Skyltsöndag/ 372

Dagens skyltar hittade jag på vår vandring idag som vi gjorde till en viss plats i västra Funchal, ca 5 km från oss. Ja, det är åter dags för skyltsöndag som BP förvaltar på bästa sätt och givetvis så hänger jag med den här gången också .  


Mitt i det vi själva har döpt till Catarinabacken, stod den härliga Volvo Amazonen från 1960-talet. På trottoaren. Det är inget ovanligt alls att bilarna står där människorna ska gå men både Amazonen och vi hade gott om plats. Full av reklam var den också så varför inte passa på och ta vara på skyltarna när de lägger sig mitt i ens gångväg? 

Catarinabacken? Bara för att den ligger vid Catarinaparken, men gatan heter Avenida do Infante. Som en liten förklaring till vårt egna påhitt... 


Ännu mera reklam fanns att läsa på högra sidan av bilen. Mitt emot på andra sidan Avenida do Infante ligger Quinta Vigia, president Miguel Albuquerqes bostad och kontor. Man får gå in i trädgården mot en viss avgift och se på all växtlighet där men på söndagar är det familjefriden som råder så grindarna är stängda. 

Här kan ni läsa mera om Café Fortaleza

 
Auto Filipe och 122 S? Jag visste förstås inte vad det betyder så jag googlade, men blev inte särskilt mycket klokare i alla fall. Kanske någon bilkunnig människa vet vad det betyder ?


    Ännu mera huvudbry blev det för min del....


   Till sist snyggingen framifrån...


Åh, där hänger ju Ama! Överallt håller hon till allas vår Ama. Är hon inte i USA, i Kalmar eller i Torrevieja så är hon uppflugen på en stenmur i Funchal. 😉 Henne vet man aldrig var man har. Hon flyger och far...


Se på den! Mamma har ett eget museum och en egen liten buss! Det ni! Nå, i verkligheten är det ett ställe där man kan se på modern konst. Jag har inte ännu besökt stället och idag var det stängt där men givetvis så ska vi besöka museet. 


   Snygg Ford eller hur? 


    Sen svängde vi in på Rua Dr. Pita. Doktor Pitas gata...


Några steg till och vi hade kommit fram till dagens mål. Vi ratade restaurangen, den var bokad men trädgården fick vårt besök som jag återkommer till lite senare i veckan.


    Fri entré gillas...

    

    för då kan man äta mera glass och vid caféet som sålde glass fanns en fin skylt som bara måste visas.
    I Santana, på norra sidan av Madeira, ska det dansas i 24 timmar under den 2 o 3 juli. ....

   De övriga som deltar i temat har jag länkat till här nedan. Titta gärna in till dem också! 


Copyright: Karin Eklund, Funchal, Madeira

Kommentarer

byblixtra sa…
Det var en fin Amazon. Lite otippat kanske, att se en sån där?
Mamma-museum var bra.
Tänka sig, att du hittade AMA också.
Dans i 24 timmar, hoppas att dansarna avlöser varandra. ;-)
byblixtra,

ja, den var verkligen fin Amazonen. I toppenskick! Otippat absolut.
Ja, så glad jag blev av att få se Ama.
Förmodligen blir det paus, hoppas jag i alla fall. Annars får de ont i fötterna ;)
Paula Merio sa…
Av alla fina och roliga skyltar du samlat ihop så blev jag mest förtjust i den sista. Nästan så fötterna började trumma i takt...så kul och så snygg skylt! Ultradans kunde man kalla det, populärt nu med alla typer av ultra-tävlingar i Sverige, då ska man göra olika grejer, t.ex springa i 24 timmar. Imponerad av bilen som trots den myckna reklamen ändå inte ser ut som en stopplykta utan har behållit stilen! Men tack, jag väljer ändå Forden!
Paula,

den sista hittade jag sist också! :) Jag gillar den mycket jag också, väldigt vacker är den.
Forden, tror att det är en T-ford är snygg. Jag håller med om det!
BP sa…
Vilken otroligt läcker Skyltsöndag som till och med börjar med en röd tråd. Älskar denna Amazon. 122S är beteckningen för just denna Volvo-modell - https://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_Amazon. Toppen bilder och bilen är ju i "mint condition" som min svengelska make skulle säga.

Japp, Ama är överallt. Perfekt för oss, eller hur:-)

Mamma-museum - ja det museet kan man ju inte missa med en så snygg läckerbit framför dörren. Även den är ju perfekt underhållen.

Vilken Skyltsöndag du levererar:-) Tusen tack för den och alla länkar till deltagarna:-)

PS. Santana - var det inte en sånggrupp på 1980-talet- Älskade dom. DS.
BP,

tack, ibland ramlar läckerheterna över en så där och bara parkerar mitt framför en. Tack för informationen om 122 S.
Bilen är i "mintcondition". Jättesnygg och välhållen.
Ama, den Ama, så roligt att hitta henne lite överallt.
Ja, Santana var en sånggrupp, tror till och med att vi har en LP med dem här i gömmorna någonstans.
Susjos sa…
Vilka fina skyltar du har hittat, inte minst på volvo-amazonen, vilken nostalgi, vi hade en amazon i min familj när jag växte upp!
Ha det fint!
Kram
Susjos,

