tisdag 13 augusti 2019

God morgon bloggvärlden!

Berit Olanders, konstnär, tar ner sina konstverk från väggarna...

Precis så känner jag det just nu.
Jag är mycket godmorgon för tillfället, knappt landad i den nya verkligheten efter femtio dagar på rad i cafévärlden med allt vad det innebär med gäster, utställare, hantverkare osv osv...
En värld som har varit oerhört inspirerande, trevlig och bara bra!
De femtio dagarna har gått undan med fart

Tove ser förundrad ut när vi besökte Skarpans och Bomarsund

Den sista veckan märkte vi av lågsäsongen, de flesta turister har lämnat ön och många är de caféer som har lagt lapp på luckan redan för någon vecka sedan. Plötsligt glesnar det rejält i leden
För vår del var det enbart skönt med en lugnare nedtrappning och så fick vi så trevligt besök de allra sista dagarna

Tove förgyllde vår sista helg med goda samtal och många skratt. Hon klarade väl av att sova mitt i konstutställningen och vara med oss i vårt företagskaos. Vårt hem är inget vanligt hem, det är en blandning av företag och hem, en rörelse bara det i sig. Hon platsade hur bra som helst, vilket i sig är en liten bedrift. Så stort tack för det Tove!

Att klia en häst under hakan kanske hör till vanligheterna för denna tjej? Bra gick det i alla fall, hästen tyckte om det.

På lördag kväll drog Tove och jag iväg ut på de åländska vägarna, på kringelikrokiga små äventyr i Sundsskogarna, genom Saltvik, Finström och Geta, bara för att hon skulle få uppleva lite mera av Åland än Pettas.


Men underbart är kort, igår morse drog den pigga Tove vidare till Sverige med hjälp av Cinderella
Vi har bestämt att det blir en nästa gång....Givetvis. En gång då vi har mera tid att vara tillsammans med henne och då vi har större möjligheter att visa allt vad vår vackra ö kan erbjuda.


Ja, sedan fick vi hjälp här hos oss med att plocka undan trädgårdsmöblerna, inte alla men en stor del.
Getabocken står kvar i Fyrklövern och ser rätt ensam ut just nu.
Och vi kände att vi var tröttare än vad vi hade känt oss förut. När man slappnar av så kastar sig tröttheten över en så den middag som vi skulle hålla för våra goda vänner från Tyskland tog de hand om istället. Det var skönt att få sätta sig till dukat bord och bara vara i goda vänners lag.
Ikväll bjuder vi igen, nu betydligt piggare efter en natts sömn där väckarklockan har fått semester.


Just innan sängdags måste jag gå ut en stund och känna på dofterna medan jag såg på augustimånen

Ha det gott alla!
Nu tittar jag in hos er alla i lugn takt och läser allt som jag har missat.

Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska


12 kommentarer:

wiper sa...

Vad kul att se dig igen och vilken vacker header. Det ser så snyggt och mysigt ut på erat café med snygga kontraster. Förstår att det varit en inspirerande cafésommar

Vilken härlig helg ni hade med er vän och så spännande hem ni har. Så fort man kommer in i augusti så förstår jag att det glesnar med folk än om många har sen semester eller uppdelad

Vilken fantastisk häst som jag gissar är i trä?. Finns den i ert område?

Tove måste ha trivts hos er som fisken i vattnet. Det var verkligen skillnad när trädgårdsmöblerna försvann men det är en fin plats och getabocken är nåt alldeles extra.

Skönt ändå att ni får lite semester nu efter en hektisk tid. Ha det nu bra och vila och njut av ledigheten och stressa inte med bloggläsandet för vi finns kvar

Kram från
Malin

Lisbet sa...

Så välförtjänta ni är av lugnare tider nu. Väckarklockan på semester... låter så bra. Så skönt att slänga upp fötterna och bara vara. Men känner jag dig rätt så ... snart är du där och plockar med något.
Roligt med allt!
kram

Ditte sa...

Mycket att göra har ni förvisso haft. Det förstår och vet jag till fullo.
Och så fint slut att få besök av bästa Tove. Vet att hon gladde sig så åt besöket. Kan tänka mig att ni haft fina dagar och roligt att du hann visa Tove lite av ert vackra Åland.
Önskar er nu en fin avtrappning och fina lite lugnare dagar.
Och Karin! Jag är så glad över att jag blev överraskad och fick komma till er på Pettas.
Ha det gott!

Pettas sa...


Wiper-Malin,

Tack! Ja, vi har haft en riktigt trevlig och inspirerande sommar igen. Jag känner mig snudd på bortskämd och priviligerad som har så mycket fint runt mig och alla härliga människor som besöker oss.
En ynnest!

