Veckorevyn / 5

Under veckan som har passerat revy visar jag åter det första fotot för dagen. Ibland kan det bli flera foton beroende på...

Lördag den 6 augusti-22

Plötsligt så såg vi varandra! Vår trevliga granne papegojan lyftes ut på sin terrass och till ett ställe som inte skymdes av deras bamsestora julstjärna. Det är hos samma granne som också katten Fina bor, dels tillsammans med papegojan men också med en liten lurvig hund. Vi kommunicerar med varandra så gott som alla dagar papegojan och vi men det är långt ifrån alla dagar vi kan se varandra. Vi hör varandra men desto roligare är det att få lite ögonkontakt ibland också. 

Vid det här laget så visslar den till när den hör att vi kommer ut på terrassen och vi visslar tillbaka. Givetvis så låter den väldigt mycket bättre än vad vi gör. Ibland möts jag av mitt eget skratt, kraxande. Jag hör min egen vissling komma tillbaka som en bumerang. Den är en mycket god härmare och kan prata som sin husse gör med djup manlig stämma, den visslar på människor som går förbi, den skäller som en hund, låter som ett kattslagsmål osv osv. 

En underbar granne är det. Jag blev störtförälskad redan första gången vi hördes genom den stora julstjärnan emellan oss.  

__________________

Söndag den 7  augusti-22

Ett vackert balkongräcke fastnade på kameralinsen när vi var ute och gick. Balkongen, som inte tycks vara i användning längre, än mindre lägenheten till den, finns i Gamla stan, bara ett stenkast från oss. Det finns hopp om att den överlever för den stadsdelen får man inte härja hur vilt som helst i när man bygger och renoverar. Hoppas någon pietetsfull person får upp ögonen för skönheten, köper den och fixar till framtiden för den.

____________

Måndag den 8 augusti-22


Vi och grannarna fick post. Vi får inte mycket post i vår låda men det händer. Det mesta kommer digitalt och/eller går direkt till banken för betalning. Här har jag länkat till Ctt

__________________

Tisdag den 9 augusti- 22


Det "lilla" kryssningsfartyget Deutschland anlände till hamnen under sen eftermiddag. Nu hajar man till lite extra efter en nästan helt fri kryssningsfartygssommar. Det börjar röra på sig lite grann igen...


    Kryssningsfartyget Nautica låg inne i hamnen några dagar innan
_______________

Onsdag den 10 augusti-22


Vi fick dagens första skratt när vi satt ute på terrassen och intog vår frukost. Till byggplatsen på andra sidan gränden kom en baja-majabil från RIM. Tomten är på jobb alla dagar, troligen håller han på med ritningar etc, tar emot besök av olika personer, kontrollanter, bossar osv. Den här stunden på morgonen steg baja-majabilens chaufför ut med två toapappersrullar i handen och överlämnade dem högtidligen åt Tomten. Sen backade bajamajabilen ut från gränden och försvann till nästa byggarbetsplats, förmodar vi. Toapappersutdelningsdagen var inne, tydligen. Ibland undrar vi storligen över hur logistiken fungerar i en så här stor firma som RIM är. Roligt fick vi i alla fall. Personalen omhuldas på bästa sätt.

_________________________

Torsdag den 11 augusti-22 


    När de vita turistbåtarna av olika slag samlas utanför hamnen brukar det vara delfiner på gång...
    Vi såg förstås inte några delfiner men gissar att de som var ombord på de små vita båtarna fick
    se dem. 

   


Dagens andra bild måste till när vi till middagen som intogs med goda vänner fick sällskap  utanför fönstret. Skatboet förflyttades till en högre nivå


    Borta! (precis som statskassan..) ;)

   

   Skatboet är förpassat cirka tre meter högre upp än tidigare, ihopsamlat och mera prydligt än tidigare.
   Jag bara måste föreviga förfarandet och gick ut och tog bilder, sade boa tarde (god eftermiddag).
   Killen/stolp-apan log och sade detsamma. 
   Jag gissar att de börjar bli vana med kvinnan som dyker upp med kameran med jämna
   mellanrum när de är på besök. De ser vänliga och roade ut. 
   Undrar om mammarazzin har blivit ett samtalsämne på deras kafferaster?  

   _______________________

   Fredag den 12 augusti-22 kl. 04.58

   

Jag kunde inte sova och steg upp för att dricka lite vatten, tittade ut och såg månen gå sin runda ban på himlafästet. Den speglade sig själv såg det ut som...( vi har dubbla glasrutor i våra fönster) 
    
 
Jag önskar er alla en trevlig helg! 


Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Jag har alltid vela ha en papegoja! Men med min allergi har det så klart aldrig varit aktuellt. Men så kul med en som granne! Hoppas också balkongen får nytt liv, så vacker. Har du fotat kryssarna från ert hus? Då gick vi nog förbi i närheten när vi vandrade upp till Monte. Förstår ni fick er ett gott skratt när det levererades ett par toarullar! Jag såg vår fina måne igår innan jag gick o la mig, men kameran gillar inte objekt så långt ifrån, särskilt inte i mörker.
Anna i Portugal,

de är härliga papegojorna. Hur man än är på humör så blir man glad av den där grannfiluren. Den kan också vara lite trumpen ibland men blir genast glad om jag visslar till och säger Ola eller ropar hoho...svaret kommer per omgående och så är vi igång. :)
Jadå, kryssarna är fotade från vår terrass. Vi bor ovanför Gamla stan, Santa Maria, drygt en kilometer från vägen (järnvägsvägen ) upp mot Monte.
Logistiken här är helt obegriplig ibland. Varför inte leverera en hel säck toapapper med en gång?

Månen var fin tidigt i morse :)
Musikanta sa…
Lite synd dock om papegojan som får sitta i en trång bur hela dagarna. Hemma hos Mirren i Stockholm finns två papegojor och fem nymfparakiter som får flyga fritt i huset. Hon har också (tillsammans med exmaken) tillverkat en voljär på ena husgaveln som de också kan flyga omkring i. Men de pratar förstås inte som din granne!
Roligt att se dina bilder.
Kram från Ingrid
Musikanta,

jag har ingen som helst aning om hur papegojan har det när den är inomhus. Där kanske den är fri som fågeln, men ute på terrassen är den alltid i sin bur förutom då buren rengörs. Då är papegojan inomhus.
Papegojan verkar må hur bra som helst o är en glad fyr.
Så bra Mirren har det ordnat för sina fåglar. Kan de flyga fritt utomhus också eller måste de vara i bur då?
Tack Ingrid!
Kram

BP sa…
Gojan - pratar den portugisiska eller är hans ägare svenskar/finländare? Du kan ju lära honom några åländska specialuttryck;-)
Utdelning av toapapper - hahaha! Två rullar:-))))) Undrar om det är en "dagsration" eller om rullarna ska räcka hela veckan- Så himla roligt, nåt som aldrig skulle hända i "tråkiga" Sverige.
Å det där med el-apan och el-spaghettin är nåt vi aldrig skulle få se här heller. Det ser likadant ut i Spanien och jag har aldrig förstått att elen funkar utan minsta lilla anmärkning/strömavbrott åtminstone på Costa Blanca.
BP,
gojan talar portugisiska men numera också lite åländska, engelska och så vidare. Den är läraktig. Tänkte att jag skulle lära den sjunga ålänningens sång men jag gissar att den tycker att det är lite överkurs ;)
Ja, två toapappersrullar...tror att det ska räcka en hel vecka för en person. De kom förra veckan också men då förstod jag inte att det handlade om leverans av toapappersrullar, haha...
I jämförelse med Costa Blanca, Solkusten och Grekland så är det här väldigt städat, haha...
Här är roligt nästan jämnt!
Susjos sa…
Så kul med den härmande papegojan! Härliga bilder igen från din vecka, det underbara havet, toarullarna, hihi!
Ha en fin helg!
Kram
Susjos,

ja, den är en toppengranne, papegojan.
Tack! :) Toapappersrullarna är kul, vi ler fortfarande över ransoneringen som kom med liten lastbil.
Ha detsamma du med!
kram
Anki sa…
Tack för den trevliga Veckorevyn! Grå Jako är trevliga papegojor, som är kända för att kunna härma ... kul att ha som granne!
Vilken vacker balkong! Kan bara hålla med dig och hoppas på att någon tar hand om den och tillhörande lägenhet.
Ha en fin lördag!
Lena i Wales sa…
Vilken trevlig Veckorevy.
Så vacker papegoja! Jag gillar papegojor, men de kan vara lite besvärliga ibland också. Hade en vän som hade en hona som var totalt svartsjuk på varje kvinna som besökte honom och attackerade oss, hans kvinnliga vänner. Hon fick sättas in i ett separat rum när han fick besök.
Så fint med alla dessa vackra balkonger i Sydeuropa, fina järnarbeten.
Toapapper 😊.
Skön lördag!
Anki,

tack! :)
Ja, de är riktigt trevliga papegojor och här finns de lite varstans i de olika hemmen. Vi har ett par ställen på vägen ner mot stranden där vi stannar till och pratar med papegojor, de vill ju prata och de är kul att kommunicera med.
Balkongen är väldigt, väldigt vacker.

