Skyltsöndag / 391

Bloggvännen BP är förvaltare av dagens tema. 

Bloggvännen LillaSyster står för den mycket fina tanken att vi alla som deltar i temat idag tänder ett ljus för att hedra allas vår Ama som inte finns här på jorden med oss längre efter en längre tids kamp av sjukdom. Du är saknad Ama, vila i frid!  Tack för alla fina inlägg du har delat med dig genom åren!

                                                          Ett ljus för Ama ❤

Mina tankar finns också hos Anders, Amas livskamrat och allra käraste som nu har djup sorg. Jag använder mig av Geddfish´s fina ord,  "ljus och kärlek" till dig Anders. Stort tack för allt du har förmedlat till oss andra som har funnits på sidan om och sett hur du har kämpat för att Ama skulle ha det så bra som det bara var möjligt under hennes sista tid i livet. Du har varit enastående i din kärlek till din Ama! Jag tänder ett ljus även för dig! Det finns en kärlek över alla gränser, hoppas de orden kan ge dig styrka! 


Två ljus tillsammans, ett för att hedra Ama och ett för att förmedla styrka åt Anders. 

Blommorna har jag plockat i vår egen lilla blomsterbädd. Utan att jag tänkte på det då, så råkade det bli just flamingoblommor. Vad kan vara mera rätt än just flamingo i det här sammanhanget? Vi vet alla att Ama alltid blev glad att se flamingofåglarna i rondellen i Torrevieja, när hon och Anders kom hemåt från sina resor i periferin.  Antúrio heter blomman här, på svenska flamingoblomma. 

*******************************************************************************

Skyltsöndagstemat/livet går vidare med Ama i gott och hedersamt minne.

Mina skyltar för dagen har en röd linje, nämligen förnamn. Varsågoda! 



Zara känner vi alla igen eller hur? Dona Hortensia och Eva är säkert rätt nya för er som läser det  här inlägget. Om ni klickar på länken till Dona Hortensia så får ni  se att det handlar om en trevlig affär för damkläder. Evaskylten däremot är det enda som är kvar av affären. Juvelerarföretaget är nedlagt.



Bella Donna, Princesa Dona Maria Amélia och Andreia 

Princesa Dona Maria Amélia är av en lite annan dignitet i det här skyltsammanhanget och kräver lite mera förklaring. Maria Amelia föddes i Paris  1831 och dog i Funchal år 1853. Hon var dotter till Pedro I, (kejsare av Brasilien men även av Portugal (1798-1834) och Amélia de Leuchtenberg ( 1812-1873) . Den unga prinsessan drabbades av tuberkolos i början av1852 och man beslöt att hon skulle bege sig hit till Madeira med sin mor. De anlände den 28 augusti 1852 och mottogs med ära, pompa och ståt av befolkningen här på ön. 
Prinsessan älskade den här ön och stannade på det som heter Quinta Vigia i dag, där presidenten bor. Hon dog där den 4 februari 1853. Till minne av prinsessan uppförde hennes mor ett sjukhus för tuberkolospatienter som fick namnet Princesa Dona Maria Amélia 
Det finns hur mycket som helst att berätta om denna institution som har utvecklats till något riktigt stort och mångsidigt men jag tänker inte bli mera långrandig än så här annat än att i dag fortsätter denna institution under ledning av Sveriges kungarike. Hennes majestät drottning Silvia öppnade två nya byggnader, en förskola den 17 april 2002 och  ett vårdhem den 2 maj 2017.


Quinta Elisabeth går vi förbi när vi hälsar på våra vänner en bit upp i staden.
Lara Posa är av ett helt annat slag. Lara Posa betyder helt enkelt att Lara poserar.

Så finns Douglas förstås och för att han inte ska känna sig helt ensam som kille så låter jag två äldre skyltar hänga med i dagens röda tråd, nämligen Nikolai II som ligger i Helsingfors och guppar vid kajen och så MaxMara, som finns på flygplatsen i Lissabon. Jag har funderat lite grann på MaxMara. Är det en man som heter Max eller är det en kvinna som är en enormt stor mara? 😉

Ha en fin dag alla! 


