tror att vi måste se ut som tjugoåringar hela livet ut.
Man ska vara glad åt varje liten rynka, det bara berättar att man har varit med länge och kan ganska mycket av erfarenhet.
Kram till dig i Pörtet, en puss åt Daniel!
BP sa…
Så himla kul att du ändrade dig och lägger upp världens ballaste skylt. Älskar tegelstensskylten och är innerligt glad att den fick ett fortsatt liv i Norrtälje. Att kasta dessa stenar hade varit mord.

Tusen tack för din "dagens", alla tidigare skyltar som du lagt upp och alla länkar. Utan dig och de andra skyltare skulle Skyltsöndag inte finnas längre. Så jag hoppas att du satsar på 500 nu:-)
BP,

ja, jag är själv glad för att jag hittade en skylt som kunde vara med i detta jubilerande inlägg. Tegelstenarna blev svenskar mitt i allt :)

Givetvis så travar jag på nu när jag har fått upp ångan. Den bästa möjliga roliga "drogen" att bli beroende av är det onekligen. Tack själv BP!
Ditte sa…
Extra roligt med en flyttbar skylt. Och roligt att dessa vackra tegelstenar nu har ett nytt hem utanför Norrtälje. Tänk vilka historier dessa bär på . Roligt att det står "Arabia" på flera av stenarna-
Kram
Ditte,

en ganska tung skyltflytt blev det men nu är tegelstenarna svenskar.
Kram
Tove sa…
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ den skylten skyltar både här och där, så vacker och vilket fint golv du gjorde! Gå på med andakt och känsla minst sagt!
En bild att fästa blicken på.
Prima Karin och grattis till din medverkan i skylten!
Varm kram!
Anki sa…
Ett alldeles underbart tegelgolv som jag minns att du visat! Så fint att dessa vackra stenar har ett fortsatt liv i Norrtälje.
Så underbart golv! Marktegel i sin rätta benämning och till perfekt användning. I like! Och tack för länken!
Tove,

tack! :) Vi gick med andakt på det och med andakt används stenarna i sitt nya liv i Sverige.
Tack och varm kram till dig med Tove!
Anki,

Tack, "golvet" är underbart vackert. Nu är det vackert i Sverige, lite närmare dig än mig! :)
Anna i Portugal,

ja, det är underbart vackert. Egentligen var de inte marktegel från början utan fanns i plåtkaminerna/ugnarna som värmde skolsalen mellan 1914-1969, innan de kastades ut i naturen. Hållbara är de, vackra är de och använda är de. Tack och lov. Skatter av detta slag ska man vara rädd om.
Anonym sa…
Bra skyltat ��

åsa
http://naltax2.blogspot.com/
KajsaLisa sa…
Kul och annorlunda bidrag.

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio