fredag 5 maj 2017

Allting händer på en och samma gång....

Naturen exploderar, sprakar, knakar och är väldigt gul för tillfället.




Vår sluttning ovanför huset mot skogen till är fylld av påskliljor. Alla tycks blomma samtidigt nu.
Troligen har de varit urväntade på att få blomma, för mitt i allt det kalla som varit är marken översållad och gul.....

Den ena av våra två raberberplantor. Snart blir det paj på menyn. Den första mjälla, underbart goda




  Ja, ni ser vad som händer bakom rabarbern.
  Sparrisen kommer med ilfart och endera dagen äter vi  vår första
  sparrismiddag och så är den säsongen igång. Nej, jag klagar verkligen inte 😀

  Att saker händer på en och samma gång just nu är ett faktum
  Förutom att trädgårdens alla godsaker och fröjder formligen exploderar är vi märkligt
  förunnade att vara bjudna på flera middagar den här veckan.



 I går var vi till goda vänner i Lumparland och åt Janssons frestelse ( det råkade sig att jag
 hade födelsedag samtidigt, så det passade utmärkt att vara bortrest på bemärkelsedagen ).
 Uffe påstod att han hade tänkt bjuda mig till Paris över dagen men inhiberade den resan när
 vi skulle till Lumparland. Haha...
 
 Ja, nu är jag den sexigaste kvinnan i Finnöby. Det berättade grannen för mig när han och hans
 hustru kom över till oss igår och sjöng om Lillan (om  mig) som kom till jorden....
 En dubbelsexa är jag ett år framöver nu. Inte illa alls. Att jag känner mig som trettiosex
 är en annan femma.
 Nu blev det många siffror helt plötsligt



Imorgon kväll ska vi äta middag i Eckerö
men innan dess hinner jag gräva lite grann i trädgården
för här finns mycket att göra.

Jag kommer att visa mera
av allt som händer och sker
bland rötter och jordkokor pö om pö.

På trappan är påsken kvar
Hönor och tuppar får stå
till forsythian har blommat ut.

Det är inte bara julen som varar
ända in till påska, det är påsken som
varar så länge forsythian blommar också.
Här hos oss i alla fall.






På söndag ska vi på middag till Saltvik. Och innan dess har vi lite annat intressant
program på agendan, men mera om detta också senare.
Det blev plötsligt rena ketchupeffekten vad gäller middagsbjudningar och inte mig emot.
Det är skönt att få sätta sig till dukat bord med trevliga människor.

Jag ville bara ge ett litet livstecken ifrån mig.
Jag har inte läst andras bloggar under några dagar men mitt i allt så händer även det!
Nu ska jag lämna datorn och sätta mig bredvid Uffe och bara vara ett tag.

En trevlig helg önskas alla som tittar in här!

Copyright: Karin Eklund, Pettas ekologiska




22 kommentarer:

  1. Här på vår kalkfattiga kant, har vi ont om blåsippor - jag saknar dem (och gullvivorna) - att rabarbern växer dåligt är nog snarare mitt fel än jordmånen. Tänk om jag kunde kvista över för att kompensera rabarber- och blåsippsbristen.
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nog vore det trevligt om du kom kvistandes! Här finns mycket rabarber och mängder av blåsippor. Blåsipporna är dock på väg att blomma ut men en vecka ungefär lyser det blått i skogsbrynen.
      Karin

      Radera
  2. Grattis i efterskott! Vilken otur med resan, men du kan väl offra dig och låta Uffe bjuda dit dig en annan dag. Ja, det är rena explosionen i naturen nu. Man hinner knappt fotografera något förrän det ser helt annorlunda ut...rena förvandlingsnumret. Att bara vara låter väldigt skönt tycker jag. Hoppas ni fortsätter med det under helgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gunnel! :)
      Egentligen känner jag inte att jag nödvändigtvis måste fara till Paris. Det går precis lika bra att fara till Lumparland för min del. Det var så vackert där, rena idyllen.
      Det är rena förvandlingsrummet nu, absolut.
      Att bara vara hela helgen blir det kanske inte, men det är lite vila i att jobba i trädgården också.
      Hoppas att du också får en skön helg!

      Radera
  3. Imponerande att du lyckas så fint med sparrisen och vad stora blad på rabarbern. Våra rabarber här i stan har inte fått riktiga blad än. Trevlig helg till dig och Uffe!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sparrisen sköter sig själv så gott som. Ogräsplockning, gödsling och så skjuter den själv till resten :) Ungefär. Den är gammal, sparrisen, Uffe sådde den för över trettio år sedan.
      Vår rabarber är stor. Vi har två rejäla plantor och på södra sidan av huset är det lä, så den har det bra. Bra jord till så växer den så det knakar. Trevlig helg till dig och Bjarne också!

