Veckorevyn / 3- 9 december- 22

Idag är det Annadagen, så grattis alla som heter Anna! 

Det är dags för veckorevyn för min egen del och jag gör som alltid, visar den första/ de första fotona för dagen under veckan som har gått. Det som tillkommer är två julkalenders-lucköppningar längre ner i inlägget. 

Lördag den 3 december-22


Redan under de tidiga morgontimmarna ösregnade det utanför. Så skönt att ha adventsstjärnorna tända i fönstren. Nu har vi vintertid här på Madeira, vilket betyder mycket regn och mycket blåst. Det är ingenting man med säkerhet vet från år till år. Vi har varit med om en decembermånad här som var som vilken sommarmånad som helst men i år är det vinter här, åtminstone en vecka framöver om man får tro på väderleksfolket och det tror jag att man får

Jag tvättade terrassen när det blev uppehåll lite längre fram på dagen men sen började det regna och blåsa som bara den igen. Det är lite grann som det där med att tvätta fönster, det slår nästan aldrig fel när jag har haft stortvätt av terrassen. Sen kommer det regn.  


Söndagen den 4 december-22 


Den här veckorevyn blir som en mindre väderleksrapport verkar det som. Vi tog en vända ut på stan när regnet lugnade ner sig men kom hem exakt i rätt tid innan himlen öppnade alla sina slussar igen.

Måndagen den 5 december-22 Åter tog vi en promenad så snart solen tittade fram. Vi kunde konstatera att vatten har fallit i stora mängder högre upp i stan och i bergen. Ribeirorna i stan, vattenutloppen mot havet, sjöng och porlade som om det var vår allra minst. Vattenmassor hörs och det låter rätt skönt när man har vattnet under kontroll. 

                   För att få till lite julstämning i det här inlägget så tog jag ett foto av tomtens renar.

Tisdagen den 6 december-22


Märkligt nog så blev det inte många foton alls denna dag, då Finland fyllde 125 år och Uffe fyllde 17 år ;). En grannkatt fastnade på linsen allra först. Vi fick trevligt besök av M. och B, samt E o R. Uffe fick mess, samtal och så höll det på ända fram till midnatt. En fin dag helt enkelt.

Onsdag den 7 december-22 


Det blev den stora upphandlar-dagen på onsdag. Nu har vi nästan handlat färdigt inför julen, lite till bara så. Kameran kom fram så där lagom tills solen började gå ner. Som ni ser så regnade det av och till den här dagen också.  När jag "sög" in bakgrunden så blev vattendropparna på fönsterrutan till små fina julgransbollar. Klicka på lilla bilden så ser ni bakgrunden bättre. 

Torsdag den 8 december-22


Det står en märklig varelse i vårt vardagsrum. Den är på tork och den är gjord i papier maché-teknik. Skapelsen är bara i sin linda ännu...Vad det ska bli ? Hmmm...Det enda jag säger är att vi har snart en ängel i vårt rum ;). Lite hemlighetsfull ska man vara i juletider ( slutresultatet visas dock) 

Fredag den 9 december-22

Annas lucka i Portugal vill att vi ska skicka ett SMS fyllt av kärlek. Inte det minsta problem att göra det för min del. Mina barn och barnbarn får ofta känna av kärleksfyllda sms men också många andra. Också idag går det iväg ett men med lite kärleksfyllt bus i. 


Gunnels lucka berättar att det är pepparkakans dag idag på Anna-dagen av särskilda orsaker. Vill ni veta mera om det titta in hos Gunnel så får ni veta. 
Jag hoppas att Oscar får vara med på ett hörn, han också 😉

En fin pepparkakedag med många kärleksfyllda sms önkas er alla! 

Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Tove sa…
Nu ligger jag bra till :-)
Fått min del av droppar och speglingar! Stort tack för tjusningen!
Kung Oscar får vara med tillsammans med Mor Annas. Kärleksfullt utan sms dock.
Övrigt så frodas kärleksfullt hos mig. Bästa väninnan och barnbarnen är mina stadiga sms mottagare.
Fin fredagskram!
Minus och lite snö som omväxling, kom på att skicka ett grattis till dottern 🙂
femfemman sa…
Tack för namnsdagshälsningen. Får skicka en hälsning till dottern med det vackra tilltalsnamnet Karin...men som har Anna i andranamn. Tycker att Anna är ett väldigt vackert namn!
Klart ni måste ha regn på er blommande ö! Hellrevösregn än snö, säger jag! Och tittar ut på det vita.
Vacker suddig bild...men droppar på rutan.
Ha en fin vecka! Kram
Tove,

så bra att du ligger bra till!:)
Tack själv och bra att Kung Oscar får vara med Mor Anna. På den tiden de levde fanns inget sms men pepparkakor fanns det :)
Kärleksfullt utan sms önskar jag dig detsammma!
Hanneles bokparadis,

ibland är det fint att bli påmind. Varma kläder på för din del förstår jag. Här gäller paraplyet.
femfemman,

:), grattis! Min syster, som dog väldigt ung hette Anna-Karin. Anna är väldigt vackert, jag tycker så jag också. Min mamma älskade låten som börjar med Lilla vackra Anna....jag gissar att det var den som gav min syster namnet Anna. <3
Regnet är mycket nödvändigt här. I Funchal har vi inte haft mycket regn alls under hösten.
Tack och tack detsamma! Kram!

