onsdag 26 september 2018

Många klänningar, ett par bilar


    och en hylla full av vackra hattaskar.
    Gör man så här vackra askar nu för tiden?
    På bilmuseét i Malaga finns det väldigt många olika hattaskar att imponeras av och njuta av
    för en som jag som är lite grann av ett ask-freak ( nej, jag äger inte många askar alls men ändå)

    Hattar gillar jag också men dessvärre äger jag ingen just nu, om jag inte
    räknar med solhattarna.
   
    Här på landet är det mössa som gäller, åtminstone för min del
    Men man kan ju ändra sig och man vet ju aldrig vad som händer
    Mitt i allt så får jag för mig att jag ska ha hatt på huvudet


    Hattarna på de här damerna kräver sin speciella stil...glitter och glamour handlar det om

  
Den till vänster gillar jag, både hatt och klänning
Det var nästan så att jag glömde att se på kreationerna med tanke på hur ansiktena såg ut. Blicken drog till ansiktet på skyltdockan om jag ville det eller inte
                Rätt snygga eller hur? Klänningarna menar jag förstås    Hur många som helst minglar omkring på golvet


    Den här bilden måste jag bara ta
    En till synes förundrad Uffe  tittar på någon som sitter uppflugen på kappsäckar
    ( man kan bli spökrädd för mindre 😉😉 och då tänker jag förstås på den uppflugna varelsen)


   Den här bilen skulle jag gärna ha....
   Om jag har rätt i mina anteckningar så är det en Talbot- Lago. En fransos från år 1938
   6 cyl. 115 hp. 4000 cc. Modell T 23 kallad " The Diva´s Car" p.g.a. att Anthony Lago
   inspirerades av Marlene Dietrich i hennes film " The Blue Angel".

   Ni märker kanske att jag inte är speciellt märkesfixerad, det handlar mera om färgen
   och designen för min del.                                            Som gjorda för varandra   Den här Peugeon går ju inte av för hackor den heller. Fransk den också
   Årgång 1937 om man får säga så om en bil med 4 cyl. 63 hp. 2100 cc, Modell 402
   med namnet "Eclipse" .
   Den har varit en av de svåraste bilarna i museét att restaurera enligt infon som fanns

   Så här blev denna veckas bidrag till mitt eget lilla veckotema som handlar om vintagebilar, kläder o
   annat från bilmuséet i Malaga.

   Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska
   
    Bilen i headern är en Auburn från USA, årgång 1936 ( 8 cyl. 115 hp, 4600 cc, modell 851,
   kallad Supercharged.

12 kommentarer:

Annika sa...

Stiligt.
Skulle inte tacka nej till de där askarna heller. Men har nog ingen bra plats att visa upp dem på. Tjusiga klänningar också! Mycket fina.

Pettas sa...

Så är det ju när det kommer till kritan. Egentligen vill man inte ha det man kanske suktar efter lite grann. Man har inte plats och förmodligen ledsnar man rätt snabbt på allt damm som lägger sig på allt.
Tack för titten in Annika!

Gunnel sa...

Ännu ett inlägg från mitt favoritställe. Jag har aldrig besökt museet men skulle gärna vilja göra det. Du har verkligen fått mig intresserad. Vilka hemska ansikten på skyltdockorna, men klänningarna är desto tjusigare. Jag älskar hattaskar och hattar även om jag inte är ägare till någondera. När i all världen skulle jag bära hatt? Den fick bara hänga som prydnad då. Ha en riktigt skön helg.

Paula sa...

Här var det glitter och glamour! Jag älskar hattar men kan inte ha någon på huvudet, jag ser inte klok ut, inte i mössa heller, dessvärre, för det måste man ju ha på vintern. Jag ser ut som ett stort ägg ...
Min lillasyster är en hattjej, vilket roligt ord det blev, hon klär jättebra i hatt och jag är grön av avund. Vilken skattgömma du har att ösa ur, ett endaste museum som har så mycket, hann ni med allt på en o samma dag?

