onsdag 22 juni 2016

Glad midsommar !   Nu tar jag ledigt från bloggen några dagar för att fixa till det allra sista innan vi öppnar för
   sommarsäsongen på måndag nu efter midsommarhelgen!

   Vi önskar er alla en fin och glad midsommarhelg!

   Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska

24 kommentarer:

olgakatt sa...

Jag har sagt åt maken att nästa år ska vi använda några gamla stolar vi har på vinden till pionstöd, vi med!
Hoppas ni kan fira en fin midsommar, Uffe och du. Här har utlovats regn ett flertal dagar men tji får vi. I går skulle det regna halva dagen. Det duggade ett tag och blev 0,9 mm. Så idag vattnar jag för att det ska bli regn. Enl SMHI ska det regna och åska kl 12 på midsommarafton, hoppas dock att den prognosen revideras också. Inte behöver det regna PRECIS då!

Pettas sa...

Det fungerar utmärkt att använda gamla stolar till pionstöd.
Två av pionerna har blivit så höga att jag måste binda dem i ryggstödet, annars skulle stolinnehållet ha "kokat över".
Vi ska ta det lilla lugna tillsammans, bara Uffe och jag, antingen på en klippa vid havet eller också hemma vid kakelugnen. Vädret bestämmer. Jag har kollat potatisen och är glad för att vi har tre hinkar. Det är inte mycket under de höga stakarna men ett midsommaraftonskok får vi ihop. Mycket skrik för lite ull...Jag har kollat två hinkar och har skrattat gott åt det lilla goda.
Regndans Olgakatt! Nu behöver du regndansa! Så där kan ni ju inte ha det! Du ska få se att regnet kommer kl 12 på fredag. Det skulle ju vara typiskt. Ha det gott och hoppas på lite vått för er del...kl. 14 sisådär :)

Lena i Wales sa...

Trevlig midsommar till dej också!
Tack för alla dina fina kommentarer hos mej. Uppskattat!

Gunnel sa...

Så vackra pionstöd! Det ska jag ha i åtanke för min pionbuske till nästa år. Den hänger så trist över kanten på det stöd jag satt dit. Hoppas ni får en mysig midsommar även om ni nu har fullt upp. Kram

Nette Cecilia sa...

Det där med pionstöd såg jag på pinterest och det är ju en jättebra idé om man hade några pioner .Trevlig midsommar till er ,kramen ,Nette

Pettas sa...

Tack Lena!
Ha en skön helg på alla sätt och vis!

Pettas sa...

Gamla stolar som bara står och hänger någonstans för sig själv blir till glädje igen och också till nytta. Våra stora gamla bondpioner brukar lägga sig längs marken så fort ett regn kommer även fast jag har vanligt stöd åt dem. Men i år är det annorlunda när de har blivit uppstolade :) Dessutom håller en stol flera somrar även fast den står ute i trädgården. Vill man kan man ju måla om den också. Tack Gunnel! Ja, vi ska se till att vi får en mysig midsommar. Åtminstone midsommarafton och midsommardagen. Sen sätter det fart igen :) Kram.

Pettas sa...

Jag såg det jag också men först efter att jag själv hade "kommit på" det. Som vanligt är man aldrig först med att uppfinna hjulet utifall att man skulle få det för sig. Det har jag upplevt tidigare också när jag har skapat någonting i hantverk....och så ska det vara förstås. Vi är många krutuppfinnare. Tack snälla du! Kram till dig med!

Karin sa...

Vilken härlig livsglädje som de där pionerna utstrålar! Fint fotograferade dessutom.

Härligt med ett kok nypotatis till midsommar, även om skörden är liten! För oss blir det ingen potatis alls (jo, köpepotatis, förstås, men det räknas inte riktigt). Vi firar midsommar i stan för första gången på... på så många år att jag inte kan minnas när det var senast. Har jag någonsin gjort det? annorlunda, men inte oangenämt.

Anne-Marie sa...

Jag älskar dina stolar! :) De skulle platsa i ett heminredningsprogram.
Hoppas allt går bra med förberedelserna inför öppnandet.
Kramar!

FREEDOMtravel sa...

Härlig blomsterprakt! Önskar en fortsatt fin midsommarhelg!

Pettas sa...

Snart är pionernas tid förbi. Med denna högsommarvärme i försommartid så går det undan så det nästan hörs. Ena dagen i knopp, följande i full blom och tredje-fjärde dagen vissnad. Det gäller att njuta varje sekund.
Det är säkert märkligt att vara i stan en midsommar om ni har firat på landet alla år tidigare men trivseln sitter mellan öronen. Inget behöver bli mindre bra fastän det blir förändringar. God fortsättning på helgen, det finns ju lite kvar att bara njuta av ännu. Och med den utsikt som ni har kan ni knappast göra annat.

Pettas sa...

Det har blivit väldigt stol(l)igt i år. Det står stolar både här och där i trädgården, runt andra buskar också.
Jag tar det som det kommer i förberedandet. Jag kan inte göra mera än att ta det som är högst i prioritet först och se vad jag hinner med. Det märks att Uffe inte är med på samma sätt om förr. Men så ska det vara i år :)
Kramar!

Pettas sa...

Det är något speciellt med pioner eller hur? :)
Önskar detsamma för er del också!

Charlie sa ... sa...

Glad midsommar kära Karin!! Hoppas ni har haft en fin midsommarhelg. All lycka till med allt fix innan ni öppnar för sommaren!

Varm lottakram!

Charlie sa ... sa...

Ps. Och så underbart med pionerna som blommar så fint nu! Stolarna är underbara. Jag hittade en pall på loppis - stabil och charmigt kantstött - som stått i en dams kök i flera år. Nu står den här i vårt!

Marina sa...

Hoppas ni fick en riktigt bra midsommarhelg!

Pettas sa...

Tack Lotta!

Nu har vi öppnat och det regnar ymnigt, riktigt skönt. Redan kl. 10 när vi öppnade stod en gammal stamkund på trappan. Känns också skönt.
Midsommaren gick mest i arbetets tecken i alla fall för min del med allt förberedande, men dock i trevlig takt.

Karinkramar!

Pettas sa...

Det är något alldeles speciellt med det använda och gamla, det har så fin patina och det är härligt när man kan återanvända det, njuta av det så länge det lever.
Jag förmodar att du lägger ut en bild på din pall?

Varm kram

Pettas sa...

Tack Marina,

lugn och skön förutom förberedelserna inför öppningen.
Nu är vi åter igång men det är rätt lugnt dagarna efter midsommar, precis så där lagom att värma upp inför högsäsongen

Annika sa...

Hej Karin! Nu är jag tillbaka igen. ÅÅÅÅ ni SKA öppna Pettas iår också! Men vad ROLIGT!
Så glad för er skull och för Uffes framgångar.
Så fina blommar och blader hos er.
HOPPAS att öppningen gått riktigt bra!
Kramar från mig!

Pettas sa...

Tack Annika!
Ja, nu är vi igång igen som du kan läsa i mitt följande inlägg. Vi tog beslut om det redan när Uffe låg på sjukhuset...en sporre
Ja, allt har löpt på som det brukar göra :)
Roligt att du är tillbaka igen, ska komma på besök och läsa fast mig. Räcker inte till riktigt som tidigare just nu, men jag kommer.
Kramar till dig också!

Rost och rädisor sa...

Å, vilka charmiga pionstöd, toppen!
Kram Anette

Pettas sa...

Ja, de blir väldigt charmiga och är dessutom praktiska.
Kram