Veckorevyn /6

Så var det dags igen att titta sig bakom axeln lite grann.  En vecka har gått sedan förra Veckorevyn. Som vanligt gäller det första fotot för dagen; ev. något foto till, beroende på. 

Lördag den 13 augusti- 22

Jag steg upp redan vid 07.00 snåret för att dricka vatten p.g.a ett litet sendrag i vänstra benet. Vandringen från Pedregal gav sig till känna. Månen var också uppe med tuppen...

Jag "drog " månen närmare mig med kamerans hjälp. Där stod jag och tänkte att det är för kort bit att sända Putin till månen, han ska till Mars allra minst. Med tanke på hur bra kratrarna syns så kunde man säkert få se honom vandra där om man nu lyckades få dit honom. Och jag vill inte se honom!  Nej, längre bort med den killen! Han kunde ju gott få sällskap av några liknande killar till så kan de ha sällskap av varandra och vi får fred och ro på den här planeten.  Det finns en bok som heter någonting om Män är från Mars och kvinnor från Venus, så Mars blir nog bra. 

Så var det slut på mitt lilla morgonfilosoferande, jag lade mig igen, sov ett par timmar och vaknade riktigt snäll. Men inte så snäll, till Mars får de gärna ta en enkelbiljett de där maktgalna typerna.  

_______________

Söndag den 14 augusti-22 


Vi gjorde en liten stadsvandring, strosade på än här och än där. Det är ingen ovanlighet att man högt över gatorna får se äldre stuprännor under takpannorna, som håller sig med en egen växtlighet. Frön kommer med vindar och regn och mitt i allt så grönskar det så vackert.  Jag går ofta och tittar uppåt nu för tiden

___________________

Måndag den 15 augusti-22


Det glimrade till i den gamla kristallskålen på bänken då solen tittade in genom köksfönstret. Gammalt pressat glas är så vackert i mina ögon. Vad gäller gammalt i det avseendet finns inget som helst åldersdiskriminerande

__________________

Tisdag den 16 augusti-22


   Ett litet hantverk är på gång i papier maché-teknik. ....

___________________________

Onsdag den 17 augusti-22


Något som också är på gång är den här lilla maskinen som väcker oss varje morgon exakt kl. 08.00 .
Det blev ingen långvarig semester för en av killarna hos RIM förutom då för arbetsledaren /Tomten som har varit här alla dagar. 
Nu dunkdunkdunkar det igen. 
Märkligt nog verkar vi ha vant oss, för vi sitter ute på terrassen trots dunkandet när vi intar vår frukost, vårt kaffe mitt på dagen och så middagen. 
Arbetskarlarna ser med förvåning på oss och tror säkert att vi har blivit lomhörda. 
Kanske det är så? 

__________________

Torsdag den 18 augusti- 22


Klockan 08.00 när lilla Lobo Marinho stävade ut ur hamnen för sin dagliga tripp till Porto Santo, hade hon fått sällskap i hamnen av två stora kryssningsfartyg. De backade in i hamnen mellan kl. 07.00 och 07.30. MSC Virtuosa, heter det vita fartyget och Queen Elizabeth det blå fartyget. "Aha", sade vi, "idag går vi inte ner på stan, för det kommer att drälla av tusentals extra turister där". Vi är fortfarande försiktiga med tanke på pandemin. 

Fartygen stannade en dag, sedan drog de vidare igen, MSC Virtuosa  mot Las Palmas  i Gran Canaria och Queen Elizabeth mot Cadiz, Barcelona, franska sydkusten, Italien, Mallorca och Corsika. 

______________

Fredag 19 augusti-22


    Ovanför oss,som satt vid frukostbordet, kom någon (ett par) svävandes förbi. Det såg skönt ut...


   Kanske de såg våra färska aprikoser ? 

   Jag önskar er alla en trevlig och skön helg! 

   Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

BP sa…
Fördelen med din veckorevy är ju helst klart att det är ett incitament att faktiskt fota något varje dag. Nåt vi bloggare nästan gör också - dagligen, eller...
Bilden på månen är fantastisk! Bra jobbat där!
Komatsus bandgående grävmaskin gillar jag skarpt. Berättade ju att jag jobbade för företaget som sålde deras grävmaskiner.
Bilden på hangglidern är helt suverän. Personen som hänger i den ser ut som en bagge/insekt:-)
Karin sa…
Vilken härligt händelserik utsikt ni har!
Och en ovanligt vacker måne (som får vara måne denna gång) som lyser så starkt att man kunde förväxla den med solen!
Fantastisk bild på månen! Takrännor är inte vanligt här... bara på nybyggda hus. Vi tycker det är dumt att låta vattnet gå till spillo när det är så torrt stora delar av året. Varje droppe borde vara av intresse att samla tycker jag... Jag ska plantera ett aprikosträd! En trevlig helg önskar jag dig!
Geddfish ♥ sa…
Så har jag även läst din Veckorevyn!
Jaa, skicka gärna Putin till Mars!
Kul med lite föremål, lite tankehopp varje dag. Förutom de störande momenten, men de finns ju där!
Trevlig helg!
Guldkryckan sa…
Solen hade man ju kunnat skicka honom till, lite varmt men inte varmt nog för den människan kan jag känna.