Pettas sa...

Du skulle trivas där Gunnel! Det finns så mycket fint att lägga ögonen på
Ansiktena är ja...vad ska man säga? Konst på något sätt i alla fall men kläderna är tjusiga.
Ja, när i all världen skall man bära hatt? Bara i solen och då har man solhatt, så fungerar världen för mig också. Annat skulle det säkert vara om man bodde i stan men i periferin och på landet blåser den bara av och känns malplacerad. Prydnad, ja, det kan jag tänka mig ockås. Ha detsamma Gunnel!

Pettas sa...

Det blev rätt mycket av den varan den här gången.
Att bära hatt är inte så enkelt, man måste hitta den "rätta" men när den sitter så brukar det bli fint. Du har nog inte hittat den " rätta" ännu, tror jag. Ett stort ägg, haha, du är rolig du Paula och ett riktigt gulligt ägg om jag får säga det.
Museet är en skattgömma och då tog jag inte ens bilder av allting. Jag har mycket mera att visa ännu så det kommer mera. Det tog några timmar att gå igenom och vi känner båda att vi borde ha haft mera tid.

Ditte sa...

Hattar tycker jag kan vara fint. minns att mamma hade många. Själv har jag mest haft solhattar men eftersom de lätt blåser av blir det i stället keps i solen. Tänk så mycket det finns här på bilmuseet. Den blå bilden var helt i min, både smak och färg. Men den sista gröna skulle också passa. Bara ett problem. De ska parkeras. Tycker kreationerna är så fina och vilken fantasi för att skapa dem. Kommer jag hit till Malaga så ska det bli ett besök här.
Tack för detta härliga inlägg.
Trevlig helg.

Pettas sa...

Så var det med min mamma också, även om vi inte var rika precis, men hattar fanns det. Granntanterna lånade åt varandra kors och tvärs efter behov och tillfälle. :)
Jag rekommenderar bilmuséet varmt. I nära anknytning finns ett museum med ryskt glas också men vi tog oss inte tid, bilar och klänningar behövde den. Timmarna går lätt åt när man hittar trevliga saker att vila ögonen på.
Tack detsamma Ditte!

englundskan sa...

Vilka klänningar !! Inget man går ut och hämtar ved i precis. Det är roligt med fantasifulla skapelser och ni kommer till Västanå Teater så kolla in kostumytställningen. Och självfallet en föreställning också, bra musik och bra teater.

Pettas sa...

Himmel, säger jag i min tur, vilken kostymutställning Västanå Teater bjuder på! Synd att vi håller till lite väl långt bort; nu ska vi vara hemmafolk ett tag framöver. Vi har "racklat" på så det räcker för flera månader, men visst, nog skulle det vara fint att komma på teater och utställning. :)

Hantverkarglädje sa...

Oj vilka kreationer. Skulle va rätt skoj att prova någon om man verkligen lyckas bära upp någon av dem så det ser snyggt ut. Hattar är ju inte min grej men verkligen exklusiva skapelser du visar här. Bilarna däremot varken vill jag ha eller beundra. Har aldrig dragits till dem men visst är bilen ett måste även för mig. Jag är ju rätt orolig av mig och man kommer ju ingen vart utan bil så den lägger jag aldrig bort.

Pettas sa...

Snygga kreationer av varierande slag :) .
Hatt kunde jag säkert få på mig men vete gudarna om någon av klänningarna passar; kanske den jag tycker bäst om, den med liknande hatt. Måste nog äta lite mindre först tror jag.
Bilar fascinerar men inte något som har så stor betydelse annat än att den ska ha fyra hjul och fungera. Jag kommer ingen vart ( längre bort) om jag inte har en bil. Att gå till Mariehamn blir lite "tradigt" och tar onödigt lång tid. Måste nog övernatta innan jag ger mig iväg hemåt igen :). I så fall.