söndag 25 oktober 2020

Skyltsöndag den 25 oktober

 

Jag fortsätter med en gemensam nämnare också idag i det roliga skyltsöndagstemat som BP så förtjänstfullt håller i trådarna för. På hennes sida hittas också de andra som är med i "leken". Titta gärna in där.  Ni som läser den här bloggen inser rätt snart vad som är på tapeten idag förutom skyltningen. 😀

Ibland måste man bara ta en bild bara för att...Snabelagaven ramade in taxibilen så där passligt när vi gick förbi, då vi var i Funchal ( Lido), Madeira.

 

I väntan på att bildoktorn fixar min bil "Virtanen" så kan jag läsa Vi Bilägare och titta på en skön radioapparat, en mikrofon och en snygg bil. 

 

 

 

När jag tog bilden på Padaria Pastelari Mariazinha-reklamen på bilen som kör ut bröd av olika slag till affärer i Funchal, så hade vi inte hittat dit,  till själva bageriet ännu.  Numera är det vårt stamställe för inköp av mycket gott bröd. En fika brukar höra till att också ta när vi ändå är där några kilometer högre upp i Funchal mot Sao Goncalo till från vårt boende.
 

Den här bilen kom hem till oss här i Geta i början av september i år. Ibland gör skyltarna så när de är rullande. Vår bergvärmepanna hade fått saker för sig som den inte skulle få. Trots avstängning av värmen så hottade den till det ändå och så kan man ju inte ha det, så doktorn gjorde hembesök, bytte ut en ventil och nu fungerar allt som det ska igen.  Ordning och reda ska det vara...

    En bil framför Mariehamns grönsaker passar bra in här med tanke på den gemensamma nämnaren.

    Plötsligt så är vi i Funchal igen där någon skötte om att topografin var som den skulle...


Jag är nästan säker på att vi är i Malaga, fast kanske .. Nå, en brödbil är det i alla fall. Ibland har jag inte den där ordningen och redan som jag skrev om här lite högre upp i inlägget. Uppriktigt sagt så händer det rätt så ofta 😉 ( Uffe kan läsa portugisiska och har rättat mig. Det var i Lissabon bilen stod :) )

Åter kom skyltningen hem till oss och ställde sig utanför postlådorna ..ett möte tycks det vara på gång. Landskapsregeringens arbetsfolk har viktiga saker att diskutera.

Är man lite praktiskt lagd och har lämpliga verktyg kan man återanvända en gammal Volkswagenbuss som skylt. Lite såga si, lite såga så och sen blir det hur fint som helst. Dessutom fungerar skyltningen bra som dörrstopp också. 

Trevlig söndag alla! Ni har väl ställt om klockorna till vintertid nu? 

Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska

26 kommentarer:

Anki sa...

God morgon Karin!
Nix ... har inte glömt klockan :)
Trevlig skyltblandning - häftigt med den gamla folkabussen!
Ha en fin söndag!

Pettas sa...

Anki,

god morgon i vintertid!
Tack! Folkabussen är bäst idag! :)
Ha detsamma du med!

Gunnel sa...

Min mobil ställer om sig automatiskt så jag slipper tänka på det. Några andra klockor som måste hållas reda på finns inte här. Dörrstoppen var fin, men betyder det att dörren är helt igenbommad, för det måste var tungt att flytta på den. Ha en skön vintertidssöndag.

Pettas sa...

Gunnel,

ja, det är toppen med det digitala urverket. Vi har ett par andra som måste ställas om och så bilklockan förstås.
Jag antar att dörren går att öppna men att bilen måste flyttas på :)
Ha detsamma!

Tove Olberg sa...

Inte bilfritt: men fria bilar, med skyltar där de rys mycket.
Inledningen är hur fin som helst, den där bågen Snabelagave får det att vattnas i munnen - agavesirap. Heter den Snabelagave eller döpte du den till det? Ger den sirap? Jätteläcker är den i färg och form! Ramar in ditt tema :-)
De digital ställer sig om själv, men de två manuella tickarna ställde jag om igåafton. Microklockan ställde inte om sig, så när jag kollade på den trodde jag att ... nu kommer jag försent till tvättstugan.
Kram

Pettas sa...

Tove Olberg,

nej inte precis, det var bilarna som är gemensamma nämnaren :)
Den heter snabelagave på svenska; dragon-tree agave på engelska men också swan´s neck agave på samma språk. Jag har aldrig hört att den ger sirap trots att den finns i riklig mängd på Madeira. Jag tror inte att det är den som ger agavesirap men nu är jag bara troende, men jag kan tänka mig att om den var sirapsalstrande så skulle det finnas agavesirap i affärerna där.
Det är ett ståhej med tiden den här tiden. Må den bli densamma i hela Europa.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Vilken fin röd tråd du hade i alla bilskyltarna!
Första bilden på agaven och taxin den var ju bara så läcker!
Ha det så gott!
Kram!

Ama de casa sa...

Riktigt läcker skyltning! Såg en klar tråd :-)

Snabelagav... Hade inte en aning om att den hette så, men såna har vi hälsat på också:

https://amacasa.files.wordpress.com/2015/01/75.jpg

Jag tror i alla fall att det var en likadan växt :-D

Ha ett toppenupplopp på helgen!

Pettas sa...

Geddfish,

Tack! :)
Ha detsamma du med Gerd!
Kram!

Pettas sa...

Ama de casa,

tack!
Tack för länken, ska titta in där.
Ha detsamma ni med där nere i södern!

byblixtra sa...

