Skyltsöndag / 373

Så är det söndag igen, otroligt nog, det var ju nyss söndag. Tiden rullar iväg när man har roligt...

Hur som helst så betyder söndag Skyltsöndag, temat som BP förvaltar på bästa sätt och jag hänger med på det roliga igen där man får ta ut svängarna som man vill bara man visar skyltar på något sätt.

Dagens tråd visade sig bli av det rostigare slaget...


Travellers Pearl by Storytellers ligger inte långt ifrån oss där vi bor, bara ett kvarter längre ner mot Gamla stan på Rua das Rosas. Vi går ofta förbi där när vi är på väg till Avenida do mar, vägen längs stranden.  Uppriktigt sagt så trodde jag aldrig att man skulle hitta denna pärla bakom den ganska intetsägande fasaden, vid den lite ruggiga gatan, men överraskningarnas tid är inte förbi. Det finns en liten modern skylt på dörren som leder in Travellers Pearl by Storytellers också, men jag fastnade för den rostiga skylten som verkligen sticker ut. Klicka på länkarna så förstår ni vad jag menar. 😊

 

Den här skylten fotade jag på midsommardagen i år, då vi vandrade från Camara de Lobos till Funchal, längs strandpromenaden. Skylten hänger på en grind som man stänger av säkerhets skäl när det är nödvändigt. När Atlanten lever vilt och kastar sig in mot land med meterhöga vågor eller då det är stor risk för ras från de angränsande klipporna så stängs strandpromenaden av tills den är säker igen.


Skylten med de lekande barnen tog jag för en vecka sedan då vi besökte Quinta Magnôlia. Längs ribeira do Seco, under bron, finns ett ställe med några trästolpar som är tänkt för barn eller andra med barnasinnet i behåll att hoppa över eller att kryssa sig fram emellan. 

Ovanstående skylt ligger på marken och berättar att man inte får parkera där . Skylten hittade vi i utkanten av Lido, en av stadsdelarna, där de flesta hotellen ligger i Funchal.


Skylten visar en liten genväg till huvudgatan ovanför promenaden längs stranden mellan Funchal och Camara de Lobos. Många trappsteg leder uppåt innan man når målet


Mitt i vår vandring längs den gamla vägen där järnvägen gick tidigare mot Monte, såg jag den här skylten. Vi gick förbi och vandrade vidare uppåt. Nu är Caminho de Ferro förstås betydligt nyare och modernare än vad länken visar från sekelskiftet 18-1900-talet men likväl är den en rejäl utmaning med tanke på att den på vissa ställen lutar mellan 30 till allra högst 45 %.  


Jag avslutar det här rostiga inlägget med de allra rostigaste och förmodligen äldsta skyltarna idag, med att visa två små försäkringsskyltar på en husvägg längs en gata som jag inte minns namnet på. 😊, sorry.

    Skyltarna finns på ett hus som bara är en fasad ut mot gatan, ni kan se skyltarna till vänster i bild.

    "Så denn ja", som dansken sa, nu får det räcka med rostiga skyltar för den här gången. 


     Här nedan har jag länkat till de andra som också brukar vara med i Skyltsöndag: 

Ama de casaAnkiNilssonAnkiByblixtraCarita , ChristianDitteGerdKajsaLisaKarinKlimakteriehäxanKonst el. konstigtLillaSysterMia , PaulaSmåstadsblues,  Susjos ,Tony, Åke


Copyright: Karin Eklund, Funchal, MadeiraKommentarer

Åh, gillar verkligen den första skylten. Så himla fin! :)
Amanda,

jag gillar den jag också! Rost är vackert! :)
Geddfish ♥ sa…
Snygga skyltar, det är något visst med rost!
Jag klickade på samtliga länkar med förhoppning om att känna igen något. Jag har letat efter foton från min resa i början av november 2017 och de är puts väck, har tydligen glömt att spara ner. Finns några i bloggen bara.

Jag har frågat min hjärna vad hotellet hette som vi bodde på. Ett hotell med en stor muralmålning på uppåt någonstans. Kan det ha hetat Pestana? Det var en by ovanför och nedanfr gick en strandpromenad som ledde ner till Funchal.

