lördag 2 november 2013

Skrämmande

Pysseliten har rubriksatt novembermånads alla lördagsteman och dagens rubrik är alltså Skrämmande
med en antydan om att det är Halloweentider:)

Jag är glad för att denna antydan görs om Halloween, för det som skrämmer får då en gladare och roligare mening.
Själv är jag inte särskilt lättskrämd av mig, men med tanke på allt våld, krig och elände som man får ta del av varje dag via massmedia så måste jag tillstå att det finns mycket som skrämmer vad gäller mänskligheten.
Ibland känns det som om det bara blir för mycket av det "goda" och jag undviker gärna att tänka på det


Men vad månne detta betyder? En stor järngryta full av blod!
Där stod grytan helt plötsligt framför Wilhelm och mig,
helt obemannad och fastän vi tittade oss noggrant omkring så
visade sig varken häxor eller liknande oknytt i vår närhet.
Men någon måste det ju vara som kokar blod....passligt i Halloweentider
Fortsättning följer......


I väntan på att få veta sanningen om blodet, smög vi oss inåt mot köket,
Wilhelm 3 år och jag.
På agendan stod nämligen att det skulle bakas spöktårta och det vispades maräng så det stod härliga till
Den lilla treåringen inte bara vispade, han smakade av som den allra bästa kock och ansiktet blev nästan lika vitt som hos ett spöke.

Efter någon timme så hade ett antal små skrämmande spöken uppstått som sedan radades på
toppen av tårtan.
Nu är de dock ett minne blott.
Vi var sju personer som måttade råget på vårt sockerbehov för många dagar framöver,
när det ena spöket efter det andra knastrande försvann i gapet på oss tillsammans med vispgrädde, glass, choklad och bananer.
Ett bra sätt att äta upp spöken på, jag lovar
Men för min del så är jag glad att det är ett helt år kvar innan det blir Halloweentider igen och tårtkalas
Spöken är verkligen söta, både att se på men också att tugga på.
Mooahaahaaabuuuubuuu...

De övriga som deltar i dagens tema är:


21 kommentarer:

  1. Sådana supersöta spöken måste man bara älska.

    Om det inte vore november skulle jag gissa att någon kokar rödfärg för att måla om någonstans. Men det känns lite som fel årstid för det. Vacker är det i alla fall. Och liiite läskigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ju bara inte annat eller hur

      Det bränns Karin...:) berättar mera i nästa inlägg.

      Radera
  2. En riktigt najs spöktårta blev det och klart att den blev slut,
    då behöver inte jag komma sättandes å sno ett av dom söta spöken.
    Här har vi inte bakat några spöken, men gjorde en liten snikvarieant av pumpahuvudet,
    och använde en orange paprika ,ed värmeljus i.
    Kan säga att det doftade rostad paprika igår kväll...rätt gott.

    Ha en finfin helg kära du.

    Tjin från Rantamor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns inte en chans att få en bit längre Rantamor! Allt är väck!:)
      Jag kommer på besök om en stund och ser vad ni har haft för er

      Ha en fin helg du med bästa Rantamor!

      Radera
  3. Alltså din spöktårta ser ju så grymt god UT!! MUMS!!!
    OCH fin är den också!
    MUMS!! Halloween är över nu. Men roligt har det varit även detta år. Såklart.
    Inser att jag kommer att fortsätta att vara The Queen of Halloween även nästa år (då K är i college). Jag kommer inte att kunna låta bli, helt enkelt.
    Stora kramar från en som GÄRNA skulle äta din spöktårta!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spöktårtan var kanske inte min, utan Wilhelms i första hand, men vi njöt den allihopa, trots att den var söt som bara den.
      Självklart ska du vara Queen även nästa år även om K. är i college. Du måste ju tänka på oss i bloggvärlden också. Vi är ju vana att få ta del av ditt Halloweenfirande varje år. Varför skulle du ändra på dig. Självklart inte!:)
      Stora kramar!

      Radera
  4. Vilken bra idé! Nu ska vi baka spöktårta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vill man inte själv baka spökena så kan man ju köpa maränger och måla ögon på:).
      Annars är receptet enkelt för marängspökena: 3 äggvitor, 2 dl socker, några droppar citron, vispas hårt till maräng och toppas ut på plåt som gräddas ca 1 timme i 125 grader varm ugn. Lycka till!

      Radera
    2. Köpemaränger tycker vi inte om, men bakar gärna egna! Tårtan blev jättefin och god! Men söt. Lite väl söt för mej kanske.

      Radera
    3. Att baka egna är en stor fördel i jämförelse med köpemaränger.
      Lite väl söt var den för min del också men när spökbagaren säger att det ska bakas spöken så bakas det spöken och därmed basta:)

      Radera
  5. Låter som marängsviss ungefär - det har vi en i släkten som älskar! Men spökena är ju för härliga! Nu får du baka sådana varje år till W så länge du lever! Han kommer inte att ge sig för mindre....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju i stort sett marängsviss.
      Jag räknar med att jag får baka tårtor åt pojkarna så länge jag lever, men försöker lära dem att göra dem själva. Wilhelm ger sig inte....så det tar säkert ett tag innan han tar över själv
      Och snart är det dags för T:s födelsedagstårta. Önskemålet har inkommit redan

      Radera
  6. Härligt! Jag har faktiskt aldrig firat Halloween... och har inte tänkt göra det. Men om det dyker upp ett barnbarn som vill, då är jag förmodligen redo.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte firar vi heller Halloween, annat än på det här sättet, med tårtkalas för barnbarnen.
      Allt blir annorlunda när barnbarnen anländer, man fogar sig och gör det bästa av det mesta.
      Jag får en känsla av att vara virad runt någons lillfinger:)

      Radera
  7. Det har varit en blodigt ryslig helg hos dig, ser jag. Tur ni kunde trösta er med en spöktårta. Jag hade nog inte firat Halloween om jag inte haft barnbarnen hos mig, men då är det kul. Då är allt kul. Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt blodigt:).
      Så är det ju här också, inte skulle det firas Halloween det minsta lilla om inte barnbarnen vill göra det och då blir det roligt. Absolut!
      Trevlig söndagskväll!

      Radera
  8. Spöktårta verkar vara smaskens och grytan med "blodet" får mig att längta efter mammas blodpannkaka... :)

    Kram Maidi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, mammas blodpannkaka. Ingredienserna är till en viss del ätliga så varför inte?:)

      kram
      Karin

      Radera
  9. Vilket härligt litet äventyr för en liten kille, med sött och gott avslut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...och inte bara för honom. Hans mormor tyckte precis detsamma som liten:)

      Radera