      Radera
  4. Grattis på den sexiga dagen! Och visst håller det på att explodera just nu, allt går i en så rasande fart att man inte hänger med alls, men fint är det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marina! :)
      Man hänger inte med, det är bara att konstatera. Men njuter gör jag i alla fall, det är fint, mycket fint. Roligt att du också är på de här breddgraderna nu!

      Radera
  5. Underbar bild med sparrisarna. Tänker osökt på Tove Janssons hattifnattar.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker alltid hattifnattar när de är i det här stadiet. Går bara inte att undvika :)
      Tack Ingrid! <3

      Radera
  6. Hahahaha! Så du är likadan som jag med jul- och påskpynt. Men det är fint. Och herre-min-gud vilka stora rabarber du har! Och de där sparrisspröten ser ut som något helt annat än sparris. Typ nergrävda gubbar...ok, jag ska inte låta fantasin skena iväg.
    Grattis i efterskott förresten. Siffror är bara siffror.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Det fanns en tid då min pappa tog ner julgransbelysningen åt mig lagom till midsommar, när jag inte själv hade fått det gjort, haha. Jag har bättrat mig betydligt sedan dess men tupparna får nog vara med ett tag till fastän det är längesen det var påsk vid det här laget.
      Pettasnicklasar kallar Rantamor (blogg) dem. Där ligger alla gubbar med näsorna i vädret eller vad det nu är som pekar uppåt ;) . Gott är det i alla fall.
      Tack Taina!

      Radera
  7. Härligt inlägg!
    Våren är fantastisk, trots att vädret skiftar..
    I december är det jag som blir sexigast, så det så, hihi!
    Härlig ålder om du frågar mig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ghugge! :)
      Våren är så speciell och har många ansikten, går rakt in i själen.
      Visst lever vi en härlig ålder som dubbelsexor, du blivande! :)
      <3

      Radera
  8. Våren är en härlig tid - jag var också sexigast ett tag - för en några veckor sedan :)
    Härliga bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våren är pånyttfödelse! :) Men ovanligt kall och kymig i år men så ska det också vara nu och då.
      Grattis till din födelsedag för några veckor sedan! :)
      Tack Anki!

      Radera
  9. Härligt!
    Allting. Sparrisar, så gott! Det se lite kul ut där de växer, som Taina säger, haha!! Say not more, liksom!!
    och dubbelsexig dessutom, inte dumt. HAHA!!
    Njut av den fina vår ni har nu!
    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen härligt men i år blir det förseningar i jämförelse med andra vårar. Idag vaknar vi till en vitare tillvaro igen och nollgradig temperatur. Nå, naturen brukar komma i snabb fart bara den har möjlighet.
      Och den första sparrisen är skördad, de små pigga gubbarna ska ätas upp med parmesan. ;)
      Kram till dig med Annika!

      Radera
  10. En sådan söt liten vårbukett med vitsippor och blåsippor. Många minnen kom över mig med just den fina buketten.
    Så lustigt det ser ut när sparrisen kikar fram - växer upp, jag har aldrig satt sparris men älskar att äta dem.
    Fina härliga vårdagar har det varit och nästan som sommar, men nätterna är trist kalla, vi måste täcka över varje natt om man vill behålla det som växt upp.
    God natt säger nattugglan Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är söt den lilla buketten. Jag fick den i gåva av en väninna.
      Vi äter vår sparris grön och kupar den inte alls. Gjorde vi det blev den förstås vit. Det är gott med färsk sparris och jag tycker bättre om att äta den grön än att äta den vit.
      Vi vaknade till en vit värld idag, igen men det är som det är, nederbörden är trots allt nödvändig även om den hellre fick komma som regn, men man kan ju inte ta det på annat sätt än vad det är.
      Snart svänger det med all säkerhet :)
      Godmorgon säger sjusovaren Karin

      Radera
  11. Men du vilken rabarber, den skulle jag vilja lägga rabarber på! Alltså sno, ifall inte ålänningar känner till uttrycket! Tyvärr bodde gårdens rabarberplantor i vad som kom att bli hästhagar och jag lovar, det finns inte ett spår av någon rabarber längre, inte gräslök heller! Men, hade jag fått välja hade jag haft kusarna kvar, nu har jag ingendera, hur gick detta till? Så er fina annons i Visit Åland som jag prenumererar på som mail, fråga mig inte varför, har ju inga planer på att åka. Det måste vara en skaplig växtzon på Åland, det växer ju så det knakar! Kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och vid det här laget, fem dagar senare är den ännu större och kraftigare, trots snö och kyla. Jodå, jag känner väl till uttrycket att lägga rabarber på något :)
      Då vet jag det, att hästar tycker om både rabarber och gräslök. Finsmakare minsann.
      Vår fina annons? Vi har inte annonserat så nu måste jag kika in där och se vad som visas i Visit Åland. Men du kanske menar Åland överlag? Ha det bra i pörtet! <3

      Radera