Uppfriskande med regn ni behöver inte andas damm . Vi har haft torr luft här så det har dammat efter vägarna men nu har vi äntligen fått 2 cm snö så vi lever i vitare värld . Vi kunde på samma gång önska en lugnare värld .
Jag längtar så till Madeira då jag läser dina inlägg !
Gunnel sa…
Madeiravintern påminner väldigt mycket om Skånevintern, men jag gissar att somrarna är väldigt olika. Jag ser fram emot att bli presenterad för din nya ängel. Min farmor hette Anna och jag tycker också det är ett mycket vackert gammalt namn. Ha en fín fredag
Annika sa…
Tycker om din adventsstjärna där i regnmörkret. Så fin!
Ni har mycket regn nu, men det är väl kanske som sig bör denna årstid, misstänker det. Lite mysigt är det ju dessutom då det är lite regn och rusk.
KUL att se lite pynt från din del av världen också, trevligt.
Skönt att ni har handlat klart till jul snart. Jag sitter i valet och kvalet nu om jag ska bege mig till vårt största köpcentrum här i DC området?. Kan inte bestämma mig, har inte långt dit. Det tar väl 12 min med bilen. Men har jag lust??

KARIN; din ängel --- KAN inte bärga mig tills vi får se henne. ÄLSKAR änglar sååå mkt.
Din ser ut att bli extremt söt!!!!

HAHA, garvade rått när jag läste din kommentar hos mig idag. Satt och kraxade här i köket. HÅLLER ju med och spann vidare på det.
Lustigt att ett inlägg om pynt blir politiskt, men I LOVE IT!!!!!!

Ha den bästa av helger på er ö mitt i Atlantens svarta vatten.
KRAMAR!!!
Nette Cecilia,

Regnet behövs efter lång tids torka. Allt kommer att sträcka på sig som aldrig förr efter det här.
Skönt och vackert med en vit värld, ibland längtar jag efter sånt men man kan inte ha både kaka och maka som det heter.
En lugnare värld är verkligen något som alla vill ha, jag är övertygad. Men så finns det despoter som eliminerar allas önskan. Fy bubblan!
Jag förstår din längtan hit.
Kram!
Gunnel,

det finns säkert mycket som påminner, skillnaden är kanske temperaturen som ligger mellan 18- 24 grader dagtid. Natten är lite svalare. Luftfuktigheten är hög, ca 90 % och den gör att det känns kallare när vinden viner.
Här är det subtropiskt klimat så det skiljer rätt mycket beroende på var man bor på ön.
Ängeln ska bli presenterad innan jag ger bort den till en levande ängel :)
Anna är ett av de vackraste namnen tycker jag. Ha detsamma!
Annika,

den är fin, de är fina. Vi har tre stycken i olika fönster.
Det är precis som det ska vara den här tiden på året. Det är helt enkelt normal väderlek men nu har alla blivit lite bortskämda för sommarvädret som har varit i december ett par år i rad.
Jag ska ge mig ut på stan och föreviga mera pynt, har bara inte haft tid till det men nästa vecka ser så där lagom ut och vi räknar med mera på stan-tid då.
Vi ska köpa skinka, färsk för insaltning, nästa vecka och så blir det lax som ska gravas. Sen är vi klara med det matiga. Frukter måste förstås inhandlas och färska grönsaker men vi har ju vårt Sopronto, där det inte är så mycket folk som stressar.
Ängeln är förmodligen klar till visning nästa vecka, men helt klart innan jul eftersom hon ska ges bort den 23 dec.
Hornen poppar upp ibland och visst skulle det ju vara kul att ha en politisk julgran . Jag ska titta in på ditt spinnande. :)