Får ju plats en del människor på de där båtarna, hade nog också hållit mig hemma då. ;)

Ha en fin lördag.
BP,
helt rätt, en bild ska fotas varje dag. Givetvis så händer att kameran är med för det mesta men många gånger blir den inte använd trots allt.
Tack! Den kom så villigt med på nära bild den här gången, månen. Ville kanske ha en selfie?
Det där är den lilla "flickan" bland Komatsusgänget som brukar vara här. Hon är bara 170-an i jämförelse med de stora killarna, 290 och 360. Hon hörs lite mindre också.
Det var två personer som hängde där insåg jag efter en stund, fyra ben...
Karin,

ja, här är aldrig riktigt tråkigt. Alltid händer det någonting
Den här gången fick månen vara en måne. Lite ordning i ledet har det blivit. :)
Anna i Portugal,

tack!
Här är det samma sak, vi fick strida för att få takränna och stuprör på vårt lilla tak innan det satt där på plats. Trots att vi är i modern tid så att säga. På äldre hus finns de men inbyggda i väggen ? Helknäppt egentligen...de kan ju börja läcka. Men stuprännor ser man lite varstans på de äldre husen.
Men de kommer alltmera, stuprännorna och hängrännorna på de nyare byggena. De som säljer och installerar har fullt upp, folk har insett att det är viktigt att leda bort vattnet och att kunna ta vara på det. En självklar sak för oss som kommer från nordliga breddgrader.
Det finns inget godare än färska aprikoser. Lycka till med ert aprikosträd!
Tack detsamma!

Guldkryckan,

Du sade det! Solen nästa för den killen! Han kan få det lite hett om öronen, absolut!
På de där två kryssningsbåtarna tillsammans, om de är fullbokade får drygt 8000 personer plats. Här finns alltid turister som kommer med flyg men när kryssningsfartygen kommer in så dräller det med folk överallt i närheten av hamnen.

Ha detsamma!
Geddfish,

tack för det!
Jag har redan kommit överens med Guldkryckan om att Putin behöver lite mera värme så det blir nog till solen han får åka.
De störande momenten måste finnas när de måste det. En enkel ekvation.
Tack detsamma!
Ditte sa…
Tänk att jag ständigt nu är sen att läsa. Men det finns en orsak till bristen på tid. Allt intresse finns.
Är så förtjust i "Veckorevyn" och tittar gärna på dina fina bilder och upplever veckan med dig. Och mycket ser och upplever du.
Kul med hantverket men mindre kul att maskinerna är i gång igen. Å andra sidan kanske de "snart" kan vara klara- Men visst är det så att man vänjer sig även vid ljud. Till viss gräns-
Säkert bra för stan med kryssningsfartygen som då får in en del extra pengar- Men trist för er. Absolut .
Kram och tack!
Ditte,

så är jag själv också hos en del av mina bloggvänner. Sen att läsa men jag tar igen det när jag har tid för att läsa ordentligt.
Ja, här händer det något hela tiden.
Maskinerna måste vara igång, för att nästa skede ska komma igång. Det blir nog inte tyst här på länge än men ljudet blir ett annat när dunkdunkdunket är borta.
Kryssningsfartygen är på kommande hitåt igen efter en period i Medelhavet, sakta men säkert börjar de ta kurs på Madeira. De behövs givetvis, för alla och envar men vi håller oss undan så gott det går p.g.a pandemin som inte alls är över ännu.

Kram och tack till dig med!
Paula sa…
Glasskålen! Den glittrar så vackert, jag har ärvt ett par stycken men dem har dottern bestämt att hon skulle få i förskott på arvet...Så du går lite malligt med näsan i vädret, hoppas inte grannarna misstycker o tar dig för högfärdig, hihi
Och Uffe får se till att du inte snubblar och snavar när du inte har en susning om var du sätter ner fötterna...
Jag tycker inte skärmflygning ser skönt ut, bara livsfarligt, men det beror mest på min höjdrädsla...men fotot var både skönt och snyggt fångat!
Tack för veckorapporten!
Paula,

ja, den är jättevacker. Vi har några till från hedenhös. Måste ta dem med i bagaget hit.
Grannarna vet inte om att vi har dem ;)
Ja, Uffe ser nog till att jag inte ramlar.
Faktum är att två skärmflygare dog i fredags här på ön, vilket inte har hänt tidigare. De flög in i en bergvägg och ingen vet vad som hände. Livet ger och livet tar. De som dog var i 50 och 30 årsåldern och från Madeira.
Tack för att du tittade in!
femfemman sa…
Venus är bättre. Där är klimatet extremt ogästvänligt. Svavelregn ! Kan nog skicka bort ett antal makthavare. Putin förstås.Skickar gärna med Zelensky också. Gillar inte honom heller...Samt Åkesson med anhang. Christensen och Busch kan fara och flyga också. Plus ett antal andra. Erdagon...
Det lär bli trångt om jag får bestämma. Och bättre på jorden.
Kryssning ser lite kul ut. Eller var det det? Många år sedan sist. Alla nya platser gillade jag...men livet på båten.. nja...
Kul att läsa om din vecka. Kram //Anna-Lena-- femfemman
femfemman,

det blir svavelhett runt öronen på dem som du vill sända iväg till Venus;)
Risken är likväl att jorden inte blir så mycket bättre är jag rädd för, tyvärr. Alltid har det uppstått nya despoter när gamla har försvunnit, det berättar historien alltför väl. Men vi har ju tack och lov vår åsiktsfrihet kvar i våra nordiska länder, även på andra ställen men inte alls på alla, där despoterna härjar.

Jodå, kryssningar är det på gång igen nu när hösten närmar sig. Under sommaren är det glest med kryssningsfartyg men nu börjar de dyka upp alltmera igen, för att bli många om någon månad, då de lämnar Medelhavet.
Kryssning är inget för mig, jag seglar hellre
Tack Anna-Lena!
Kram!

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...