måndag 17 maj 2021

Jag finns, jag lever...

Oj, kära nån så mycket det har hänt sedan jag senast skrev ett blogginlägg vid nyår. Tanken var att jag skulle börja skriva igen nu i mitten av maj och ett litet försök blir det helt säkert men hur ofta och hur aktivt jag kommer att göra det låter jag vara oskrivet just nu. 

Inte helt otippat har vi tagit ett beslut om att sälja vår fastighet Skoltomten och allt som därtill hör, bl.a. Pettas och nu är vi mitt i förberedelserna för att bara om ett par tre veckor lägga ut allt till försäljning med hjälp av en mäklarfirma.


Har vi inte haft att göra tidigare så kan jag lova att vi har det nu. 

Här ska tömmas och röjas . Tack och lov att jag har hållit på ett tag redan, men ack så mycket ett par människor kan samla på sig. Vi har ju inte bara våra privata saker, vi har allt vad ett företag också har i lager. Catering, café och konferens kräver sina attribut och mycket av det ska avyttras. I all synnerhet ska det städas undan innan det blir dags för visningar 

Jag hade tanken att jag skulle läsa bloggar under vintern och våren men allt kom på skam.  Livet tog tag i oss på ett särskilt och spännande sätt. Om allt det skriver jag längre fram, när vi har tagit oss igenom det här som är mera än tillräckligt spännande just nu. 

Nu just står vår stora förhoppning till att någon/några entusiastiska entreprenörer eller någon annars bara vill ta över vårt älskade ställe som har blivit för stort och för mycket för oss. Vi känner att vi inte räcker till längre på samma sätt som tidigare.  Nu behövs det nya yngre krafter och vi tänker helt enkelt och koncist äntligen pensionera oss trots att vi på papper har varit pensionerade flera  år redan.  

Rörelse och liv kommer det fortsättningsvis att vara men företagarlivet tänker vi lägga bakom oss. 


 

Desto  mera än så här skriver jag inte nu, jag hastar vidare till högar som ska bort från knutar och vrår i vårt stora stenhus. Ska det bli fint får man lida lite pint som det heter. 

I trädgården har allt möjligt smått och gott börja röra sig uppåt ur jorden, primörernas tid är inne. 

Ha det gott alla! 

Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska.

 

20 kommentarer:

em sa...

Oj, så jobbigt det låter!
Margaretha

Pettas sa...

Margaretha,

det är det också men det känns bra likväl. Bara att ta beslutet var en stor lättnad. Det andra tar vi för att vi måste göra det. :)

Geddfish ♥ sa...

Livet består av stora och små beslut hela tiden. Det här var ett STORT beslut.
Lycka till på nya vägar och labyrinter. Det blir säkert bra!

Pettas sa...

Geddfish,

ja, livet är verkligen bestående av beslut av olika dignitet. Det här är ett STORT beslut, omvälvande minst sagt men det känns så rätt som det bara kan göra.
Tack !

Karin sa...

Oj, ständigt i full fart framåt – men jag tror ändå att det är så du ska ha det! Ser fram mot berättelserna om vad som timat sedan nyåret!

Bloggblad sa...

När vi var unga och nygifta flyttade vi flera gånger, men vi hann knappt få ihop en massa bröte mellan varven. Nu, efter 32 år i samma hus, vet jag inte ens var vi skulle börja. Ändå gör vi s.k. döstädning lite då och då.

Humlan sa...

Så roligt att se dig här igen!
Ni har verkligen en omvälvande men förhoppningsvis bra förändring framför er, men vägen dit brukar vara mycket jobb.

Ser fram emot att få fortsätta att följa er!

Anki sa...

Kul med ett litet inlägg från dig :)
Vi sitter liksom lite i samma båt - vi har visning av vårt ställe på söndag!

Pettas sa...

Karin,

på något sätt så blir det alltid så. Ibland undrar jag själv ...:) Men jag hänger med mig själv tillsvidare så det går rätt bra.

Pettas sa...

Bloggblad,

det är kanske så att man borde flytta lite oftare. Det har vi konstaterat många gånger om de här dagarna . Trots att vi också har döstädningar med jämna mellanrum. Men nu ska det mesta väck.

Pettas sa...

Humlan,

tack! :)
Jadå nu rör det på sig så det sjunger om det. Tack för att du vill fortsätta följa oss. <3

Pettas sa...

Anki,

Se där. Ni också! Ni är steget före till och med. Vi har annonseringen ogjord ännu men snart så. Tittar in!

Ditte sa...

Jag har verkligen saknat dig och anat att något var på gång. En förändring. Och så var det. Men så roligt att du skriver några rader.
Förstår att ni har mycket att stå i på alla sätt och önskar er det allra bästa.

Taina sa...

Jag tog också en paus och skriver lite sporadiskt. Kul att se att du är tillbaka och det ska bli spännande att följa med på era nya äventyr. Lycka till med röjandet!

Lisbet sa...

Undrar så hur det går?

Annika sa...

MEN det här har jag missat totalt. ATT du skrivit!!
Förstår att du har fullt upp, Karin!!
Roligt ändå att hitta ett inlägg från dig.
Känner ju till lite ... ;-)
Kramar från mig!!

شركة تسليك مجاري بالقطيف sa...

Ideal Excellence Company for Home Services, House Cleaning, Apartments, and Villas in Dammam, Khobar, Qatif, and Jubail Special Section for Sewage Pressure, Pest Control and Cleaning for Boards, Carpets and Rugs and Tank Cleaning We provide the best home services in the Eastern Region

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة تعقيم بالاحساء

موالسيد sa...

شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بسيهات وراس تنورة
شركة كشف تسربات المياه بالخبر
شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالدمام

التاج المثالى sa...شركة تنظيف مجالس براس تنورة
شركة رش دفان بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالاحساء
شركة تنظيف خزانات براس تنورة
شركة تعقيم بالخبر

شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف

Janice Michael sa...

Mitt namn är Michael Janice, jag bor från Lund, Sverige, (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA dr.oduduwaspellcaster@gmail.com