De andra som brukar delta i skyltsöndagstemat har jag länkat till här: 

Kommentarer

Geddfish ♥ sa…
Ett vackert inlägg där du hedrar Ama´s minne och tänker på efterlevande livskamraten Anders. Men de levde verkligen här och nu och med massa kärlek den tid som de var två på jorden.
Ljus och kärlek, säger så mycket, jag är gärna "ljusbärare" 🕯🕯🕯

Trevligt skyltat med en massa flicknamn!
Skyltkram!
Så fina ord till Ama och Anders! <3
Christian Lehmann Gisler sa…
Fint skrivit om Ama......
Dina bilder/skyltar är som vanligt mycket trevliga inte minst för att du lyckas hitta röda trådar för det mesta!
Att damnamnen dominerar är inget konstigt, det är ju mest frunt.....eh äh öh ... kvinnor som gillar att shoppa allehanda mode o dylikt. Ett extra hedervärt omnämnande till dina historiska utläggningar, du inte bara skyltar utan tar även reda på vad de står för/kommer ifrån m.m., snyggt jobbat!
Lite kul att herrnamnen dyker upp precis efter sexshopen.... :)

Ha en bra vecka!
Geddfish,

tack!
Precis så är det, var det. Massor av kärlek som bär över gränserna.
Tack för att du så gärna är ljusbärare, orden är så fina!

Tack Gerd!
Skyltkram till dig med!
Christian Lehmann Gisler,
tack!
Tack igen. Det är rätt lätt att hitta röda trådar i den här stan :)
Du har så rätt, damnamnen dominerar och jag hajade till och med till när jag hittade Douglas.
Det var nog en ren tillfällighet att herrnamnen kom direkt efter sexshopen men kanske det fanns något i mitt undermedvetna som tog sig egna vägar? Man kan ju aldrig veta så noga.

Ha detsamma du med!
Gunnel sa…
Så fint du skriver om Ama och Anders. Att du kunde hitta så många damnamn. Det har jag aldrig funderat på tidigare. Nu måste jag vara mer uppmärksam när jag är ute och shoppar. Ha det bra.
Gunnel,

tack!
Jag kom på att det finns väldigt många olika butiker som har damnamn, många flera än det finns herrnamn. Jag ska själv titta efter lite extra i fortsättningen. Ha detsamma!
Susjos sa…
En speciell skyltsöndag är det idag, och så fint skrivet om allas vår Ama och Anders, så fint att det blev just en flamingoblomma du fick med på din bild idag. Sen en hel uppsjö med härliga skyltar! Fint!
Kram till dej !
Tove sa…
Fint skrivet om Ama och till Anders som är kvar!
Följde bloggen en kort tid bara lite till och från.
I dag läste jag inte dina hänvisningar, men fint med kvinno/damnamn och röda trådar.
Blå trådar för mansnamn och/i anknytning till sexshop (ovanstående kommentar) :-)
Flott leverans på tema!
Ljus gör gott! <3

LillaSyster sa…
Så fint av dig att även tända ett ljus för Anders - han behöver massa kärlek nu så starkt av honom att han orkat blogga och tala om för oss.
Flamingoblomma är ju helt perfekt. Tack för att du ville vara med och tända ett ljus. Och tack för länken. Det är ett stort tomrum efter Ama.

Kul idé att skylta med förnamn.
Ha en fin kväll. Kram
Susjos,

ja, idag är dagen speciell. Tack!
Kram till dej med!
Tove,

tack! :)
Ljus gör gott! Kan bara hålla med om det!

<3 <3
LillaSyster,

Exakt så är det, nu behöver Anders känna kärlek och omtanke.
Givetvis ville jag vara med om det här. Det blir väldigt tomt efter Ama.

Tack och tack detsamma!

Kram
byblixtra sa…
Så fint skrivet om Ama och till Anders.