Skyltkram!
Geddfish,

ja, det är någonting speciellt med rost, jag håller med om det.
Undrar om du tänker på Pestana Ocean Bay, nära strandpromenaden i Lido-området. Det hotellet har en fågel på ena väggen men det finns flera muralmålade hotell. När vi går åt det hållet så ska jag ha kameran med så ska jag föreviga vissa hotell och visa dem här på bloggen längre fram.
Allt är Funchal i Lidoområdet ovanför strandpromenaden som leder till Funchal via en seg backe upp innan man kan gå vidare längs rua Monumental. Det finns nog ingen by där men man kan tänka sig att det är en hel del sådana, med tanke på topografin. Forskning pågår...;)
Ha det gott och skyltkram till dig med!
Geddfish, igen!
Jag tittade in i ditt bloggarkiv och den 8 november-17 har du muralmålningen av fågeln till Pestana Ocean Bay. Så jag var på rätt hotell :) .
Kram
BP sa…
Vilka Skyltsöndagar jag får idag - av dig en med rostiga föremål och av LillaSyster en med grävmaskiner. Känner mig onekligen lyckligt lottad:-)
Hotellet är coolt och originellt, helt i min smak. Där skulle jag gärna vilja bo.
Hela din skyltskörd är absolut fantastisk:-) Undrar om inte sista bilden tar priset - en fasadskylt helt enkelt:-)

Tusen tack för dina läckra, rostiga skyltar. Stort tack för alla länkar också:-)
BP,

så roligt att du känner dig nöjd med rost och grävmaskiner: )
Jag är också glad åt hotellet, söker ju alltid någonting för gäster att bo på som finns nära oss, för hemma hos oss finns inte tillräckligt med utrymme.
Tack snälla du!
Åke sa…
Det var en röd tråd till din skyltsöndag också. Rost går åt lite rött också tycker jag. Första skylten gillar jag designen på, samt påminner om min korktavla. Idén bygger på ett smitt plattjärn. Det jag inte gillar med rost är att det håller på att gröpa ur materialet. Därav min undran varför det inte används mera rostfritt materiell i dina trakter… eller så finns det. Men i mitt nästa liv ska jag bli smed i alla fall. Tänk att få designa skyltar, figurer som konstverk och liknande.. läckta skyltar du bjuder oss på.
Geddfish ♥ sa…
Tusen tack för din förklaring, Karin!
Rätt hotell!
Jag sökte på Madeira i min blogg och fick inte upp så mycket men när jag gick till bloggarkivet, som du föreslog, och som jag egentligen vet, så hittade jag mängder med roliga foton från Madeira! Så glad för det för originalen försvann nog i en kraschad dator.
Ordningen återställd!
Madeira är bara så fantastiskt!

Kram!
Åke,

ja, en röd rostig tråd blev det för min del den här gången.
Rost är inte att leka med, det förintar materialet sakta mak, ja.
De använder väldigt mycket aluminium här i fönster och dörrar nu för tiden. Det är troligen för dyrt med rostfritt stål men sakta mak försvinner allt som kan rosta. Luftfuktigheten är väldigt hög hela året om så...
Du skulle passa bra till designer, det är jag helt övertygad om. Sadla om eller vänta till nästa liv? ;) Ha det gott!
byblixtra sa…
Åh, gillar rostiga skyltar och här fanns många! Gillar dem alla!
Första skylten är riktigt snygg! Kollade länkarna och det var ett fint hotell.
Bilden på andra skylten blev läcker med vattnet och stenarna i bakgrunden.
Rolig är skylten med instruktionen för hur man ska använda trästolparna.
byblixtra,

vi är nog rätt många som gillar rost, skulle jag gissa :). Det är ju vackert med rostrosor.
Ett oväntat fint hotell gömde sig bakom en rätt så intetsägande fasad, roligt nog.
Tack för titten in! Ha en fin måndag!
christian sa…
Vilka härliga rostiga skyltar de har varit med ett tag kan jag tro, men så länge de fyller sin funktion så .... mest kul var den med barnen, verkligen udda!
vad gäller min blogg å svårigheten att kommentera ibland är det samma för mig....ibland kommer jag inte åt, kan inte ladda upp bilder .....då brukar jag stänga av å vänta ett tag. Har varit i kontakt med kundtjänst, men de har inte svarat på just det problemet, tror själv att det kanske är en viss tid där det är stor belastning ...

