Balansera....


"Balansera signorina, balansera"....så sjöng vi som var barn på Köpmansgatan i Mariehamn för många år sedan.  Melodin dök genast upp i mitt huvud när jag fick se lastbilschauffören går runt flakkanten och vippa bort stenar från den. Tro inte att han steg in i  flaket en enda gång, han höll sig på kanten och jag höll andan så det borde ha hörts ;) Röd i ansiktet blev jag säkert i alla fall. Ponera att hans bil står på kanten till en flera meter djup grop. De är otroliga madeirenserna/bergsgetterna. Det ligger helt säkert i generna det där med balansen.


    Det är troligtvis viktigt att det inte faller stenar ner på gatan när de kör härifrån...


    Koncentrerad är han också. Jag är alltid lika imponerad över att se hur de jobbar...

Varför vi ,som var barn på Köpmansgatan under femtiotalet, sjöng Balansera signorina balansera minns jag inte men det var någon italiensk slagdänga om Napoli,  som vi hade hört och som vi lade egna ord på när vi också balanserade på utsatta ställen (utan lov förstås). Det gick mycket bättre att ta sig fram med musik än utan. Inbillade vi oss i alla fall. Kanske jag ska försöka ta ett varv på vårt terrassräcke och sjunga samtidigt? Nå, jag har så mycket annat intressant att upptäcka först så det får nog vänta ett tag, tror jag.

Ha en fin tisdag alla!

Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

Musikanta sa…
Förstår att du höll andan när du såg den här killen. Balansen hos mig är ett sorgligt kapitel numera. När jag gick i skolan var jag bland de bästa att gå balansgång på en bom och åka skridsko med ett ben i vädret.

Numera kan jag inte stå på ett ben och behöver stavar för att känna mig säker när jag promenerar.
Kram från Ingrid
Karin sa…
Godkväll i stugan (eller godeftermiddag i alla fall). Jag tror det var den här som ni fått om bakfoten:

Buona sera, signorina, buona sera
It is time to say goodnight to Napoli!

Balansera signorina är ju en fin ljudhärmande försvenskning!

Musikanta,

ja, ibland kan jag inte andas alls när de håller på som de gör på andra sidan gränden. Det ena dråpliga efter det andra visar de upp i cirkus RIM.

Sånt är livet, skridskoåkning med en benet upp i luften känner jag till och också detta med balansgången på bom och annat.
Tur att man har två ben nu och stavar att ta till när det kniper ;)
Kram till dig Ingrid!
Karin,

haha, där satt den. Det var ju den vi gjorde nya ord till, exactamente!
Tack för att du minns!
Gunnel sa…
Snälla signorina Karin balansera inte på terassräcket! Jag måste nog kontakta Uffe så han ser till att du åtminstone har en säkerhetssele på dig. Jag minns ocks¨ sången. Tror det var Little Gerhard som gjorde en rockversion av den. Kram
Gunnel!!!

Så himla roligt att få se att du finns! Härligt!

Tillsvidare har jag annat att göra, jag lovar Gunnel. Säkerhetssele kan vara en fördel, så ...
Du minns den ja, det förstår jag.
Japp, Little Gerhard rockade till den också.
Kram
Geddfish ♥ sa…
Jag kommer också ihåg Buona Sera, Signorina, Buona Sera. Med Louis Prima. Sen också med Little Gerhard, han var bra!
https://www.youtube.com/watch?v=MvjwrUHM5U4&ab_channel=swedefirebird70

Härligt med musik från förr!

Kram!
Paula sa…
Att ungdomar är viga och har bra balans det accepterar jag utan vidare, men när medelålders män med liten kalaskula också kan hålla balansen som inget alls, då blir jag imponerad. jag hade förmodligen blundat eller gått från fönstret...Det ligger nog något i det där med generna. Har ju sett på dina bilder hur slänterna ser ut där de odlar grödor...
Kram från pörtet
Geddfish,

ja, med Louis Prima var det. Bra att minnas saker tillsammans så här, man lappar till hålen tillsammans :) Tack för länken Gerd!
Javisst är det så!
Kram!
Paula,

just det, när medelåldersmän med liten kalaskula rör sig utan minsta besvär på en kant så där bara, då blir man imponerad.
De är födda på kanterna här tror jag ;)
Kram till pörtet!
Jag tänker att om en går på sitt flak varje dag och sparkar stenar så är balansen upptränad :) Så ska du upp på balkongräcket så hoppas jag du börjar med en lägre höjd ;)
Anna i Portugal,

förmodligen är det så som du tänker. De kan säkert gå där med förbundna ögon och ändå veta var de sätter fötterna. Träning, träning och träning.
Ja, jag börjar lite lägre, jag lovar ;)
BP sa…
Hahaha! Du är världens mammarazzi:-) Älskar dina bilder från byggarbetsplatsen. Å Komatsu ligger mig varmt om hjärtat, för det märket sålde ju företaget jag jobbade på på 1990-talet.
Å byggarbetare har då en sak gemensam - de har alltid mobilen i byxfickan och är aningen överviktiga;-)
BP,

jag med och du med, som de sjunger i någon julvisa ;)
Jag börjar känna mig riktigt familjär med killarna på andra sidan vid det här laget.
Du såg telefonen du med! Haha..
Ditte sa…
Just den biten kan jag inte känna igen. Men jag känner igen mig i att balansera. Jag gjorde det på allt och överallt från det att jag var riktigt liten.
Himla roligt att du observerar killarna som jobba här på andra sidan och dokumenterar så fint.
De måtte ha balansen med sig från början. Men visst är det imponerande.
Idag skulle jag knappast våga.
Bra att du håller ett vakande öga på killarna.
Kram
Ditte sa…
Jo, vad gäller musiken och det var "Buona Sera" så minns jag sången väl.Både den italienska versionen med Louis prima och den svenska med "Little Gerhard".
kram
Susjos sa…
Minns också låten Buona Sera! Den är bra tycker jag! Å de där arbetarna lever farligt emellanåt, men de blir skickliga på det de håller på med!
Ha det gott!
Kram
Åke sa…
Vad roligt att din sång poppade upp sådär. Du måste blivit glad. Det är kul sådär med Flashback liksom. Lastbilschauffören hade balans han. Men tydligen var det viktigt det han gjorde. Trevligt inslag du bjuder oss på med talande bildbeskrivning till. Tack också för de fina kommentarer du ger till mig om mina bilder.

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...