Det hänger på tråden

Eller som det brukar heta : det hänger på håret och då i den bemärkelsen att det är ytterst nära att det kan hända någonting. 

Här hänger det på tråden istället, från morgon till kväll och tråden är en kätting eller flera. Framför ögonen på oss så svajar både det ena och det andra på väg över arbetsplatsen på andra sidan gränden. Jag är glad om det inte hänger på håret när de hänger tunga saker på tråden och forslar iväg dem än hit, än dit med lyftkranens hjälp. 


Mitt i våra samtal, som många gånger är väldigt trevliga och intressanta, så kommer vi av oss och måste titta ut på det som "flyger förbi" våra fönster. Ingen rast och ingen ro 😉 Sen fortsätter vi vårt prat och så där håller vi på....

Det är aldrig tråkigt här utanför hos oss. Inte på insidan heller för den delen. 

                                                    Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Lisbet sa…
Det händer där hos er! Här var det lite halt på min promenad idag, det gällde att vara se var man satte ner foten. Det var dagens :) Var försiktig med maskinerna, håll avstånd!
kram
Lisbet,

japp, här hänger det i luften och händer här hos oss.
Se ner och var försiktig Lisbet, så ser jag upp och är detsamma här.
Kram!
Ditte sa…
Så fint du fångat det som händer utanför era fönster. Och roligt att det händer. Och de hänger verkligen på och i trådar.
(Ler lite för även vi kan ha fullt upp med vad som händer i kanalen och på kajen)
Kram
Susjos sa…
Hoppas dock att arbetet där utanför snart blir klara! Jösses vad det ser läskigt ut många av dessa ”trådar” som bär!
Ha det gott!
Kram från Gran Canaria!
Ditte,

tack! Tråkigt har vi inte i alla fall. Ni har det ungefär likadant men kanske inte så mycket byggslammer som vi har just nu.
Kram
Susjos,

det börjar hända saker nu, så få se hur länge det tar innan allt är klappat och klart. Kanske ett år? Eller så.
Ha det gott och kram till dig på Gran Canaria !Vink, vink, du kanske kan se mig över vågtopparna ? ;)
Det är mycket som ska "trådas" in på byggarbetsplatsen. Hoppas snart de blir klara dock, även om det är underhållande misstänker jag ni hade uppskattat ett fokusera på ert eget roliga :)
LillaSyster sa…
Wow vilken underhållning. Tur att kranföraren är skicklig och håller tungan rätt i mun. Det är knappt att det hjälper med hjälm och väst om det värsta skulle hända.....Är ju på ett företag och jobbar där det krävs just hjälm och väst från att jag kliver ur bilen tills att jag sitter där igen......jag ska gå ute en sträcka på 50m jag vet inte riktigt vad som ska trilla ner på mig förutom snö så här års, men sådana är deras säkerhetsföreskrifter och det är bara att rätta in sig i ledet. Hos dig är det mer befogat. Ha en bra sista dag i november.
Ps här äts inga hus....mer än av maskarna i komposten då säsongen är över
Guldkryckan sa…
Har sett några sådana riskfyllda operationer här senast vid bygget mittemot på andra sidan torget, jösses, det var svettigt innan de fick ordning på det.
Grattis till en händelserik utsikt. ;)

Ha det bäst.
Lena i Wales sa…
Mycket trevligt och spännande både inomhus och utomhus hos er.
Det svänger verkligen kring er.
Ha det bra!
Anna i Portugal,

ja, jisses så mycket det finns som ska göras på en liten bit av mark. De är urduktiga på att få till det. Tror nog vi får ge oss till tåls ett år ännu, minst. Men vi försöker se det från den ljusa sidan.
LillaSyster,
underhållning är vad det är och vi är ju på första parkett, primeiro parquet.
Kranföraren är skicklig, men jag har förstått att det inte är för vem som helst att klättra dit upp och föra kran. Det krävs en gedigen utbildning innan dess.
Om det ramlar ner en så där tung mojäng tror jag inte att varken hjälm eller väst hjälper. Det är tunga saker som skickas genom luften här. Här är de inte så noga med säkerhetsföreskrifterna hela tiden men de har blivit bättre sedan den kvinnliga säkerhetspersonen dyker upp så där bara som gubben ur lådan. Gumman ur lådan ;). Ha detsamma!
Glada maskar har ni! :)
Guldkryckan,

ja, visst blir man lite svettig ibland av att se på när andra jobbar och har sig ;).
Tack, händelserikt är det absolut!

Ha detsamma du med!

Lena i Wales,

ja, vi har ett spännande liv just nu.
Kommer snart över till dig och ser vad du har för dig, är lite senkommen just nu.
Ha det bra du med!
wiper sa…
Det hänger verkligen på håret och du har skildrat det så bra. Jag förstår att det är intressant att titta på och hur det byggs upp från grunden.

Ha nu en skön onsdag
Kram från Malin
Wiper,

ja, det kan man lugnt säga. Här hänger det i trådarna från morgon till kväll just nu. Det är intressant. De är så skickliga också alla byggare. De bygger på ett helt annat sätt än vad vi är vana med norrut. Lite gammaldags men jag gissar att det är nödvändigt p.g.a andra orsaker, berggrunden t.ex.

Ha detsamma Malin!
Kram från Karin
Annika sa…
JA, du har iallafall att titta på. Sånt är intressant,
just att följa ett bygge. Men skönt på många sätt när det äntligen blir klart.
Nej, det blir inte tråkigt hos dig vare sig ute eller inne, och det är BRA det.
Stora kramar över ett halvt världshav!!
Tove sa…
Här är det "någorlunda välhängd" ute och inne hos er är det avbrott i hängande ögonögonblick! Både inne- och utehänget är ju spännande. Kranföraren är inte vem som helst - hårfina fingertoppar sa en som kört kran på en byggarbetsplats.
Tänk när allt bli klart tänker jag - kommer då eran utsikt att krympa?
Onsdagkram o hälsa han U.
Annika,

ja, det kan jag inte klaga på alls. Här finns att titta på. Absolut, det ska bli så skönt när allt detta är över men det tar ett bra tag ännu.
Stora kramar till dig också ! <3
Tove,
välhängt ska det vara :)
Det handlar verkligen om fingertoppskänsla på hög höjd. Vi ser hur han måste ställa sig upp ibland för att föra det han ska föra på rätt plats. Och han gör det så där bara. Imponerande.
Vår utsikt krymper inte så mycket, den blir annorlunda men inte mot havet utan mot väster, där de nya husen ska stå. Men så särskilt mycket ändrar det inte har vi förstått.
Onsdagskram från oss båda! Uffe vinkar! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...