Ha en fin lördag du med!
Lena i Wales,

tack!
Papegojor är personliga och naturligtvis så hinner de utveckla många olika sidor hos sig själva när de kan bli så gamla som de kan bli. 100 år ca. Otroligt så kloka de måste bli. En väldigt egensinning svartsjuk papegoja som din vän hade, haha....ingen annan kvinna över tröskeln där inte.
De har det, vackra gjutna balkongräcken, ibland smidda dessutom. De är en fröjd att titta på.
Ha det fint du med Lena!
Ditte sa…
Tack, Karin! Har ägnat mig åt högläsning för Bosse och vi har skrattat. Inte minst åt leveransen med toapappersrullar.
Verkligen en trevlig sammanfattning av veckan och med roliga bilder till.
Och tänk att elen fungerar så bra trots dessa skatbon. Bara att tacka och ta emot.
Papegojan låter som en fin vän och extra roligt nu att ni också kunde se den. Funderade just över hur det låter när katten, hunden och papegojan samtalar.
Önskar er en fin lördag-
Här har vi +37 så några utsvävningar i Torrevieja blir det inte idag.
Kram
Guldkryckan sa…
Hade en papegoja när jag var liten, min alldeles "egna" papegoja.
Den lärde sig prata och sjunga och visslade gjorde den också.
Nån gång har jag funderingar på att skaffa en ny men med tre katter kanske det inte är någon bra idé.
Toapappersutdelning?
Oj, det var något nytt för undertecknad.

Ha nu en fin helg. :)
LillaSyster sa…
Så fint du har dokumterat veckan och det är ett under att elen funkar med de där skatboen. Cool granne du har=) Ha en fin lördag!
Ditte,

tack själv till dig och till Bosse!
Här fungerar toa-papperslogistiken på sitt särskilda sätt :)
Det är inte elledningar som hänger i luften, vi får vår el via eldragningar i marken, det är fiber, telefon och liknande som hänger i luften men likväl så blir man fundersam ibland. Ändå tycker jag att härvorna här är rätt prydliga i jämförelse med andra europeiska länder runt Medelhavet. Och kanske de inte är helt klara med installationerna ännu, mycket är på gång tack vare nybyggnationen på andra sidan gränden.
Allra mest är det papegojan som håller låda av de tre, den härmar katten, hunden och också kattslagsmål emellanåt. En riktigt kul prick är det vi har till granne.

Önskar också er en fin lördag
Här har vi +27 så temperaturen är riktigt dräglig. Vi har nyss kommit hem efter en dagspromenad, svettiga förstås men med skön känsla.
Kram
Guldkryckan,

vilken lycka för dig att ha haft en egen papegoja.
Du har kanske helt rätt att tre katter och en papegoja kanske inte är den bästa kombinationen :)
Toapappersutdelning kanske blir en ny trend mitt i allt ;)


Ha en fin helg du också ! :)
LillaSyster,

tack snälla du!
Det är fiber, telefon och tv...som finns i skatboet. Vår el kommer via ledningar i marken, men ändå, jag förstår precis vad du menar.
Den coolaste grannen i stan, tror jag. Ha detsamma du med !
Paula sa…
Mammarazzi är påpasslig och snabb med kameran. Här muttras det bland grannarna om hon som bara fotar och fotar..ändå ligger jag nog i lä. Men så har du så mycket kul att fota och berätta om, sånt som för oss uppe i kalla Norden är spännande och annorlunda. Tackar och bockar för alla leenden du ger! Kram
Paula,

de är ju bara lite avis på dig som fotar och fotar...förstår du väl. Säg smile åt dem och ta foto! :)
Kalla Norden, haha, du har humor du Paula, 30 grader idag har jag läst.
Tack själv Paula!
Kram
Geddfish ♥ sa…
Åh, härliga veckorevyn🌺
Älskar den stort.
Ler åt dina studier av verkligheten punkt nu.
Kram!
Geddfish,

tack! :)
Kramar till dig också!
femfemman sa…
Gillar dina samlingsbilder.
Mycket tjusig balkong.
Funderar på om jag vill åka på kryssning igen. Många år sedan senast. Kul att komma till nya hamnar, men rätt långtråkigt ombord.
Hoppas att skatboet snart kommer till nytta.
En bajamaja på släp vore inte dumt.
Igår, då behovet var stort, fanns det ett fint utedass vid badsjön.
På dagens sextiofemmila resa mellan Grövelsjön och Grimsås fanns inte en toalett utmed vägen. som tur var så var inte nöden så stor, så jag klarade mig ända till det sena lunchstoppet i Sjötorp. ( Där Göta kanal rinner ut i Vänern) Skitdåligt i odets rätta bemärkelse. Och diskriminerande vad det gäller kissandet... karlar kan ju ställa sig vid vilken parkeringsficka som helst. Kram // anna-lena
femfemman,

tack och balkongen är tjusig, mycket.
Jag är personligen inte någon kryssningsmänniska, kanske för att jag har jobbat ombord på kryssningsfartyg och fått tillräckligt av den varan? Vet inte men det är bra att det finns folk som gärna kryssar. Vad vore turistorterna med hamnar utan dessa fartyg. Betydligt fattigare i alla fall.
Ja, en bajamaja på släp skulle inte vara helt fel ibland.
Det var dåligt att det inte fanns en enda toalett på så lång sträcka. Otroligt.
Ja, karlar har det lite enklare än vad vi har ska sitta ner.
Kram till dig också Anna- Lena!
Karin

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...