Skyltsöndag 492

Bloggvännen BP:s skyltsöndag är här igen.Tiden rinner iväg och jag rinner med, tillsammans med några skyltar idag också. 


Den här bilden fick jag av U. här om dagen. Den lär vandra på FB och nu är den här. Precis så där är det ju. Katten vet sin plats. Så det så. Därför kan  man ju inte annat än att älska katter eller hur?



Den här skylten är ett misstag i arbetet, så att säga. Jag tog bild av det blommande trädet, kapocken och fick se en liten skylt i den vänstra kanten efteråt, (vid framkallningen)  så fotot får komma med idag. Det är ju en skylt med..


Sen tog jag ett foto igen av skönheten och så ser att jag återigen fick in samma skylt på fotot men nu från en helt annan vinkel. Uppifrån.
En envis skylt är det onekligen, den var än här, än där och liksom bevakade mig😉
Men tro inte att jag vet vad skylten vill skylta med, det får jag titta efter nästa gång jag går just där. 

Uppdatering: jag gick där igår, en vecka senare efter att jag tog fotot ovan. På skylten står det  Laboratorio Portuguese Dentista. 
 


Good memories lodge ligger i närheten av kapocken. Läget är perfekt, rätt så lugnt var det denna lördag då vi gick förbi. Där kunde jag tänka mig att bo om jag var turist.


Samma sak med Quartel c/o Collegio, det var toppen på ingången, porten jag såg...sen hängde skylten med. Den tänker jag inte länka till ännu, jag försökte hitta något som kändes relevant och säkert men jag blev en Tomas Tvivlerskan. Jag ska ta ett varv runt hela det kvarteret för att få lite mera "kött" på benen. Jag vill gärna dela med mig av uppgifter som stämmer. Nu är jag inte säker på någonting. På insidan av den här porten finns en stor trädgård som såg väldigt övergiven ut.



    
Det var en liten märklig fotostund jag hade, för inte ens här tänkte jag att det fanns skyltar med. Jag såg bara det oerhört vackra balkongräcket. Men den gamla quintan har tydligen blivit en parkeringsplats.


    Aeroclube da Madeira fanns mittemot quintan..


Plötsligt så stannade jag till...kapockblomskronblad låg i mängder på marken. Höstlöv på sitt sätt. och doktorn som har blivit en byst får stå för skyltandet. 



 Den sista "skylten" för idag är jag inte "skyldig" till själv, det är ett äldre fotografi som jag har 
 "lånat" någonstans ifrån på FB. Det står något på ett av faten...antagligen Vinho ..
 Ett rullande vin levereras; vinet ska fram! 
 Ett sånt där träfat känns som något jag vill ha och inte behöver. 

  De andra som brukar vara med i Skyltsöndagstemat är länkade här nedan: 



                                                            Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Öronbedövande