Tack! Lättfunna skyltar idag, de liksom parkerade sig framför mig där jag gick fram.
Uffe fick också nostalgiska minnen av Amazonen :)
Ha detsamma du med!
Kram
Ditte sa…
Så fint skyltat oc så mycket som fanns att se på er väg. Amazonen var ju fyndig och med olika budskap på sig. Och givetvis trevligt att också träffa Ama här.
Tack för att du generöst dela med dig-
Ser också fram emot ett besök i parken under veckan .
kram
Mycket skyltar av olika slag. Frågade min bilentusiast till make vad 122 S betyder. Det är helt enkelt en av de tre modellbeteckningarna för Amazonbilarna (som inte fick kallas Amazon utanför Norden).
Ditte,

tack! Här finns så mycket att se varje dag, vart än vi är på väg, så det t.om. känns som ett litet dilemma emellanåt med tanke på bloggen och skyltsöndagen. Ama finns överallt, hon. :)
Kram!
Anna i Portugal,

ja, ibland kommer de på rad.
Tack för att du har en bilentusiast! Då får jag veta jag också vad saker betyder. Sedan kan man förstås undra på varför man inte fick kalla Amazonen till Amazon utanför Norden :).
wiper sa…
Det var verkligen en snygg Amazon och kul med café reklamen. Det var inte dåligt med ett Mamma museum och en läcker bil. Du har även fotat många häftiga skyltar som sticker ut. Jag skall verkligen kolla dina länkar. Jättefin skylt längst ner också

Hoppas du haft en härlig midsommar.

Ha en skön början på veckan
kram
Wiper-Malin,

ja, den är ursnygg och mycket välskött. Caféreklamen berättar att det finns ett café i ett gammalt fort, dit vi inte har varit ännu.
Ja, min midsommar har varit bra, även om vi inte har firat midsommar i egentlig mening. Här gör man inte det annat än nordborna som träffas, men vi bara kom och gick, hade annat för oss.
Jag har försökt kommentera hos dig Malin, men jag blir utkastad...Jag vet att det har hänt andra också på min blogg så jag testar igen och igen tills det fungerar.
Ha en fin början du med!
Kram
Anki sa…
Vilken härlig skyltmix du bjuder på! Amazonen väcker minnen :)
Ha det gott!
Anki,

tack! Amazonen gjorde det här också! :)
Ha detsamma du med!
Christian Lehmann Gisler sa…
Tycker det vore häftigt med ett riktigt mamma museum....
Coolt att hitta en gammal Amazon i dina trakter å så välbehållen å fin den var!
Christian,

javisst är det häftigt med ett mamma-museum.
Min man hörde ljudet på Amazonen innan vi såg den, kännspakt ljud. :)
Åke sa…
Nu ska jag nämna två saker om din Volvo på bild. Jag gillar inte amazoner, det fanns fullt av de, då jag växte upp, så jag skaffade mig en VW Bubbla innan jag fyllt 18 år ens… (kolla några inlägg före hos mig om min kära Bubbla om du vill) så trimmade jag den och åkte ifrån dessa amazoner. Nu till det andra, den fick inte heta amazon utanför Norden. Jag frågade en kompis som haft bilverkstad i hundra år om din Volvo. Han såg tom på nummerplåtarna och tippade på Italien sedan fick jag en harang om dessa bilar. Jag ägde en amazon faktiskt 1978-79 men köpte den bara för att ta vissa delar till en Volvo 142 jag skulle trimma. Så här fick jag till svar av min kompis Rainer: Namnet Amazon användes bara på den nordiska marknaden eftersom namnet var upptaget utomlands av den tyska motorcykel- och mopedtillverkaren Kreidler. Utomlands är Amazonen istället mer känd som Volvo 121/122S/123GT, vilket även stod på emblemen på de svensksålda bilarnas framskärmar. Namnet stavades först Amason, efter betydelsen amasoner. Modellen med två dörrar hade beteckningen P130, med fyra dörrar P120 och kombin P220. Första året som kombi såldes fick den modellnamnet 221, men sedan blev det 121 och 122S som användes oavsett vilken kaross det gällde. Fyrdörrarsmodellen försvann 1967 i samband med att 144 hade börjat tillverkas. Sista året (1970) var även kombin borta, så då fanns bara tvådörrarsbilen kvar. OBS nu var din Volvo i mycket fint skick… en bra reklampelare och ditt inlägg passar utomordentligt bra till Skyltsöndag.
Åke,

tusen tack för din väldigt engagerade och informativa kommentar! Jag är oerhört imponerad av din kunskap och vetgirighet och mycket tacksam för allt jag har fått veta.
En VW-bubbla fanns i min familj också i början av 1970-talet, dock inte trimmad så den kunde åka ifrån amazonerna, men ombyggd till husbil för en liten familj med bebis på gång och en hund med valpar på gång. Vi drog iväg till Norge och hade det hur bra som helst även om det var lite kallt på nätterna i bubblan, både hunden och jag frös nästan ihjäl, haha..(början av maj)
Jag tror att din vän Rainer har helt rätt vad gäller Italien. Killen som äger Amazonen har en restaurang som jag tror att är italiensk, men helt säker är jag inte, måste ta reda på fakta om den saken.
Tack till Rainer och tack framför allt till dig Åke, för all information du har plockat fram och som jag och min man tar till sig.
Ha det gott!
KajsaLisa sa…
Jättefin Amazon så långt söder ut, kanske vårt problem i Stockholm är att vi har för smala trotoarer, så bilarna inte får plats :)
KajsaLisa,

där fick du till det så jag sitter här och ler med hela munnen. Självklart är det där skon klämmer. I Stockholm har ni alltför smala trottoarer att parkera bilarna på, haha..
Här går folk på gatan och bilarna parkerar där folk ska gå. Tvärtom-världen..

Populära inlägg i den här bloggen

Ett oförglömligt fyrverkeri får avsluta året

Jag finns, jag lever...