Ha det gott!
Veiken sa…
Det är nog det trendigaste skyltinlägget den här söndagen! Jag tillhör dom få som skulle vilja skrapa, mönja och måla bort rosten i en fin färg. Min pappa har fostrat mig! Haha!
Ha det fint!
Ditte sa…
Så fina skyltar och alla med sin historia. Stort tack!
Och dina bilder av dem gör givetvis sitt till.
Kul med hotellet där den rostiga skylten finns. Vilka fynd man kan göra om man söker.
Kram
Paula Merio sa…
Här uppe i Norden är rost högsta mode! Alla prylar ska vara rostiga i olika stadier! Ju rostigare desto dyrare! Du kanske ska börja se dig om ifall några rostiga prylar ligger på skräphögarna? Det mesta går att sälja till galna nordbor! Själv är jag också lite svag för speciellt trädgårdsprydnader och attiraljer som har märken av tidens gång. Kollade in lägenheten på Travellers Pearl, en verklig pärla!
Ha nu en skön vecka, här är vädret ostadigt, men rätt skönt som omväxling efter värmen
Susjos sa…
Verkligen en röd tråd med alla rostiga skyltar, BP är ju också särskilt förtjust i såna! Den första skylten var verkligen fin. Ha en bra start påverkan!
Kram
Karin sa…
Riktigt rostigt blev det ju!
Jag undrar lite över den där skylten "Levada do flamengo". Den skulle kunna betyda en stig där man dansar fram i en eldig flamenco. Eller möjligen en stig där man kan få se flamingos. Antingen fåglar eller blommor ...
wiper sa…
Jättesnygga skyltar med karaktär. Gillar såna där rostiga skyltar som varit med ett tag. Skulle kunna tänka mig att ha en sån som tavla på en vägg ;)

Ha en fin tisdag
kram!
Christian,

ja, de är härliga skyltarna med rost.
Huvudsaken är att det fungerar till slut. Jag kom ju in och jag tror som du att det är en stor belastning som också är avgörande i det hela. Men man får inte ge sig :)
Ha en fin dag!
Veiken,

så kan man också se på det :). Trendigt är det ju onekligen.
Personligen gillar jag att titta på rost och jag hade också rostiga mojänger i mitt trädgårdsland då vi bodde på Åland men köper rostiga saker gör jag inte. Nu har jag ingenting rostigt alls men ser det överallt här, så balansen är perfekt.
Ha det fint du med och bra är det med fostrande pappor!
Paula,

ja, jag vet och jag sålde många rostiga saker när vi städade ur våra trädgårdsförråd då vi skulle lämna Åland. Otroligt så folk ropade över varandra för att få det önskade då det var auktion. Bra för oss förstås.
Patina gillar jag också och rätt sak på rätt plats kan verkligen förhöja tillvaron.
Travellers Pearl är en pärla. Jag blev överraskad av vad som gömde sig bakom den rostiga skylten.
Ha detsamma Paula! <3
Susjos,

ja, ibland får man till det med andras oanade hjälp.
Många gillar rostiga saker, det märks.
Ha detsamma du med!
Kram
Ditte,

tack själv! :)
Ja, ibland hittar man "saker" som man inte ens tror att finns bakom en rostig skylt. Kul.
Kram
Karin,

ungefär så tänkte jag också när jag såg namnet Levada do flamengo, men betydelsen är lite annorlunda, även om flamländare säkert kan dansa eldiga flamencos. Flamengo betyder flamländska. Holländarna har gjort sina avtryck här också :)
Så det är helt enkelt den flamländska levadan man vandrar där.
Wiper-Malin,

Jag kan också tänka mig en sådan skylt som tavla någonstans. De är ju vackra, tärda av tidens tand.

Ha detsamma du med Malin,

kram

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...