Ha den bästa av helger ni också på andra sidan det stora havet.
KRAMAR!
Susjos sa…
Visst lyser stjärnorna upp där i fönstren, men anar att ni har lite mera ljus under dagarna, och att solen inte går ner så tidigt, eller?
Fina kissen där i grönskan!
Så spännande med ängeln som du håller på med, ser fram emot slutresultatet!
Ha en fin helg!
Kram
Wow vad fin bilden är med de stora dropparna och linbanan i bakgrunden. Fantastisk! Vi har oxå skitväder nu, har inte så mkt regn som Algarve och Lissabon tack och lov. Men det liksom är blött hela tiden. Har också hittat luckor i regnet så jag kunnat gå lite promenader och rensa ogräs :) Ser fram emot slutresultatet på ängeln, kul att pyssla lite.
Susjos,

ja, de lyser upp och ger en viss skön stämning när det är mörkt ute. Solen är på väg ner nu kl. 18. Om en stund är det mörkt igen. Klockan 8-tiden på morgonen ljusnar det den här årstiden.
Tack, jag ska få ängeln klar inom en vecka si så där. Då blir det bild på den innan den flyger iväg.
Ha detsamma!
Kram!
Anna i Portugal,

tack!
Idag har vi faktiskt haft regnfritt i stort hela dagen och solsken. Hård blåst förstås. Så jag har passat på att tvätta kläder för att hänga ut dem.
Man hittar luckorna och man utnyttjar dem. Sade just åt Uffe att jag börjar känna mig som en portugis, passar på med än det ena, än det andra vad gäller vädret. Snart kan vi mera.
Det är en nödvändighet för mig att pyssla och nu är det en ängel som är på gång.
Ditte sa…
Vad gäller vädret kan en ju inte påverka det utan en får ta det som det blir. Och förlika sig med det.
Så vacker första bild! Ja, de andra också, men den fastnade jag extra för.Hoppas dock ni slipper översvämningar i stan.
Gläds åt att vi här haft några fina och soliga dagar.
Fina bilder från din vecka.
För vår del lämnar vi landet till jul och hoppas på sol och värme. Inget som ska handlas eller ordnas. Just som vi vill ha det- Och barn och barnbarn träffar vi i veckan och när vi kommer hem-
Roligt med ängeln. Kanske lyssnar du också på Eva Dahlgren och "Ängeln i rummet".
Önskar dig nu en fin helg.
Kram
BP sa…
Lärde mig just idag att man la in lutfisken just på Anna-dagen. Det du! Gissar att lutfisk är liiiiite svårt att få tag på i Funchal. Första bilden med julstjärnan och regndropparna är sååå vacker. Minns att vi första gången vi var i Funchal hade oturen att vara där när det just var vinter som du visar. Å inte hade vi tänkt på regnkläder... Andra gången hade vi regnkläder med oss, men då behövdes de inte;-)

Papier-maché minns jag att vi gjorde i skolan. Älskade att skapa figurer med papper och tapetklister:-) Ska bli skoj att se slutresultatet:-)
Lena i Wales sa…
Trevligt med en adventsstjärna som lyser upp hos er.
Regn hos dig, snö hos mig. Riktigt vackert ute idag, sol och några minus.
Grattis Uffe i efterskott, men fyllde du verkligen 17 år?
Spännande med papier-marché ängeln.
Trevlig 3:dje adventshelg!
Lena i Wales,

ja, adventsstjärnorna i vår lägenhet lyser upp i det sydliga mörkret.
Uffe tackar och säger att siffrorna är rätt i alla fall ;).
Tack Lena!
Jag önskar dig detsamma!
Paula sa…
Alltså, du måtte ha många fler timmar på ditt dygn än jag, du hinner med så mycket. Promenader, middagar med vänner, hobbyarbeten, foton och bloggen och mer därtill. Önskar jag hade lite mer energi men jag hoppas den återkommer så småningom. Just nu drar jag helst täcket över huvudet...
Renarna på Madeira är av den slanka LCF-modellen, så fina och långbenta.
Katten skulle jag så gärna paja lite, saknar ibland mina katter enormt mycket, de är ju såna personligheter. Ängeln i blivande ser spännande ut, har hon svalt en ballong ? Väntar nyfiket på resultatet, kanske ska hon födas lagom till jul? Kram
Paula,

njaaa, jag tror inte det men du har ju Daniel som behöver din tid, du har barn, barnbarn och barnbarnsbarn närmare dig än vad jag har. Jag har Uffe och mig och ibland räcker tiden inte till likväl. Men jag har fått mera tid nu än tidigare till mitt eget förfogande, helt rätt.
Renarna har flugit så långt så de har magrat på vägen hit.
Vi saknar också våra katter men det blir inte flera sådana har vi bestämt. Vi roar oss med att se på andras istället.
Hur kan du veta det Paula, att ängeln har svalt en ballong?;) Det är en glupsk ängel...Hon är nästan född nu, ska bara få ögon och en mun till nu...det svåraste av allt faktiskt. Men hon ska få flyga vidare den 23 december till en levande ängel som bor i vårt hus.
Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...