Underbart är kort som det heter och så kändes det nu när Tove kom på besök. Men vi gjorde det bästa av tiden vi hade tillsammans.
Hästen, som är av trä finns på ett ställe som heter Jan-Karlsgården, i grannkommunen Sund.
Inte helt nära men inte heller långt borta. Allt är nära på vår ö i havet.
Nu har getabocken lyfts in för att få torka upp ordentligt innan konstnären Juha kommer hit och lägger ny päls på den till nästa säsong. Den gamla pälsen har hållit sedan år 2008 så det var dags. Många är de som har "ridit" ut i världen på den bocken. Otroligt många...
Vi är ju pensionärer, så vi tar det lite grann som det kommer, håller just nu på att städa undan caféet med allt vad det innebär. Vi vilar i språnget, sätter oss ner och bara är med jämna mellanrum, väntar på väderlek som vi vill ha för att fara ut på havet.
Tack för att ni finns kvar Malin, även när jag själv är en dålig bloggläsare, men snart fungerar det som vanligt igen.

Kram från
Karin

Pettas sa...

Lisbet,

du känner mig nog rätt :)
Lugnare, utan måsten vad gäller tider är det men nu ska caféet städas undan, med allt vad det innebär. Väckarklockan är dock på fortsatt semester, här sovs det tills vi vaknar av egen kraft. Tidigt i alla fall, haha..

kram

Pettas sa...

Ditte,

precis så är det och roligt har det varit på så många olika sätt. Men allt har sin tid och nu ska här tas lugnare än tidigare, för att återhämta krafter. Rörelse finns det alltid, men nu handlar det om rörelse på annat sätt. Plocka undan, städa, skörda och dricka en kopp kaffe mitt i allt, bara vara osv.
Tove är en härlig "tjej" och tiden kändes kort men vi gjorde det bästa av tiden vi fick tillsammans.
Vi hoppas på återbesök av henne när vi har mera tid att göra saker tillsammans, då vi kan visa henne Åland på ett annat sätt .
Jag är också glad Ditte, för att du blev överraskningskapad och förd till det här stället. Hoppas på flera besök, då vi får mera tid att prata med varandra.

Ha det gott du med och hälsa din Bosse!

Klara Ovidia sa...

Minsann föll lite fint minnesvemod över mig då jag ser getabocken stå där själv i fyrklövern.
Men så kom jag på att naturligtvis så mår den fint med alla minnen av gästers njut
under denna och tidigare sesonger!
Den vakar över värdparet där inne i kombihuset som nu vilar ut och njuter lediga sensomardagar och säkerligen knackar kommande säsong i gång idéer hos de verksamma duktiga tu
Ja, visst återkommer jag gärna till er!
Det blir ett inlägg hos mig vad det lider om min tillvaro som du förstår Karin😇
Må nu så gott påe nystartade semester.
Kram åt frun o herrn och tack tack💝

Pettas sa...

Klara Ovidia,

Vet du, Getabocken har flyttat in i värmen för att torka upp innan Juha, konstnären kommer hit och ger den ny päls. Allt enligt Juhas önskan, så nu står bocken toppenfint och kan se på oss när vi går förbi.
Vi har klappat den av och till, både Uffe och jag, så den inte ska kännas sig alltför ensam ;)

Kramar till dig också från frun och herrn och många tack kommer här!
Det var så roligt att få träffa dig på "riktigt". <3

Mia sa...

Så trevligt att se dig tillbaka i bloggvärlden!

Jag förstår mycket väl att ni är trötta efter en intensiv sommar med ert café! Man brukar känna det först när man kan slappna av. Skönt att sommaren och minnet av den känns bra, för det tycker jag mig kunna utläsa av dina rader.

Att Tove kunde sova mitt bland konstverken, ja det förstår jag mycket väl. Hon var i sitt rätta element :-)

Pettas sa...

Mia,

tack!
Det blev en mera eller mindre ofrivillig bloggtorka från mitt håll den här sommaren. Jag har bara inte hunnit med som jag brukar.
Trötta är vi men på ett skönt och avslappnat sätt och sakta mak börjar livsandarna vakna till liv igen medan vi städar undan cafélivet med allt vad det innebär. Nu måste vi inte hålla tider, bara bli klara så småningom. Och som vanligt är vi redan med tankarna i nästa säsong, för när vi städar och plockar undan nu så analyserar vi samtidigt vad som kan göras bättre och enklare osv. Så är det säkert för oss alla mänskliga varelser. Alltid lite grann framför sig själv.
Ja, vem om inte Tove skulle sova bland konstverken? ;) Hon sade att hon sällan har sovit så gott som de nätterna hon sov där.

Gunnel sa...

Din "djur" verkar väldigt lugna och stillsamma. De måste vara väldresserade.

Pettas sa...

Gunnel,

väldresserade är vad de är och om Tove killar dem under hakan så är de ännu lugnare och snällare ;)