Tydligt skylttema denna vecka. Den rosa skylten Andreia med krona gillar jag. Visst kan man undra över namnet MaxMara. :-)
byblixtra,

tack! :)

idag blev det väldigt tydligt, ja. Andreiaskylten syns, utmärker sig.
MaxMara, ja säg det !?
BP sa…
Så otroligt fint skrivet av dig Karin! Bra att du även "hedrar" Anders. Han har verkligen gjort allt och mycket därtill för att göra det så fint som möjligt för sin älskade Ama. Hoppas att hans familj i Kalmar hjälper honom att komma över förlusten, eller åtminstone gör tillvaron någotsånär dräglig.

Vas gäller Skyltsöndagen så har du återigen lyckats perfekt. Och idag till och med med en röd tråd:-)

Extra intressant var att läsa bakgrunden till skylten Maria Amelia. Neonskylten Eva skulle jag gärna montera ned och hänga upp hos någon som heter Eva. Älskar neonskyltar.

MaxMara verkar vara ett italienskt modehus. Här får du svar på di undran;-) https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Mara

Stort tack för en toppen Skyltsöndag och alla länkar till deltagarna:-)
BP,
tack!
Det blir tomt utan Ama men livet går vidare och så hoppas jag att det gör på bästa sätt för hennes Anders också så småningom.
Tack, ja idag lyckades jag få till en röd tråd. Eva-skylten gillar jag också, har en god vän som heter Eva.
tack för MaxMara-infon!Tack själv BP!
Åke sa…
Så vackert du gjort för Ama. Anders får vi inte glömma bort i våra tankar. Ljus oh värme är så fint.
Åke,

tack! Anders får inte glömmas bort, helt rätt.
Ja, ljus och värme går raka vägen in.
Ditte sa…
Så fint du skriver! Och visst saknas oss Ama. Men nu har hon fått ro och behöver inte lida mer.
Minns så väl när vi sågs tillsammans med Anders och Johanne i Torrevieja ett par gånger i april. Johanne var sjuk då också men humorn fanns med hela tiden. Och nu, ett halvår senare , finns hon inte längre med oss.Många tankar går till Anders. Vet att han har fint stöd av vänner, systrar och grannar.Men så svårt för honom även om han mot slutet visste .

Så till skyltarna. Jättefina! Så roligt med ett skylttema där namn finns med. Fyndigt. Och roligt också att få veta mer om namnen.
Kram
Ditte,

tack!
Det blir tomt utan henne; men det är som du skriver, hon har fått ro och lider inte mera. Det har varit en oerhört tuff tid för dem båda. Så vackert namn, Johanne, det kände jag inte till förrän nu när du skriver det.
Att bli kvar är alltid väldigt svårt. All sorg, allt som gör ont i själen, i hjärtat. Det är fint om Anders har många runt omkring sig som bryr sig och bara är där .

Tack Ditte,
Kram
Paula sa…
Precis som du skriver så tänker jag också på Anders, denna fina man som mist sin livskamrat, och som genom sina handlingar visat så stor kärlek för Ama. Det känns ändå bra att flytten till Sverige hann bli av då han har sin familj här, nära och kära som kan trösta i sorgen.
Så många fina namn du hittat på skyltarna denna vecka! Och vilken fin samling det blev. Ingen Paula, Paola, Pauline ser jag, hihi. Men jag vet iaf att Santa Paula ligger i Kalifornien för där har jag varit och fotat stadsskylten. Visserligen en liten håla men ändå...
Hoppas din vecka blir fin, jag har strul med datorn och måste försöka få hjälp. Kommer inte in på viktiga sidor pga säkerhetsproblem o så kan jag inte ha det. Hoppas jag inte behöver stänga ner medan problemen åtgärdas. Ha en fin ny vecka, nu skulle jag gärna teleportera mig till Madeiras värme och grönska...
Kram
Paula,

Nu tänker vi på Anders, så är det bara. Exakt så har jag också tänkt; att det är fint att han har nära till sina nära just nu.

Tack! Nej, ingen Paula här ännu men man vet aldrig vad som dyker upp. Till Kalifornien tror jag inte jag behöver fara...men kul att du har en egen skylt där och dessutom Santa framför. :)

Hoppas du får ordning på din dator, håller tummarna för det här i Funchal som är varm och grå idag. Men mitt i allt så tittar solen fram.
Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Veteranbil nr. nio och tio