lördag 18 juni 2016

Nu hädar jag....

förmodligen.


Men jag får inte ihop ekvationen när mångmiljonärer springer omkring på en fotbollsplan och
jagar en boll medan folk flyr för sina liv från krig, terror och svält
Till dem och för dem finns inte pengar.
Vi har inte ekonomi för det, heter det....
Säkert så sant, så sant men kan man inte omfördela, prioritera när det behövs?

Nej, jag får inte ihop det!


Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska

14 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Ja, rättvist är det inte!
Jag har nyss besökt Belfast, lugnt nu, men......
Ha en bra helg!

Pettas sa...

Nej, inte alls. Och jag har ingenting emot fotboll fastän jag undrar.
Ha en bra helg du också Lena,
här ösregnar det men är bra ändå.

Anna/notonmusic sa...

Jag gillar inte sport överhuvudtaget så jag hädar gärna i takt med dig :-)

Pettas sa...

Det osar om oss Anna! Jag har absolut ingenting emot sport i min tur, men jag förstår inte att den har blivit större än allt och att några, säkert skickliga, men ändå, fotbollslirare blir upphöjda till gudar och får löner, helt utan rimlighet. I jämförelse med flyktingar och andra i liknande situationer blir jag förbenad. Resurserna i samhället är verkligen ojämnt fördelade.

Gunnel sa...

Där slog du verkligen huvudet på spiken. Helt plötsligt blir det en helomvändning om vad som är viktigast i världen. Märkligt!

Aaa sa...

De som är rika är ju så förfärligt rika nuförtiden. Och inte behöver de betala skatt heller, det är ju bara bosätta sig i Monaco på papper. Jag har med åldern blivit mer och mer emot idrott, just av denna anledning. Det får faktiskt finnas någon måtta med hur viktiga vissa saker är! När det dessutom finns så mycket annat som är så uppenbart fel och skulle gå att avhjälpa med pengar och engagemang.

Pettas sa...

Det är en av orsakerna till att jag blir så irriterad på sporten av idag. Plötsligt så får det kosta vad det vill och alla som har det uselt är glömda. Lite balans är önskvärt.

Pettas sa...

Tyvärr blir man emot det man inte borde bli emot, för idrott är ju bra i de flesta bemärkelser. Men det har gått till överdrift så in i vassen. Redan hälften av det "stjärnorna" förtjänar skulle hjälpa oerhört mycket. När de kallas hjältar förstår jag ingenting alls. Vad då hjälte?

Anki sa...

Vet du Karin ... det här har jag funderat på många gånger - resurserna fördelas orättvist - dags att omfördela!

Pettas sa...

Jag kan tänka mig det Anki. Ojämn fördelning är vad det är.
Fotbollen har blivit en helig ko, alltför helig. Dags att omfördela, absolut.

Marina sa...

Du har helt rätt...fast jag tillhör ju ändå de som sitter och tittar på alla dessa peningstinna män som jagar runt efter den där runda tingesten...men ibland borde man kanske tänka efter...

Pettas sa...

Så gör jag också Marina! Tittar på de penningstinna som jagar en boll :) De borde tänka efter och de som ger dem lönerna som är helt orimliga, tycker jag.

olgakatt sa...

Sport som utövas av vanliga människor som tycker det är roligt är OK även om jag inte vill titta på. En gång i skolan när det var sk idrottsdag blev man beordrad att glo på pågarnas fotbollsmatch, vilken förolämpning! Jag tog med en god bok.
Skulle aldrig falla mig in att titta på nån match på TV. Jag får bara associationer till masspsykosen i Hitlertyskland av spektaklet. Brrrr..

Pettas sa...

Sport är det ju absolut inte fel på, det tror jag nog att de flesta skriver under på. Men den här märkliga hysterin runt den, med löner som är skyhöga för de s.k. proffsen är osmakligt med tanke på hur världen ser ut i övrigt just nu. Det är helt utan sans och vett. Att förklara dem till hjältar...? Nej. Jag tycker inte om det och visst handlar det om hysteri. Tänk bara på hur de som kallas supporters ställer till det! Huliganer är de och ingenting annat. Självklart finns det både gott och dåligt i de sammanhangen också, men det är huliganerna som syns. Brrr...säger jag också.