Åh, jag börjar med sista bilden. Så läckert med "folkabussen" framför porten.

Gillar också streckgubbarna på firmabilen.
Bra fångat där med bilen i förgrunden framför Mariehamns Grönsaker.
Skönt att Bergvärmepumpen blev åtgärdad, de kan få för sig lite av varje de där pumparna.
Läckert med taxin som är inramad av växten.
Och ja, här är klockan ställd om till svensk normaltid. Skönt med sovmorgon i morgon. ;-)

Pettas sa...

byblixtra,

den är läcker folkabussen, jag kan bara hålla med dig om det.
Till all lycka har vår bergvärmepump varit oss trogen länge och väl utan att få fnatt ,men den börjar bli rätt åldersstigen och då kommer krämporna, men nu är allt som det ska igen.
Det är skönt med lite längre sovmorgon, absolut!
Tack snälla du!

Ditte sa...

Glada skyltar och skyltar som befinner sig på hjul. Att sedan resa från en närbelägen ö, Åland, till en mer fjärran, Madeira är bara trevligt. Likaså ett stopp i Malaga på vägen. Och om det var någon annanstans är det trevligt det också.
Tack Karin för dagens rullande skyltresa. Så trevligt.

BP sa...

Herreguuu vilken härlig skyltning med "biltråden" där:-) Du har verkligen blick för "det" och lycks alltid:-)
Mina favon här är faktiskt din VVS-killes bil, för på något sätt lyckades han (utgår ifrån att det var en kille;-) ) baka in den övre delen av Motormännens Riksförbunds logotyp i sin egen. Fräckt gjort, men bra!
Streckgubbarna på Madeiras topografibil är så himla bra. Enkelt, idiotsäkert och oerhört attraktivt gjort! Å en avklippta och inbyggda folkabussen är också en höjdare!
Ett fantastiskt fint inlägg! Tusen tack för det och länken:-)

Pettas sa...

Ditte,

tack! :) Det kan ha varit någon annanstans, men å andra sidan så rullar ju bilar och far på lite hur som helst ;)
Tack än en gång Ditte!

Pettas sa...

BP,

tack! :)
Så kul att få "höra" hur VVS-killens bil är utsmyckad ;). Småler, för det kanske inte är helt osant när man kallar oss ålänningar för Östersjöns judar. Vi är om oss och kring oss på många olika sätt. Huvudsaken att det ser bra ut i alla fall.
Topografibilen är min egen favorit. Man ser den och man vet vad som sysslas med också.
Tack BP, hoppas att du mår bättre eller helst jättebra igen!

Åke sa...

Du fick ju till en bil i varje bild :) Topografin hade roligaste skyltningen, streckgubbar räcker länge.

Paula sa...

Älskar sista fotot, Wolkabussen, sen sån körde pappsen omkring med på 60-talet, inredd som en husvagn. Men är det bara fronten av bilen eller är resten skymd?
Av bilarna väljer jag den lilla Bugattin (?) eller liknande som parkerat vid radioapparaten. Lagom storlek o lättparkerad. Fast den lilla brödbudsbilen var ju himla söt.
Ja du har minsann ögonen med dig i tillvaron, o jag själv blir också bättre och bättre. Tyvärr har jag inte lika mycket att upptäcka här i min lilla skogsvrå av världen...
Ha en fin vecka med vintertid eller normaltid eller vad det nu kallas...denna dag kändes lång, inte bara pga extra timmen utan för att det inte varit dagsljus på heeeela långa dagen...

Klimakteriehäxan sa...

Häftigt skyltutbud hos dig!

Susjos sa...

Bilar blev verkligen en röd tråd här hos dej, snyggt skyltat!
Jodå, nog märkte jag av den extra timmen i natt, lite i alla fall, för vi hade så mycket att göra på jobbet, så tiden gick fort!
Kram till dig!

Pettas sa...

Åke,

ibland lyckas det! :) Jag gillar själv topografi-bilen allra bäst själv också.

Pettas sa...

Paula,

det är lustigt det här egentligen för återigen har du en gemensam nämnare med Uffe. Svenska Teatern och nu Volkabussen som inreddes som husvagn. En sådan åkte Uffes mor, far, bror och han omkring i Finland med. Det är bara fronten och knappt det som fick rum i porten.
Du har ju hur mycket som helst att upptäcka, jag förundras alltid över hur aktiv och inspirerande din närmaste omgivning och trakt är. Ni är ju alltid på G där. Men man blir förstås lätt hemmablind; något jag märker på mig själv.
Ha detsamma Paula!

Pettas sa...

Klimakteriehäxan,

Tack för det! :)

Pettas sa...

Susjos,

Tack! :) Det har bara blivit så nu när jag städar och sorterar i bildarkivet att det uppstår röda trådar på olika sätt.
Ja, ditt dygn blev plötsligt längre, som pensionär tänker man knappt på det alls men när man fortfarande är yrkesverksam känns det. Jag vet från min tid också.
Kram!

wiper sa...

Ännu fler häftiga bilder. Volkswagenbussen som skylt är ju så rolig och påhittigt. Jag hade önskat man fått se lite mer sånt i vårt land. Det börjar bli lite trist och tillrättalagt här.

Jag njuter av dina bilder

kramar från Malin

Pettas sa...

Wiper,

En sådan skylt som volkswagenbussen är rätt så ovanlig. Jag håller helt med dig om att det skulle vara roligt om vi var lite "vildare" här i våra länder också.

Tack-kram! <3